Λοβέρδος: Να συνεχίσουν τις σπουδές τους Ρωμανός και Κωστάρης

Λοβέρδος: Να συνεχίσουν τις σπουδές τους Ρωμανός και Κωστάρης

«Αφού η πολιτεία επέτρεψε στον Ρωμανό να δώσει εξετάσεις για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ, θα πρέπει να του δώσει άδεια να παρακολουθεί τα μαθήματα και να δίνει εξετάσεις στο πανεπιστήμιο», ανέφερε 

Λοβέρδος: Να συνεχίσουν τις σπουδές τους Ρωμανός και Κωστάρης
Την άποψή του ότι οι έγκλειστοι  στις φυλακές πρέπει να συνεχίζουν τις σπουδές τους κανονικά,  εξέφρασε  ο υπ. Παιδείας Ανδρέας Λοβερδος. 

Ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του  mega, αλλά και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας οι  έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα, να ολοκληρώνουν κανονικά τις σπουδές τους.  

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, αφού η πολιτεία επέτρεψε στον Ρωμανό να δώσει εξετάσεις για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ, θα πρέπει να του δώσει άδεια να παρακολουθεί τα μαθήματα και να δίνει εξετάσεις στο πανεπιστήμιο. Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι το κράτος δεν θα πρέπει να τον αφήσει να πεθάνει. Μάλιστα έστειλε μήνυμα και στους συναρμόδιους υπουργούς να δώσουν λύση στο θέμα άμεσα.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στον έγκλειστο για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη Ηρακλή Κωστάρη ο οποίος επίσης έχει υποβάλει αίτημα συμμετοχής στις εξετάσεις του ΤΕΙ στο οποίο πέτυχε την εισαγωγή του, λέγοντας ότι σαφώς και θα πρέπει να ικανοποιηθεί, αφού όπως υποστήριξε ο Ηρακλής Κωστάρης, ο οποίος παντρεύτηκε στις φυλακές και απέκτησε και δύο παιδιά κάνει μια προσπάθεια να γυρίσει σελίδα στη ζωή του.








Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε επίσης και σην στρατηγική και τις προωθούμενες αλλαγές στο δημοτικό σχολείο, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι το να δίδεται λιγότερη δουλειά στο σπίτι για τους μαθητές αφού η περισσότερη γνώση πρέπει να αποκτάται στο σχολείο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος πρέπει να μείνει πίσω η εικόνα του μαθητή με τη φορτωμένη τσάντα, αφού όπως είπε δεν γίνεται ένα παιδί λ.χ. της Τετάρτης τάξης του δημοτικού να κάνει την ύλη που σε άλλες χώρες κάνουν οι μαθητές της Α' Γυμνασίου. Επιπλέον, όπως υπογράμμισε ο υπουργός στρατηγική είναι το παιδί να μάθει να ρωτά και όχι να απαντά.

Αναφορικά με τα κενά στα σχολεία, ο Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε ότι υπάρχει εκκρεμμότητα για 1.000 εκπαιδευτικούς, ενώ όπως είπε έχει ήδη δοθεί το "πράσινο φως" για ακόμη 1.000 αναπληρωτές στα σχολεία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης