LIVE

Κορωνοϊός

Λυκούδης: Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Λυκούδης: Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

«Στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα επιφέρουμε τις απαραίτητες αλλαγές εκσυγχρονισμού σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει κι έχει καταστεί αναξιόπιστο στα μάτια των πολιτών», τόνισε 

«Η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές, τις οποίες καθημερινά σχεδόν ζητά η αντιπολίτευση. 

Χρειάζεται συνεννόηση στα μεγάλα θέματα: στο θέμα του Χρέους, του Προέδρου, της Συνταγματικής Αναθεώρησης και του Εκλογικού Νόμου», τόνισε στη πρώτη πανελλαδική σύσκεψη των Μεταρρυθμιστών ο Σπύρος Λυκούδης και δήλωσε ότι είναι αυτονόητη η συναίνεση της κίνησης που ηγείται στα ζωτικά μας θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Λυκούδης στο θέμα του Προέδρου ανέφερε ότι με τη συνεννόηση θα δώσουμε πολιτική σταθερότητα, απολύτως αναγκαία για τον οικονομικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη του διεθνούς περιβάλλοντος.

«Στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα επιφέρουμε τις απαραίτητες αλλαγές εκσυγχρονισμού σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει κι έχει καταστεί αναξιόπιστο στα μάτια των πολιτών. 

Στο θέμα του Χρέους θα ενδυναμώσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και στο θέμα του Εκλογικού Νόμου θα οδηγήσουμε σε ένα σταθερό εκλογικό αναλογικό σύστημα (εμείς λέμε χωρίς το bonus των 50 εδρών) που εκ των πραγμάτων θα συντελέσει στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας», υπογράμμισε. 

Άσκησε αυστηρή κριτική στο βαθύ κράτος που ανθίσταται με νύχια και με δόντια, διότι , όπως εξήγησε:

«... Το σύστημα αυτό, το οποίο διατηρεί η γνωστή διαπλοκή συμφερόντων, που μοίραζε παροχές και προνόμια στις διάφορες συντεχνίες με ξένα κόλλυβα, αλλά δεν έχει σήμερα να μοιράσει απλόχερα, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς τις κραυγές ούτε των σχετικά εχόντων ούτε των μη εχόντων, θα έπνεε τα λοίσθια αν δεν είχε στην ουσία αρωγό την αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες «αντι-μνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις».

Ως προς το μέλλον των Μεταρρυθμιστών , ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι η μεγάλη επιδίωξη είναι η ενότητα του προοδευτικού πολιτικού χώρου και θα επιδιώξουν την εκλογική ενότητα του χώρου.

«Θέλω σήμερα να σας πω καθαρά πως αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε την συνάντηση όλων, θα προχωρήσουμε διευρύνοντας όσο μπορούμε το μέτωπο των δυνάμεων που πιστεύουν στην ανάγκη των μεγάλων μεταρρυθμιστικών τομών. Θα προχωρήσουμε σ’ αυτήν την πολιτική συμμαχία που σήμερα θα φανεί ότι είναι ώριμη να υπάρξει», σημείωσε.

Στην σύσκεψη που είχε ανοικτό χαρακτήρα παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν μεταξύ άλλων οι: Γιάννης Ραγκούσης , Παντελής Καψής, Βασίλης Οικονόμου, Νίκος Μουζέλης, στελέχη του χώρου της Κεντροαριστεράς μήνυμα έστειλε από το Λονδίνο ο Ηλίας Μόσιαλος ενώ μέρος της συζήτησης παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο οποίος δήλωσε: 

«Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται και κάθε πολιτική πρωτοβουλία με ευρωπαϊκό και προοδευτικό προσανατολισμό». 

Οι Μεταρρυθμιστές εξέλεξαν Πανελλαδικό Συμβούλιο.

η ΝΔ από τη μια μεριά και η αξιωματική αντιπολίτευση από την άλλη περί άλλων τυρβάζουν συγκαλύπτοντας την αλήθεια, παραπλανώντας τον ελληνικό λαό.

Παίζουν πολιτικό φούτμπολ στην πλάτη του λαού, στην πλάτη των πολιτικών μας θεσμών. Αλλού, σε χώρες προηγμένου πολιτικού πολιτισμού και πολιτικής λειτουργικότητας, θεσμικά θέματα όπως η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποτελούσε αυτονόητη συναινετική διαδικασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. 

Πόσο μάλλον σε εμάς, όπου ο ΠτΔ δεν έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες, αποτελεί απλώς σύμβολο της ενότητας του ελληνικού λαού.


Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης