Μίζες στα εξοπλιστικά: Μείωση της εγγύησης θα ζητήσει ο Κάντας

Μίζες στα εξοπλιστικά: Μείωση της εγγύησης θα ζητήσει ο Κάντας

Κρίθηκε αποφυλακιστέος από το Συμβούλιο Εφετών, ισχυρίζεται όμως ότι δεν έχει τις 200.000 ευρώ που ορίστηκαν ως εγγυοδοσία - Διαβάστε τι αναφέρεται στο έγγραφο της ελβετικής δικαιοσύνης για τον άνθρωπο που εισέπραξε μίζες ύψους 14 εκατ.ευρώ

Μίζες στα εξοπλιστικά: Μείωση της εγγύησης θα ζητήσει ο Κάντας
Ο Αντώνης Κάντας μπορεί να εισέπραξε μίζες συνολικού ύψους 14 εκατ.ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τώρα όμως ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να καταβάλει το ποσό των 200.000 ευρώ που ορίστηκε ως εγγύηση από το Συμβούλιο Εφετών για να αποφυλακιστεί...

Ο κ. Κάντας από τον Δεκέμβριο του 2013 βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού στους λογαριασμούς του σε ξένες τράπεζες εντοπίστηκαν χρήματα προερχόμενα από δωροδοκίες που έγιναν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, όταν βρισκόταν στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών. Ο κ. Κάντας παραδέχθηλε ότι είχε εισπράξει μίζες ύψους περίπου 14 εκατ.ευρώ για να προωθήσει ή να μην μπλοκάρει την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Τα περίπου 14 εκατ.ευρω, όσα δηλαδή βρέθηκαν στους λογαριασμούς του κ. Κάντα, επιστράφηκαν στο ελληνικό Δημόσιο.
 
Την Παρασκευή, ο κ. Κάντας κρίθηκε αποφυλακιστέος με  βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.  Το Συμβούλιο Εφετών επέβαλε στον Αντώνη Κάντα τους εξής περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και 200.000 ευρώ εγγυοδοσία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο protothema.gr ο Ιωάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, ο κ. Κάντας έχει αδυναμία να καταβάλει τα 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Μαντζουράνη, ο κ. Κάντας θα ζητήσει μείωση ή και εξάλειψη της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ που του επιβλήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο, γιατί επέστρεψε στο κράτος τα 14 εκατ.ευρώ με τα οποία δωροδοκήθηκε από εμπόρους όπλων και επιπλέον τα δύο ακίνητά του έχουν υποθηκευθεί υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.
Κλείσιμο
Το έγγραφο της ελβετικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας
«Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Αντώνη Κάντα έκλεισαν και τα εμπεριέχοντα σε αυτούς περιουσιακά στοιχεία μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα κατόπιν συνεννόησης με τις ελληνικές ποινικές διωκτικές αρχές», αναφέρεται στο έγγραφο της ελβετικής δικαιοσύνης με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση του πρώην αναπληρωτή γενική διευθυντή Εξοπλισμών επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου και το οποίο αποκαλύπτει το protothema.gr. «Ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος έχει καταστεί κατηγορούμενος και στην εν Ελβετία διεξαγόμενη έρευνα, συνέβαλε σημαντικά με την συνεργασία του», προστίθεται στο ντοκουμέντο.

Διαβάστε τι αναφέρεται στο έγγραφο από 4ης Νοεμβρίου 2014 του εισαγγελέα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Ελβετίας Λίνχαρντ Όξνερ και του αναπληρωτή εισαγγελέα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Ουρς Κιόλι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης