Μίζες στα εξοπλιστικά: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κάντας

Μίζες στα εξοπλιστικά: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κάντας

Ηταν αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών επί Τσοχατζόπουλου - Είχε λάβει μίζες ύψους 14 εκατ.ευρώ για να προωθήσει εξοπλιστικά προγράμματα συγκεκριμένων εταιρειών - Του επιβλήθηκε εγγύηση 200.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Μίζες στα εξοπλιστικά: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κάντας
Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που εκδόθηκε σήμερα αφήνεται προσωρινά ελεύθερος ο κ. Αντώνιος Κάντας, πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο κ. Κάντας είχε παραδεχθεί ότι είχε εισπράξει μίζες ύψους περίπου 14 εκατ.ευρώ για να προωθήσει ή να μην μπλοκάρει την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το Συμβούλιο Εφετών επέβαλε στον Αντώνη Κάντα τους εξής περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και 200.000 ευρώ εγγυοδοσία.

Επισημαίνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2014, τα περίπου 14 εκατ.ευρω, όσα δηλαδή βρέθηκαν στους λογαριασμούς του κ. Κάντα, επιστράφηκαν στο ελληνικό Δημόσιο. 

Σε δήλωσή του ο κ. Ιωάννης Μαντζουράνης δικηγόρος του Α. Κάντα με αφορμή την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης του εντολέα του με περιοριστικούς όρους, δήλωσε: «To σημερινό Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τον Αντώνιο Κάντα εκπέμπει πολυσήμαντο μήνυμα ότι η συνεργασία με τους ανακριτές και η επιστροφή χρημάτων αναγνωρίζεται και συνεπάγεται επιεική μεταχείριση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης