Βενιζέλος: Βούλησή μας η έξοδος από το μνημόνιο

Βενιζέλος: Βούλησή μας η έξοδος από το μνημόνιο

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως ως ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κανένα πάθος να επιδιώκουν να είναι σε κάθε κυβερνητικό σχήμα, ενώ παραδέχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμα συνέλθει από το μεγάλο ιστορικό σοκ που προκάλεσε "η αντιμετώπιση της αλήθειας της κρίσης το 2009 - 2010

Βενιζέλος: Βούλησή μας η έξοδος από το μνημόνιο
Μήνυμα συσπείρωσης έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προς τα στελέχη που συμμετέχουν στην συγκρότηση της λεγόμενης Δημοκρατικής Παράταξης, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης, το απόγευμα της Πέμπτης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε στον χαιρετισμό του ότι η μάχη των ευρωεκλογών ήταν μια "στρατηγική επιτυχία" και πως το εγχείρημα της Ελιάς απέδειξε πως "μπορούμε να συνεργαστούμε με αμοιβαίο σεβασμό, ισοτιμία, χωρίς προκαταλήψεις".

Πάνω σε αυτό το κεκτημένο, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, θα χτιστεί η Δημοκρατική Παράταξη, η οποία θα αποτελεί τη συνένωση των δυνάμεων όλου του ιστορικού ιδεολογικού και πολιτικού χώρου που περιλαμβάνει το προοδευτικό Κέντρο.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης αναφέρθηκε σε έναν "μικρό τεχνητό διπολισμό", ο οποίος, όπως είπε, οξύνεται και συνοδεύεται από πάμπολα άλλα φαινόμενα πολιτικής αλαζονείας.

Η βούληση του ΠΑΣΟΚ, όπως υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι να οργανωθεί η διαπραγμάτευση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ζήτησε εθνικό χρόνο προκειμένου να συμφωνηθεί η έξοδος με ασφαλή τρόπο, ώστε η χώρα να είναι ισότιμη μέσα στην Ευρώπη. Αυτή η βούληση, όπως είπε, έχει προκαλέσει ταραχή και έφερε ως παράδειγμα την αντίδραση των αγορών και των διεθνών ΜΜΕ. Έτσι, πρόσθεσε, επιβάλλεται να γίνει κατανοητό πως το κάθετι που λέγεται και γίνεται στο εσωτερικό της χώρας, ο κάθε υπαινιγμός, η κάθε αμφισβήτηση των προθέσεων της χώρας, έχει τεράστιο κόστος.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ακόμα πως ως ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κανένα πάθος να επιδιώκουν να είναι σε κάθε κυβερνητικό σχήμα. Τόνισε πως από το εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης δεν αποκλείεται κανένας, αλλά αντίθετα "έχουμε δεχτεί αποκλεισμούς, προπηλακισμούς, ιστορικές και πολιτικές αγένειες και δεν έχουμε πει τίποτα".
Κλείσιμο

Παραδέχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμα συνέλθει από το μεγάλο ιστορικό σοκ που προκάλεσε "η αντιμετώπιση της αλήθειας της κρίσης το 2009 - 2010". Εξέφρασε όμως την πεποίθηση πως το σοκ αυτό θα ξεπεραστεί. Πρόσθεσε, όμως, ότι υπάρχουν φαινόμενα προκλητικά και είπε πως δεν είναι δυνατόν να ζητούν τα ρέστα για πολιτικές επιλογές μεγάλης σημασίας αυτοί που δεν είχαν το θάρρος να έχουν τον κριτικό τους λόγο όταν λαμβάνονταν οι αποφάσεις. Σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται γύρω στο 4%, είπε πως ο χώρος κινείται υπεράνω δημοσκοπήσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης