Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη

«Πρέπει να υπάρξει μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα αναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους μας τους όρους» - Ζητά εκ νέου τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους μέσω μίας Ευρωπαϊκής Συνόδου, στο πρότυπο αυτής του 1953 για τα χρέη της Γερμανίας
 

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη
Την ανάγκη να αλλάξει η οικονομική πολιτική τόνισε σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC, στο περιθώριο του φόρουμ του Ambrossetti Club στη λίμνη Κόμο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στους Ευρωπαίους: «Δεν αποτελούμε απειλή για την Ευρώπη αλλά την πρόκληση για να αλλάξει η πολιτική».

Παράλληλα ζήτησε εκ νέου το «κούρεμα» μεγάλου μέρους του χρέους μέσω μίας Ευρωπαϊκής Συνόδου στο πρότυπο αυτής του 1953 για τα χρέη της Γερμανίας. 
 
Κλείσιμο
Ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς για το εάν το πρόγραμμα προσαρμογής πετυχαίνει, με αφορμή και τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, ήταν αρνητικός. 
 
«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καταστροφής. Έχουμε χάσει ήδη το 25% του ΑΕΠ μας και η ανεργία έχει φθάσει στο 29%, πράγμα ανεπίτρεπτο για ευρωπαϊκή χώρα». 
 
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ο αποπληθωρισμός, που έχει πυροδοτηθεί απ' το πρόγραμμα προσαρμογής, σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή. Κάτι πλέον που νοιώθουν και οι Ευρωπαίοι. 
 
«Και το πρόγραμμα της Τρόικας θέλει ετησίως να παράγοντα πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% ώστε να αποπληρώνονται οι τόκοι των δανείων. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και υπό αυτούς τους όρους δεν μπορεί να υπάρξει διατηρήσιμη ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. 
 
Ερωτηθείς για το εάν η χώρα πρέπει να έχει πρόωρες εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης ο ίδιος απάντησε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή πολιτικής. Πρέπει να υπάρξει μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα αναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους μας τους όρους». 
Μάλιστα ο ίδιος προέβλεψε ότι η χώρα θα έχει πρόωρες εκλογές λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης