Ο Απόστολος Γκλέτσος βάζει «Τελεία» - Η διακήρυξη αρχών του κόμματός του

Ο Απόστολος Γκλέτσος βάζει «Τελεία» - Η διακήρυξη αρχών του κόμματός του

«Ιδρύουμε την "Τελεία" ως ένα ενιαίο πολιτικό κόμμα με σκοπό να επαναφέρει στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου τα θεμελιακά αυτονόητα, που συγκροτούν την Ελληνική κοινωνία ως δύναμη αντίστασης στην υποδούλωση»

Το βράδυ των εκλογών που ο Απόστολος Γκλέτσος επανεξελέγη δήμαρχος Στυλίδας προανήγγειλε την ίδρυση νέου κόμματος. «Βάζουμε "Τελεία" σε όλα αυτά που μας έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού. Βάζουμε "Τελεία" σε όλα αυτά που μας διχάζουν. Ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά...», είχε πει εκείνο το βράδυ ο Απόστολος Γκλέτσος μιλώντας στο LamiaReport.

Όλο αυτό το διάστημα ο Απ. Γκλέτσος παράλληλα με τα δημαρχιακά του καθήκοντα, βλέπει κόσμο και προετοιμάζει το νέο κόμμα.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την πολιτική διακήρυξη του νέου κόμματος που δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό μέσο mediasoup της Σεμίνας Διγενή, που έχει αναλάβει και το επικοινωνιακό κομμάτι του όλου εγχειρήματος:

Διακήρυξη Αρχών Πολιτικού Περιεχομένου

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ύπνωσης, κατάπτωσης και αποδυνάμωσης, που ακολούθησε την «ψεύτικη» υλική ευμάρεια, της προ των μνημονίων εποχής, ΤΩΡΑ, είναι καιρός, όλοι εμείς, που συνεχίζουμε να ελπίζουμε, να οραματιζόμαστε και να προσπαθούμε, να αποδείξουμε ότι μας αξίζει και μας πρέπει άλλο μέλλον από αυτό που μας προσφέρουν και μας τάζουν. Η αδράνεια και η παθητικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το παρόν και το μέλλον μας βρίσκει πολέμιους. 

Πιστεύουμε στην πολιτική και ηθική Αναγέννηση που θα πυροδοτήσει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό κίνημα, που θα κάνει την Δημοκρατία μας να αναπνεύσει. 

Η Δημοκρατία είναι το μόνο πολίτευμα που εγγυάται και διατηρεί ζωντανή την διαδικασία μεταβολής των καταστατικών και συνταγματικών θεσμών, προκειμένου να βρει νέες, δικαιότερες πολιτικές μορφές. Η Δημοκρατία δεν είναι δυνατόν να εκτρέφει την αδικία, το φόβο, την ταπείνωση, το ψέμα και τον ευτελισμό. 

Χρειαζόμαστε επιτέλους πολιτική ποιότητα και μέριμνα για τον άνθρωπο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είναι καιρός να θυμηθούμε το αυτονόητο: ότι στην Ελληνική Δημοκρατία είμαστε όλοι πολιτικά ίσοι.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το ζήτημα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης έχει αντικατασταθεί από το ερώτημα:

Μου επιτρέπεται να ελπίζω; 

Ιδρύουμε την «Τελεία», ως ένα ενιαίο πολιτικό κόμμα με σκοπό να επαναφέρει στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου τα θεμελιακά αυτονόητα, που συγκροτούν την Ελληνική κοινωνία ως δύναμη αντίστασης στην υποδούλωση και καθιστούν τον Ελληνικό Λαό αυτόνομο και αυτεξούσιο μέσω της λειτουργίας των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών που δημιούργησε ο ίδιος.

1. Δεν ανήκουμε σε κανέναν πολιτικό «-ισμό», είτε αυτός λέγεται καπιταλισμός, φιλελευθερισμός, σοσιαλισμός, κουμμουνισμός ή ακραίος ατομικισμός.  
Διαχωρίζουμε μια και καλή τη θέση μας από ιδεολογήματα, που μας οδήγησαν στην καταστροφή, όπως εκείνα που ταλανίζουν τον άνθρωπο και δη τον πολιτικό άνθρωπο.
Δεν επιθυμούμε πλέον να παράγουμε πολιτικά «ξύλινους» όρους όπως εξορθολογισμός, ανάπτυξη κλπ, ούτε θέλουμε άλλο όρους της οικονομίας για να καταδυναστεύουν τον άνθρωπο.
2. Πιστεύουμε στη συλλογική αυτονομία. Σε όλα τα επίπεδα, εσωτερικά και εξωτερικά. Στη δημοκρατία καμία κοινωνική ομάδα δεν πρέπει να αφήνεται να έχει ειδική μεταχείριση και προνόμια έναντι μιας άλλης και να διεκδικεί «οφέλη» σε βάρος του κοινωνικού σώματος.
Οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει επιτέλους να είναι η πηγή των θεσμών και των αξιών που αποτυπώνονται στους νόμους μας. Ας αφήσουμε τις αυταπάτες των αυτόκλητων εγγυητών της ύπαρξής μας.
3. Πιστεύουμε στην ανάσταση της αληθινής ανθρωπιστικής Παιδείας, αυτής που δίνει την αληθινή φύση στο κοινωνικό ον, κάνοντάς το μέτοχο των αξιών που με κόπο και αγώνες κατέκτησε η ανθρωπότητα. Η Παιδεία, η οποία κινδυνεύει τώρα όσο ποτέ άλλοτε, καθώς μετά από τόσες άσκοπες μεταρρυθμίσεις κατήντησε να μην έχει πλέον ανθρωπιστικό προσανατολισμό και να κινδυνεύει να περιέλθει σε πλήρη απογύμνωση και ευτελισμό.
4. Πιστεύουμε στη Φρόνηση και στην κριτική σκέψη, που είναι συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας, που μόνο η αληθινή Παιδεία τα διασφαλίζει.

5. Πιστεύουμε στην αυθεντική Πολιτιστική δημιουργία. Θεωρούμε ότι οι Έλληνες δεν έχουν απολέσει την δυνατότητα πρόσβασης στην Τέχνη, το Λόγο, τη Φιλοσοφία.
6. Πιστεύουμε στις αξίες και τις ανάγκες που δημιούργησαν την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης, χωρίς όμως να αποδεχόμαστε οποιαδήποτε νέα μορφή Φεουδαρχίας και οιοδήποτε καθεστώς εκμετάλλευσης και υποδούλωσης, από όπου κι αν προέρχεται. Θα αγωνιστούμε για την Ευρώπη της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Αδελφοσύνης ξεκινώντας όμως από την αρχή της Αξιοπρέπειας και της Αυτοδιάθεσης των ανθρώπων και των λαών της ευρωπαϊκής οικογένειας.
7. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες βεβαιότητας, με το λαό, για το λαό, για τον κάθε άνθρωπο και –το σημαντικότερο- τις εκφράζουμε στην πράξη, υλοποιώντας εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
8. Σχεδιάζουμε όλοι μαζί πάνω στην ορθή αξιοποίηση των πόρων.
9. Εστιάζουμε στο δυναμικό των Ελλήνων, που σε αυτή την πολύ δύσκολη φάση που πέρασε, απέδειξαν ΓΙΑΤΙ ο Ελληνισμός ΥΠΑΡΧΕΙ: επειδή ξέρει να αντιστέκεται και να αποδεικνύει αυτή του την ύπαρξη!
10. Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε και να βελτιώσουμε δομές, με ταχύτητες στις οποίες δεν έχουν συνηθίσει οι δυνάμεις της συντήρησης ή αυτές του μηδενισμού.

11. Ενισχύουμε την παρουσία του Ελληνισμού (εντός και εκτός συνόρων), ξανακερδίζοντας την αίγλη, που αρμόζει στη χώρα, που γέννησε και πραγμάτωσε τις πανανθρώπινες αξίες.
12. Επενδύουμε στην ψυχή και το δυναμικό του κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Κάθε πολίτης αυτού του τόπου, κάθε άνθρωπος, έχει αναφαίρετο δικαίωμα όχι μόνο στην επιβίωση, αλλά και στην ευτυχία.
13. Σε πολύ λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τους νέους που έφυγαν εκτός συνόρων πίσω.
14. Σφυρηλατούμε μια εύρωστη, ικανή και υγιή Ελλάδα για το παρόν και το μέλλον: την αληθινή Ελλάδα που θα χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας.
15. Η Ελλάδα επιτέλους έχει στρατηγικό σχεδιασμό και όχι μόνο οράματα!


Καλούμε
Όλες και όλους να συνδράμουν με την παρουσία τους, την πίστη, την εργώδη προσπάθεια και την ελπίδα τους, ώστε να ξαναβρούμε ως άνθρωποι, ως πολίτες και ως λαός τα θεμελιακά μας αυτονόητα, που μας ξαναδίνουν το δικαίωμα και την ιερή υποχρέωση να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Διεκδικούμε το αύριο που θα αρμόζει στα παιδιά μας και δεν δεχόμαστε σε αυτό καμία έκπτωση, κανένα εσωτερικό σύνορο, παρά μόνον τα όρια και τους όρους που προσιδιάζουν σε αυτούς που θέλουν να μετέχουν στην Ανθρωπιά, που βιώνουν και πραγματώνουν την Ανθρωπότητα με την καθημερινή τους προσπάθεια.

Κάθε παράβαση αυτού του αυτονοήτου αποτελεί ύβριν και κάθε εκδήλωση απάθειας ή αποχής από αυτά τα δρώμενα συνιστά εθελουσία υποδούλωση. Ας δημιουργήσουμε μαζί τις μέρες που έρχονται αντί να παραμένουμε πειθήνια όργανα της νέας παγκόσμιας τάξης. Τελεία σε όλα αυτά». 

ΣΧΟΛΙΑ (46)

Γεώργιος Παπαδόπουλος

Β' Σχόλιο μου: που αναγκάζομαι να το κανω και το απευθηνω Προς την εφημερίδα Πρώτο Θέμα Παρακαλώ πριν απο λίγο για πρώτη μου φορά ηθελα να φανώ χρησιμος για κάτι που εχω την πεποίθηση οτι ειμαι ο μονος που μπορώ να το κανω και ας φαίνεται οτι κομπορρημονώ-φληναφώ ότι ειμαι ένας αυτάρεσκος αλαζών που επιδιώκω κάτι-αναγνώριση?- δημοτικότητα?-δόξα?ή κάποιο οικονομικό όφελος?κλπ. κλπ. Οχι λοιπον τιποτα απο αυτα για αυτο και απευθύνομαι προς την εφημερίδα και αν γινεται προς τον ιδιο τον Θεμο Αναστασιαδη που εκτιμώ αλλα δεν τον διαβαζω ποτέ διότι: τον θεωρώ συνένοχο για την εθνικη αθλιοτητα όπως και όλους τους πνευματικούς της χώρας" Ακούσια? Εκούσια? Πάντως δεν επιδίδω δόλο. Μα το θεμα μου δεν ειναι αυτο το οποίο βαβαιως και ειμαι ετοιμος αν μου ζητηθεί να δώσω προσωπικα ολα τα στοιχεια μου και υπο ορους βεβαίως. Μα αυτο που θελω τωρα να πω ειναι να διορθωθεί ενα λαθος μου. (αν ειναι) Μολις τελείωσα αυτα που ηθελα να μαθει ο νεος διεκδικητής της εξουσιας και πάτησα την ένδειξη Αποστολή τότε είδα πως δεν θα φταση η επιστολη μου στον ιδιο απευθείας αλλά δια μεσου της εφημεριδας και αυτο με βαζει σε υποψιες. Για μενα ευλογες εμπειρικα. (Για αλλους οχι μα εγω συνειδητά δεν σκέφτομαι όπως τους αλλους)Αν γινεται παρακαλω η προηγούμενη αναρτηση μου να γινει γνωστή μονον στον ιδιο τον Αποστολο Γκλετσο ευχαριστω ΤΑΤ-Θαλης-Αυτόνοος-Χ?

Γεώργιος Παπαδόπουλος -Σελιδα στην google TAT

Σήμερα για πρώτη φορά θα παρακάμψω τις υποδείξεις των πεποιθήσεων μου και θα καταθέσω-εκθεσω τις θέσεις μου για την διακήρυξη του Αποστολου Γλετσου και των προθέσεών του που ομολογώ και με εντυπωσίασαν και τις θεωρό απολυτα θεμιτές -αναγκαίες. Είναι ένα εθνικό ζητούμενο εδώ και 193 χρόνια. Όμως! η πρόθεση δεν ειναι αρκετή για να ανατραπη αυτο το πολιτειακό σύστημα-έκτρωμα που έχει επιβληθεί- ανδρωθεί- καθιερωθεί- με μηχανισμούς ακαταμάχητους και δεν ανατρέπεται με εικασίες-προθέσεις κάποιου ή καποιων που δεν ειναι ημέτερος του. Ως εκ τούτου με το δικαίωμα που εχω ως πολίτης που πρεπει και θελω να ξέρω για να υποστηρίξω την προσπάθειά σου με την ψήφο μου και με τις διηθημένες γνώσεις που κατέχω. Τώρα' απευθύνομε προσωπικα σε εσένα Αξιότιμε κύριε Κλετσο μπορείς να μου πεις τι καινουργιο πρεσβευεις? Ποιες ειναι η καινοτομες προτάσεις για να με πείσεις?για να τεθώ δίπλα σου και να αγωνιστώ για να πετύχεις στην προσπάθεια σου που ειναι και δικο μου ζητούμενο απο το 1979 και σε διαβεβαιώ οτι ειναι ενα διαχρονικό ζητούμενο της φυλής εδώ και 22 +,-αιώνες Γνωρίζεις την πηγή της πολιτειακής αθλιότητας που εξευτέλισε-ξευτελίζει καθε ηθική αξία που αναδείκνυε τον Ανθρωπο Ισόθεο πνευματικά. Ύπερο πάντων ειδών και όντων Δυνητικώς και εν δυνάμει Αμέτρητων ικανοτήτων και αξιών ικανόν και άξιον άρχει ολων. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πως θα στελεχωθείς πως θα ξερεις τις πνευματικές ικανότητες των επιτελικών σου. Γνωρίζεις οτι τα άτομα που θα σε πλαισιώσουν θα ειναι σύνθετων πνευματικών ικανοτήτων -προσόντων- κλπ.κλπ. και καποιοι απο αυτους θα ειναι προβοκάτορες άλλοι αλαζόνες άλλοι κομπορρήμονες άλλοι κόλακες κλπ.κλπ και άλλοι θα έχουν κρυφές φιλοδοξίες προσωπικές που δεν θα συνάδουν με τις δικές σου θέσεις ούτε με τους στόχους σου. Και επειδη η εθνικη εξουσια ειναι θέμα υψίστης ευθύνης πρεπει και οφείλει ο διεκδικών αυτην να μην εχει τιποτα κοινο με τα άλλα πολιτικά κόμματα που προκάλεσαν την ανάγκη να γινει η νέα προσπάθεια. Μα επειδη τα πολιτειακά ειναι για μένα ζήτημα μεγίστης εθνικής σπουδαιότητας τα οποία και εχω εντρυφήσει-και διερευνήσει ενδελεχώς και διηθήσει οι απολήξεις των γνώσεων μου ειναι πεποιθήσεις στοιχεια αναμφήριστα που δεν επιτρέπετε να γίνουν γνωστά σε όλους χωρις καμία επιφύλαξη. Το σύστημα?- μηχανισμοί?-ημέτεροι?-προβοκάτορες?-αντίπαλοι? κλπ. λοιπον? αν κατανοήθηκαν τα λόγια μου ειμαι έτοιμος για ανιδιοτελή προσφορά ειναι πρωτόφαντες ρηξικέλευθες απολύτως ρεαλιστικές και καινοτομες ειμαι ο ΤΑΤ -Θαλης- Αυτονοος -Χ?? και αναμενω

Αγγελος Κοτσιρας

Δεν ξερω τη λεει ο καθενας απο εσας αλλα τουλαχιστον ο Αποστολος Γκλετσος δεν εκλεψε απο κανεναν και ηταν αντρας σε αυτα που ελεγε τα εβαλε με πολλους και βγηκε ασπρο προσωπο σε πολλα θεματα. Τα εβαλε με ατομα που εκλεβαν και επερναν μιζες, κατεβηκε στα μπλοκα για τα διοδια των χωριανων του στη Στυλιδα και μετα απο ολα αυτα και αλλα εξελεγη και παλι δημαρχος με ανω του 60%. Προχωρα Αποστολε και απο εμενα θα εχεις το ψηφω μου.

ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΣΩΤΗΡΕΣ.....

ΠΟΤΑΜΙΑ, ΓΕΦΥΡΕΣ, ΤΕΛΕΙΕΣ, ΣΥΡΙΖΕΣ.............. Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ..

@

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ; ΤΡΕΜΕΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ .................................................. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!

antihellinass

Κοστιζει ακριβα το ιδιωτικο σχολειο του εξωγαμου του,δεν βγαινει με τα 1500 του Δημαρχου & λιμπιζεται τα 5000 του βουλευτη..Δεν αποκλειεται τελικα, με καποιο τροπο, να βγει βουλευτης,εις υγειαν των κοροιδων...

@

καλυτερα αυτος παρα κατι αλλοι κοπροι που βγαινουν απο τζακι, και ας μην τον πηγαινα ως ηθοποιο ως πολιτικος εχει μεσα του αληθειες και ας σας πονανε.

Κώστας

Ο Γκλέτσος έσπασε πολλά αποστήματα στο Δήμο Στυλίδας όταν ήρθε, απομακρύνοντας διεφθαρμένα και διαπλεκόμενα πρόσωπα χωρίς να φοβηθεί να συγκρουστεί. Χαρακτηριστική έχει μείνει η στιγμή που ξυλοκόπησε στο γραφείο του έναν μηχανικό που του πρότεινε να μοιραστούνε μίζα.

Αψέκαστος

Και μετά σου λέει δεν μας ψεκάζουν...

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Αξιοσέβαστοι Πολίτες της Στυλίδας, δεν τον θέλουμε για Πρωθυπουργό, σας εκλιπαρούμε, μην μας τον φορτώνετε χωρίς λόγο, κρατήστε τον για ισόβιο Δήμαρχο! Ελεος! (ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ).

.

Διάβασα την πρώτη αρχή μόνο και χάρηκα που ο κόσμος άρχισε να κατανοεί επιτέλους πως η κομματική ιδεολογία που στηρίζεται σε ιδεοληπτικές αγκυλώσεις αμπελοφιλόσοφων του παρελθόντος καθώς και η προεκλογική πολιτική μπουρδολογία που στερείται επί χάρτου προγραμματισμού της επακόλουθης θητείας ανήκουν στον παρελθόν..

Ελληνοσκεπτικιστής

Ψωμί δεν είχαμε, τυρί μας ήρθε! Αντε τώρα να αντέξεις να διαβάσεις αυτό το άρθρο με τις τόσες αερολογίες που δεν θα εφαρμοστούν ποτέ! Ημαρτον!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_macron2

«Η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση με τον Μακρόν - Οι επισημάνσεις των κυβερνητικών πηγών για το επίπεδο των ελληνογαλλικών σχέσεων και την εικόνα που έχει σχηματίσει, πλέον, η χώρα στο εξωτερικό

17
erdo3

Θα πάμε μέχρι το τέλος, είπε ο Τούρκος πρόεδρος - «Δεν βλέπετε το Γιαβούζ; Δεν βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δεν βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν;» είπε σε ομιλία του στη βορειοανατολική Τουρκία

18