Τσίπρας: Μνημονιακή και όχι κοινοτική οδηγία η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Τσίπρας: Μνημονιακή και όχι κοινοτική οδηγία η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Είπε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, «θέλει συνυπογραφή για να συνεχίσει τα μνημόνια»

Τσίπρας: Μνημονιακή και όχι κοινοτική οδηγία η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
H Ελλάδα και η Ευρώπη βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο συνέδριο του Economist.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εντείνεται ο προβληματισμός για τον αν είναι εφικτό η Ευρώπη να μπει σε φάση βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς να έχει πριν λύσει και το πρόβλημα της υπερχρέωσης της.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρότασή του για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος και τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Γερμανού οικονομολόγου Hans Werner Sinn για μερική διαγραφή χρέους, με στόχο να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση για διεθνή διάσκεψη για το χρέος η οποία περιλαμβάνει μερική διαγραφή χρέους, με ρήτρα ανάπτυξης, εξήγησε. Όπως είπε, στο εξωτερικό η πρότασή του αυτή αντιμετωπίζεται θετικά, αλλά στο εσωτερικό της χώρας τη θεωρούν μη ρεαλιστική, υπό το  φόβο ότι θα χαρακτηριστούμε ως «μπαταχτζήδες».

Απαντώντας στην πρόταση που έχει απευθύνει η κυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην εθνική διαπραγμάτευση για το χρέος, ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Ποιον κοροϊδεύει; Οι εκλογές έχουν απαγορεύσει στην ελληνική κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις. Ο λαός έδωσε εντολή για σταδιακή τουλάχιστον αποχώρηση της. Και η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στα μνημόνια που αναχρηματοδοτούν τα χρέη. Ο Σαμαράς θέλει συνυπογραφή για να συνεχίσει τα μνημόνια. Θέλει δηλαδή  συνοδοιπόρο για να εφαρμόσει τη λιτότητα».
Κλείσιμο

Παράλληλα, τόνισε ότι το κόμμα του δεν μένει έξω από τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, αλλά μπορεί να εγγυηθεί -ως η επόμενη κυβέρνηση- την ισότιμη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διαδικασίες.

«Δεν μας αρκεί μόνο το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, έχουμε στόχο να αλλάξουμε κάποια πράγματα προς όφελος των πολιτών», είπε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα υπήρξε πειραματόζωο όχι μόνο στη λιτότητα, αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις. 

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης