Κύπρια ευρωβουλευτής σε Βενιζέλο: Ούτε η Χούντα του '67 δεν μου έκλεισε το στόμα

Κύπρια ευρωβουλευτής σε Βενιζέλο: Ούτε η Χούντα του '67 δεν μου έκλεισε το στόμα

Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει θέση επί της «απαράδεκτης αδράνειας» που επέδειξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέναντι στην προκλητική στάση της Αγκυρας, η οποία χαρακτήρισε την Κύπρο «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία»

Κύπρια ευρωβουλευτής σε Βενιζέλο: Ούτε η Χούντα του '67 δεν μου έκλεισε το στόμα
Η Κύπρια ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Ελένη Θεοχάρους, με ανάρτηση της στο Facebook επιτίθεται στον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο με αφορμή φήμες ότι ζητάει τη κεφαλί της επί πίνακι.

Η κυρία Θεοχάρους κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την παράδοση της Ελληνικής στην Ιταλική Προεδρία, ήγειρε ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και την απαράδεκτη αδράνεια που επέδειξε η  ΕΕ και ειδικότερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κ. Θεοχάρους επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας - ΕΕ, η Τουρκία κατάθεσε έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος - μέλος της ΕΕ, είναι εκλιπούσα, δηλαδή κλινικά νεκρή. Ως εκ τούτου, ρώτησε πώς απάντησε η ΕΕ και η Ελληνική Προεδρία  και ειδικά ο παραλαβών το έγγραφο  Ευάγγελος  Βενιζέλος. Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε σε ακόμη μια  παρασπονδία που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη χώρας. Πρόκειται για την παραχώρηση άδειας εισόδου στην Τουρκία σε ευρωπαίους πολίτες, κατόχους Κυπριακών διαβατηρίων μόνο μετά από έγγραφη παραδοχή του όρου «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας  Κύπρου» εκ μέρους των, αντί του ορθού, δηλαδή Κυπριακή  Δημοκρατία.

Κλείσιμο
Συναφώς,  η κ. Θεοχάρους ρώτησε ποιες ενέργειες έγιναν από την Ελληνική Προεδρία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει απάντηση. Από την πλευρά της, η κ. Θεοχάρους επισημαίνει τα εξής: «Κατανοώ ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω της στάσης του κ. Βενιζέλου, όμως, σε πολύ πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία πεισματικά η Τουρκία επιδιώκει να διαλύσει και είμαστε υποχρεωμένοι να  υπερασπιστούμε. Και αυτό πράττουμε».



Ρητή διακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών 

Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για την συμπεριφορά της ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους έναντι του υπουργού εξωτερικών Ε. Βενιζέλου απέστειλε ρηματική διακοίνωση στη Λευκωσία. Το Κυπριακό υπουργείο εξωτερικών τήρησε αποστάσεις από την κα Θεοχάρους και με ανακοίνωση του εκφράζει ικανοποίηση για τους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η Ελληνική Προεδρία και ειδικότερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης (συμβούλιο σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας), χειρίστηκε με άκρως ικανοποιητικό τρόπο τις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου».
 
Στην ανακοίνωση του Κυπριακού υπουργείου εξωτερικών σημειώνεται ακόμα πως
«οι κυβερνήσεις Αθηνών-Λευκωσίας ευρίσκονται σε συνεχή επαφή και στενή συνεργασία τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών». Επίσης οι δύο κυβερνήσεις αποδίδουν τεράστια σημασία «στην αδελφική συνεργασία Αθηνών-Λευκωσίας την οποία και διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού».

Η κυρία Θεοχάρους σε δηλώσεις πριν από λίγο ανέφερε πως δεν έχει σκοπό να απολογηθεί και εμμενει στις θέσεις της για τον κ. Βενιζέλο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης