Κάντας: Δεν έχω στοιχεία, αλλά αφού τα πήρα εγώ, τα πήραν και οι πιο πάνω

Κάντας: Δεν έχω στοιχεία, αλλά αφού τα πήρα εγώ, τα πήραν και οι πιο πάνω

Αφέθηκε ελεύθερος για την υπόθεση για τις μίζες από τη Wegmann, αλλά επέστρεψε στη φυλακή όντας προφυλακισμένος για την υπόθεση των υποβρυχίων - Στρατιωτικοί που απολογοήθηκαν υποστήριξαν ότι δεν πήραν μίζες αλλά «δάνεια»

Κάντας: Δεν έχω στοιχεία, αλλά αφού τα πήρα εγώ, τα πήραν και οι πιο πάνω
«Δεν έχω στοιχεία όμως η λογικη λέει ότι αφου τα πήρα εγω τα πήραν και οι πιο πάνω απο εμένα». Αυτη σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η... μόνιμη απάντηση του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, στους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκου.

Ο Α.Κάντας -που έχει κριθεί προφυλακιστέος πριν από περίπου ένα μήνα μετά την απολογία  του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή - μετά την απολογία του που ξεκίνησε από το πρωί ενώπιον των κ.κ. Γεργουλέα και Μάρκου αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο κ. Κάντας την Τετάρτη κλήθηκε να ρίξει φως σε νέα στοιχεία που έφτασαν στην ανάκριση για τα αυτοκινούμενα πυροβολα του στρατού που προμήθευσε η γερμανική εταιρεία Wegmann. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Κάντας παραδέχεται ότι έλαβε χρήματα από την παραπάνω γερμανική εταιρεία και συγκεκριμένα το ποσό των 750.000 ευρω - και όχι δηλαδή των 950.000 ευρω οπως αναφέρει το σε βάρος του κατηγορητήριο. Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της γερμανικης εταιρειας είναι ο επισης προφυλακισμένος Δ. Παπαχρήστος ο οποιος και φέρεται να εχει δωροδοκήσει τον Α. Καντα δίνοντας του χρήμα ακόμη και σε μαυρες σακούλες.

Νεες απολογιες 

Την ίδια ώρα, απολογίες απο νέους κατηγορουμένους για την υποθεση των υποβρυχίων, λαμβάνει και ο κ. Μαλλής. Ενώπιον του χθες, Τρίτη, και σήμερα, Τετάρτη, απολογήθηκαν τρεις στρατιωτικοί, εκ των οποίων οι δυο αφέθηκαν ελευθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.  

Σύμφωνα με πληροφορίες στις απολογίες τους επιχείρησαν να αντiκρούσουν την κατηγορία ότι, δηλαδη, δωροκήθηκαν απο τον Παναγιώτη Ευσταθίου.

Ο ένας, μάλιστα, από τους κατηγορούμενους φέρεται να ανεφερε οτι τα επιμαχα ποσά αποτελούν δανειο που έλαβε απο τον Π. Ευσταθίου!

Επιστροφή χρημάτων 

Σήμερα απολογήθηκε στον ανακριτη στρατιωτικός που φερεται να δωροδοκήθηκε απο τον Παναγιώτη Ευσταθίου με 250.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος - που μετα την απολογία του αφέθηκε ελευθερος - επέστρεψε το ποσό στο ελληνικο δημόσιο.

Φερεται να υποστήριξε ότι με τον Ευσταθίου είναι οικογενειακοί φίλοι και εκείνος του έδωσε τα χρήματα προκειμένου να αντιμετωπίσει κάποια οικονομικά προβλήματα.

Νεες κλησεις 

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη δίνουν κατάθεση στους Ελβετούς εισαγγελείς ο Νίκος Ζήγρας και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Κλήσεις σε απολογία σε νέους κατηγορούμενους στέλνουν, όμως, και οι Έλληνες ανακριτες. Πρόκειται για πρόσωπα που κατονόμασε στην απολογία του ο Π.Ευσταθίου εμπλέκοντας τα στην προμήθεια των αντιαεροπρικών ASRAD.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης