Νέος κύκλος αποκαλύψεων για τα εξοπλιστικά

Νέος κύκλος αποκαλύψεων για τα εξοπλιστικά

Περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών το διάστημα από το 2001 έως το 2010 - Νέα στοιχεία για ύποπτα εμβάσματα σε άγνωστες μέχρι σήμερα εταιρείες - Ενώπιον των ανακριτών και πάλι ο Αναστάσιος Κάντας - Καλούνται σε απολογία οι Όλαφ Έσλερ, Σπύρος Παπαχρήστου και ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός

Νέος κύκλος αποκαλύψεων για τα εξοπλιστικά
Στοιχεία, που αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στην ανάκριση που διενεργούν για τα εξοπλιστικά προγράμματα, οι ανακριτές κ. Σ. Γεωργουλέας και Σ. Μάρκου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου, Δημήτρη Παπαχρήστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για λίστα με κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών το διάστημα από το 2001 έως το 2010. Οι κινήσεις αυτές φαίνονται να περιλαμβάνουν ύποπτα εμβάσματα σε άγνωστες μέχρι σήμερα εταιρείες, που πλέον βρίσκονται στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών.

Το περιεχόμενο της λίστας έχει μπει ήδη στο «μικροσκόπιο» των δύο ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση με τις μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρεία Wegmann.
Κλείσιμο

Μάλιστα, οι κ.κ. Γεωργουλέας και Μάρκου, κατά τις ίδιες πληρηφορίες, έχουν στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους που τους κατονόμασαν.

Συγκεκριμένα, καλούν σε απολογία τον
Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρο της Wegmann και τον Σπύρο Παπαχρήστου, γιο του αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα, Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί.

Ακόμη, σε απολογία καλείται και ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος,  σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεσολάβησε, ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου, στον Αναστάσιο Κάντα, πρώην αξιωματούχο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που σήμερα βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μάλιστα, ο Αναστάσιος Κάντας αναμένεται να απολογηθεί αύριο στους δύο ανακριτές, προκειμένου να ρίξει φως σε νέα στοιχεία που περιήλθαν στα χέρια των ανακριτών για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα του στρατού, που προμήθευσε η γερμανική εταιρεία Wegmann.

Την ίδια ώρα, ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο, πρώην στρατιωτικοί, που κατονομάστηκαν από τον επίσης κατηγορούμενο Παναγιώτη Ευσταθίου στην υπόθεση των μιζών για εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι πρώην στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης