Ρέντινγκ και Μάλμστρομ έρχονται Ελλάδα για προεδρία αλλά και Ξηρό

Ρέντινγκ και Μάλμστρομ έρχονται Ελλάδα για προεδρία αλλά και Ξηρό

Προβληματισμός και στην Ε.Ε. για την τρομοκρατία στη χώρα μας

Ρέντινγκ και Μάλμστρομ έρχονται Ελλάδα για προεδρία αλλά και Ξηρό
Επρόκειτο για συνάντηση αναφορικά με τους άξονες της ελληνικής προεδρίας, όμως νομοτελειακά ενδιαφέρον θα υπάρξει και για την υπόθεση της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού και της τρομοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρία Viviane Reding, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας και η Επίτροπος κυρία Cecilia Malmström, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, θα επισκεφτούν την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στα Άτυπα Συμβούλια Υπουργών της ΕΕ για θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, στις 23 και 24 Ιανουαρίου αντίστοιχα, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, την Τετάρτη 22/1, η Αντιπρόεδρος Reding θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου. Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως στο περιθώριο της συζήτησης θα υπάρξει ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο δίδονται οι άδειες κρατουμένων στη χώρα μας αλλά και συνολικά για την τρομοκρατία, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί την Ελλάδα εδώ και τρεις δεκαετίες.

Κλείσιμο
Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε σχετικά με τις επικείμενες επισκέψεις των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

"Η εκκίνηση των άτυπων συμβουλίων υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα υπό Ελληνική Προεδρία γίνεται αυτή την εβδομάδα εστιάζοντας σε δύο πολύ σημαντικούς τομείς πολιτικής: την δικαιοσύνη (υπό την προεδρία του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων) και τις εσωτερικές υποθέσεις (υπό την προεδρία του κ. Νίκου Δένδια, Υπουργού Δημόσια Τάξης και Προστασίας του Πολίτη). Τόσο η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Viviane Reding όσο και η Επίτροπος κα Cecilia Malmstrom που επισκέπτονται τη χώρα μας, είναι αποφασισμένες να γίνουν σημαντικά και ουσιαστικά βήματα στους τομείς αρμοδιότητάς τους πριν το τέλος της θητείας του τρέχοντος σώματος των Επιτρόπων. Τόσο δε η προστασία των προσωπικών δεδομένων, μετά τον πρόσφατο σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις υπερατλαντικών παρακολουθήσεων, όσο και η ασφάλεια των συνόρων και η μετανάστευση, τομέας που αποτελεί άλλωστε και προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας, βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών, δημοσιογραφικών και κοινωνικών συζητήσεων. Εύχομαι οι συναντήσεις αυτής της εβδομάδας να συμβάλουν εποικοδομητικά στην προώθηση των αντίστοιχων πολιτικών, στην εξεύρεση λύσεων στα όποια προβλήματα αλλά και στην εμβάθυνση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης