ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ευθύνεται πολιτικά για την απόδραση του Χ. Ξηρού

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ευθύνεται πολιτικά για την απόδραση του Χ. Ξηρού

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -  Α. Ασημακοπούλου: Ο Γιωτόπουλος δίνει γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γιωτόπουλο;  - Μανώλης Γλέζος: Η διαφυγή του Χ. Ξηρού συμφέρει το σύστημα που τον άφησε ελεύθερο «για να  αποπροσανατολίσει από την τραγωδία του λαού»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ευθύνεται πολιτικά για την απόδραση του Χ. Ξηρού
Απαντήσεις από τη Νέα Δημοκρατία σχετικά με την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανακοίνωσή του, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης. 

«Αντί η ΝΔ να καταφεύγει σε γελοίες επιθέσεις ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δήθεν δεν καταδικάζει την τρομοκρατία, καλό θα ήταν να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα γύρω από τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού, που εγείρουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες σχετικά με την κυβερνητική “ολιγωρία”»», αναφέρεται στην ανακοίνωσή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κλείσιμο
Κυρίως, προσθέτει, χρειάζεται να απαντήσει στο κατά πόσο η αντιμετώπιση του Χ. Ξηρού ως κρατουμένου, τόσο μέσα στη φυλακή όσο και κατά τις άδειες του, διέφερε από αυτή των υπολοίπων και κατά πόσο αυτή η προνομιακή αντιμετώπιση συνέβαλε στη φυγή του. Αντί αυτού, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το κυβερνητικό κόμμα επιλέγει το δρόμο της μαύρης προπαγάνδας και της έμμεσης αξιοποίησης της υπόθεσης της 17Ν σε ένα ρεσιτάλ πλήρους πολιτικής ανευθυνότητας που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και αφήνει εντελώς έκθετο τον ίδιο τον κ. Σαμαρά».

Μανώλης Γλέζος: Η διαφυγή Ξηρού συμφέρει το σύστημα

Την ίδια ώρα, την άποψη ότι τη διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού συμφέρει το σύστημα το οποίο τον άφησε ελεύθερο «για να  αποπροσανατολίσει από την τραγωδία του λαού», εξέφρασε νωρίτερα ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μανώλης Γλέζος, σχολιάζοντας σε σημερινή ανακοίνωσή του την απόδραση δολοφόνου της 17 Ν.

Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του καταζητούμενου τρομοκράτη, ο κ. Γλέζος τόνισε ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής δεν έχει ιδεολογική επένδυση.  

«Όσο για την απόπειρα του αυτόκλητου δικαστή και τιμωρού να βρει κοστούμι για να δικαιολογήσει το μίσος και τις δολοφονικές προθέσεις του, μια είναι η απάντηση. Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής δεν έχει ιδεολογική επένδυση», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Γλέζος.

Α. Ασημακοπούλου: Ο Γιωτόπουλος δίνει γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γιωτόπουλο;

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ στην  ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Χριστόδουλο Ξηρό. Συγκεκριμένα,  η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Άννα Ασημακοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας συνέχεια στην πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει. 

«Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κύριο Τσίπρα από το να υιοθετήσουν, απολύτως, τις γελοιότητες του αρχηγού των δολοφόνων της 17Νοέμβρη Γιωτόπουλου. Το ερώτημα είναι πλέον ποιος δίνει γραμμή σε ποιον. Ο Γιωτόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γιωτόπουλο;», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως όσον αφορά στην την ταύτιση των απόψεών τους «αρκεί, απλώς, κάποιος να αντιπαραβάλει τις δηλώσεις τους».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης