Τρομοκρατία: Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο ο Σαμαράς

Τρομοκρατία: Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο ο Σαμαράς

Η Νέα Δημοκρατία αποδίδει «κροκοδείλια δάκρυα» στον ΣΥΡΙΖΑ και ζητεί διαγραφές για την «συνιστώσα της τρομοκρατίας» - «Προβοκάτσιες» και πολιτική εκμετάλλευση, διαβλέπει η Κουμουνδούρου πίσω από την απειλητική διαδικτυακή επανεμφάνιση του αρχιεκτελεστή της «17Ν»

Τρομοκρατία: Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο ο Σαμαράς
«Ανάβει τα αίματα» η απειλητική διαδικτυακή επανεμφάνιση του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού, που έγινε αφορμή για να στηθεί ένας ακόμη καβγάς ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που στις διωκτικές αρχές επικρατεί κατάσταση συναγερμού για να προληφθεί ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Στο κυβερνητικό παρασκήνιο επικρατεί έντονος προβληματισμός για τις πιθανές εξελίξεις που μπορεί να προκαλέσει μια τυχόν θεαματική ενέργεια από τον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, όπως προοιωνίζεται το καλά σκηνοθετημένο «μανιφέστο» που έδωσε στη δημοσιότητα από το κρησφύγετο στο οποίο βρίσκεται τις δύο τελευταίες εβδομάδες που παρήλθαν αφότου αποφάσισε να παραβιάσει την άδεια που του χορηγήθηκε και να μην επιστρέψει στον Κορυδαλλό.

Επισήμως, πάντως, το κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζεται ψύχραιμο και επιχειρεί να εκπέμψει μηνύματα αποφασιστικότητας, όπως φάνηκε και από την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει το χρέος της και δεσμεύτηκε να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο.
Κλείσιμο

«Δεν μας σταματά τίποτα, δεν μας σταματούν οι ακραίοι, δεν μας σταματούν ούτε οι απειλές των τρομοκρατών που η αστυνομία τους συλλαμβάνει, η δικαιοσύνη τους δικάζει και ένα σαθρό σύστημα τους αφήνει ελεύθερους», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας υπαινικτικά για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι θα βρεθεί απέναντι σε όσους από τη μια κάνουν ό,τι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι οι τρομοκράτες και από την άλλη προχωρούν σε καταγγελίες όταν αφήνονται ελεύθεροι, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει και την πρόσφατη δήλωση της μητέρας του θύματος της «17 Νοέμβρη» Θάνου Αξαρλιάν ότι ο γιος της από εκεί που βρίσκεται δεν μπορεί να παίρνει άδειες.

«Έχουμε υποχρέωση να κλείσουμε όλες τις τρύπες ενός συστήματος που νοιάζεται περισσότερο για τους τρομοκράτες παρά για τους πολίτες. Η ασφάλεια των πολιτών είναι ύψιστης προτεραιότητας για εμάς» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.


Ν.Δ.: Κροκοδείλια δάκρυα από τον ΣΥΡΙΖΑ


Νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είχε εξαπολύσει νέα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κάλεσε να αποδείξει εμπράκτως ότι καταδικάζει την τρομοκρατία, ενώ χαρακτήρισε «κροκοδείλια δάκρυα» την ανακοίνωση με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευε το ρόλο του Χ. Ξηρού ως αυτόκλητου υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων.

Κατά την εκπρόσωπο της ΝΔ, όμως, έμπρακτη καταδίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αν μάζευε το επίσημο όργανό του, «την Αυγή», που ζητούσε την αποφυλάκισή του Ξηρού και αν απομόνωνε πολιτικά τους βουλευτές του που μιλούν για «πολιτικό υπόβαθρο» στη δράση της 17 Νοέμβρη. Επίσης, για την κυρία Ασημακοπούλου έμπρακτη καταδίκη της τρομοκρατίας από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν να διαγράψει όσα στελέχη του υποστήριξαν στα δικαστήρια και υποστηρίζουν σε εκδηλώσεις τη δράση του Χριστόδουλου Ξηρού και κυρίως  όσους χρησιμοποιούν ίδια γλώσσα και ίδια «επιχειρήματα» με τον Ξηρό, «χωρίς να αντιλαμβάνονται το επικίνδυνο παιχνίδι τους με τη φωτιά και τη Δημοκρατία».


ΣΥΡΙΖΑ: Προβοκάτσιες και εκμετάλλευση


Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, στην ίδια τοποθέτησή του δεν είχε αποφύγει τις αιχμές κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «ήδη κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους, τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας, να αλλάξουν την ατζέντα για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία».

Μάλιστα, κατά την Κουμουνδούρου, «τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για μικροπολιτική εκμετάλλευση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης