Το κρησφύγετο του Ξηρού στην Αθήνα αναζητεί η Αντιτρομοκρατική

Το κρησφύγετο του Ξηρού στην Αθήνα αναζητεί η Αντιτρομοκρατική

Φοβόντουσαν «χτύπημα» αλλά ήρθε προκήρυξη - Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη δικτύου υποστήριξης - Η ηγετική εμφάνισή του και οι εκτιμήσεις για το τι θα κάνει στο μέλλον 

Το κρησφύγετο του Ξηρού στην Αθήνα αναζητεί η Αντιτρομοκρατική
Νέα δεδομένα στο σύγχρονο αντάρτικό πόλης, προκαλεί η εμφάνιση και το μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού, λίγες ημέρες μετά την απόδραση του από τις φυλακές Κορυδαλλού. Στην Αντιτρομοκρατική περίμεναν ένα συμβολικό χτύπημα μεγάλου βεληνεκούς που θα έφερε τη σφραγίδα του «Μανώλη» της 17Ν, όμως ο 56χρονος προτίμησε να κάνει άλλου είδους παρέμβαση και να δώσει το ιδεολογικό του στίγμα. Μια κίνηση που αιφνιδίασε την Αστυνομία, αλλά παράλληλα έδωσε στους αξιωματικούς τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν, αλλά και να αποκλείσουν κάποιες πρώτες εκτιμήσεις που έκαναν αναφορικά με τις κινήσεις του δραπέτη.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι πίσω από την απόδραση κρύβονται άτομα που σχετίζονται με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ένα δίκτυο υποστήριξης που όμως διαθέτει περισσότερες δυνατότητες από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Απαιτούνται γνώσεις και μέσα για να ηχογραφήσεις και στη συνέχεια να ανεβάσεις στο διαδίκτυο ένα βίντεο - δήλωση.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, με την ηγετική εμφάνιση, αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στις ομάδες ένοπλης δράσης, οριοθετώντας μάλιστα τους στόχους και προαναγγέλλοντας επιθέσεις. Μάλιστα προσπαθεί να φανεί ενωτικός σε ότι έχει να κάνει με τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στο αντάρτικο πόλης καλώντας όλους τους συντρόφους ενώ δεν κάνει ουδεμία αναφορά σε συγκεκριμένη οργάνωση.

Μετά τη θεματική εξαφάνιση, ο 56χρονος αλλά και το δίκτυο που τον καλύπτει έκανε νέα επίδειξη ισχύος, δείχνοντας στους διώκτες του ότι βρίσκεται ένα βήμα μπροστά και ότι ήδη σχεδιάζει την επόμενη ενέργεια. Το διαμέρισμα κρησφύγετο όπου φυλάσσεται στην Αθήνα φέρεται να είναι και το σημείο όπου βιντεοσκοπήθηκε η ανακοίνωση του Χριστόδουλου Ξηρού ενώ τα κείμενα που διάβασε αλλά και ανήρτησε στο indymedia δεν έχουν καμία σχέση με τα κείμενα των προκηρύξεων της 17 Νοέμβρη. 

Εκείνο που έχει κάνει τους αστυνομικούς να βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό είναι οι φόβοι για ένα εντυπωσιακό χτύπημα. Έτσι, οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να μπουν στο μυαλό του Χριστόδουλου Ξηρού και να μαντέψουν τον επόμενο στόχο. Ειδικότερα σε συνδυασμό με τα χτυπήματα των τελευταίων μηνών, συνθέτουν μια λίστα περίπου 100 στόχων που ταιριάζει με το προφίλ του φυγά που υπογράφει τη δήλωση του ως «Ελεύθερο μέλος της 17Ν». Παράλληλα, προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη του μέσω του δικτύου υποστήριξης. Και αυτό γιατί φέρεται να γνωρίζουν ακόμη και με τα μικρά τους ονόματα την ομάδα των περίπου δέκα ατόμων που αποτελούν τον πρώτο κύκλο υποστήριξης της ομάδας Ξηρού. Έτσι, αναλύοντας τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και πληροφορίες ελέγχουν καθημερινά πολλά σπίτια αλλά και οχήματα υπόπτων στήνοντας πολλές μίνι- επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας. 
Κλείσιμο
    
Στα εγκληματολογικά εργαστήρια το επίμαχο βίντεο 
Στο μικροσκόπιο των υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων της Αστυνομίας έχει μπει το βίντεο που ανήρτησε στο indymedia ο Χριστόδουλος Ξηρός καθώς οι ειδικοί έχουν τη δυνατότητα να συλλέξουν στοιχεία και λεπτομέρειες που με γυμνό μάτι δεν είναι ορατά. Ένας ήχος που καλύπτεται από τη φωνή του Ξηρού μπορεί κάτω απο ειδικές συνθήκες να απομονωθεί και να αποκαλύψει πρόσωπα όπως επίσης και κάποια δεδομένα που θα προκύψουν από την ανάλυση της εικόνας. Όπως το φωτισμό που υπήρχε στο αυτοσχέδιο στούντιο, την ώρα που τραβήχτηκε, το είδος της κάμερας. Όμως όλη αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και τα αποτελέσματα αναμένονται σε μερικές ημέρες μέχρι το πόρισμα των ειδικών να σταλεί στην Αντιτρομοκρατική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης