Μήνυμα Σαμαρά στην Τρόικα: Έχουμε τηρήσει τις υποχρεώσεις μας

Μήνυμα Σαμαρά στην Τρόικα: Έχουμε τηρήσει τις υποχρεώσεις μας

Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, δήλωσε από τη Μάλτα ο πρωθυπουργός - Η Έλλαδα έχει προχωρήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, διεμήνυσε στους δανειστές

Ξανά στόχος εξαγοράς η Yahoo;
Μήνυμα Σαμαρά στην Τρόικα: Έχουμε τηρήσει τις υποχρεώσεις μας
Η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και παράνομης μετανάστευσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μάσκατ, στη Βαλέτα.

Παράλληλα, στέλνοντας μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους για το θέμα του χρόνου λήψης αποφάσεων για τη διευθέτηση του χρέους, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Έλλαδα έχει προχωρήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ενώ έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της, που οδηγούν τη χώρα πίσω στην οικονομική ομαλότητα.

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο των νότιων ευρωπαϊκών χωρών και, ειδικότερα για τη χώρα μας, είπε ότι η ανεργία είναι 27% και έχουμε πολλούς ανέργους και πολλούς παράνομους μετανάστες, κάτι που δεν πρέπει να συνεχιστεί.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, κάνουμε, όπως γνωρίζετε, και περνάμε δια πυρός και σιδήρου, ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, δημοσιονομική εξυγίανση, σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που φέρνουν την Ελλάδα πίσω στην ομαλότητα, στην οικονομική ομαλότητα» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, εξηγώντας παράλληλα ότι την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της ανεργίας.

Για κοινό μέτωπο με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης έκανε λόγο και ο Μαλτέζος πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στην προεδρία της ΕΕ, που θα έχουν διαδοχικά το 2014 η Ελλάδα και η Ιταλία.

«Μία λύση δεν μπορεί να έρθει με μαγικό τρόπο, αλλά δείχνουμε αποτελέσματα και αυτό το θέμα δεν μπορεί να αφεθεί στο έλεός του, ούτε να ελπίζουμε ότι ο χειμώνας έρχεται και θα υπάρξουν άλλες διελεύσεις» σημείωσε ο κ. Μάσκατ.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά - Λέττα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογό του Ενρίκο Λέττα στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.
 
Το κύριο θέμα της συνάντησης αφορά το μεταναστευτικό και την αναλυτική του συζήτηση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Τον Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του σε Μάλτα και Ιταλία συνοδεύουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, καθώς και ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης