Βενιζέλος: Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν

Βενιζέλος: Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν

«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να χρηματοδοτεί τους αντιπάλους της» είπε ο υπουργός Εξωτερικών προαναγγέλοντας αναστολή χρηματοδότησης της ΧΑ -Χαρακτήρισε ανυπόστατα και επικίνδυνα τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Η διασκέδαση στο σπίτι πλέον γίνεται 3D! (video)
Βενιζέλος: Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν
«Δεν πιστεύω ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα τολμήσουν να παραιτηθούν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τις απειλές των χρυσαυγιτών.

Το Σύνταγμα δίνει λύση και στο σενάριο μαζικών παραιτήσεων είπε ο κ. Βενιζέλος και παρέπεμψε στα άρθρ 51 παράγραφος 1 και 53 παράγραφος 2 (διαβάστε στο τέλος του κειμένου τι αναφέρεται στα σχετικά άρθρα*).

Κλείσιμο
«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να χρηματοδοτεί τους αντιπάλους της», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και προανήγγειλε την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και διακοπής της παροχής αποζημίωσης στους πέντε συλληφθέντες βουλευτές της ΧΑ.

«Εώς ότου υπάρξουν τελικές δικαστικές αποφάσεις θα υπάρξει με θεσμική λύση αναστολή των πληρωμών», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός των Εξωτερικών δήλωσε δικαιωμένος, επειδή όπως είπε, «πρώτος έθεσα το θέμα της Χρυσής Αυγής ζητώντας την ενεργοποίηση του συνταγματικού τόξου».

Τόνισε ότι «η διολίσθηση σε ναζιστικές συμπεριφορές, σε πράξεις βίας, είναι μεγάλο λάθος να θεωρεί κανείς ότι είναι αποτέλεσμα μόνο της οικονομικής κρίσης».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών λόγω μαζικών παραιτήσεων βουλευτών της ΧΑ, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τα σχετικά σενάρια «πολιτικά ανυπόστατα και οικονομικά επικίνδυνα».

Ακόμη, τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται».

Πρόσθεσε, δε, ότι με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών «έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και με ψυχραιμία θα τα αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο του Συντάγματος. Κανείς δεν θα εξευτελίσει τους θεσμούς».

Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να μην κρύβεται πισω από τη Χρυσή Αυγή»

Πέραν αυτών, ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, που προανήγγειλε ότι θα μετατρέψει πιθανές αναπληρωματικές εκλογές σε «δημοψήφισμα κατά του ναζισμού και του μνημονίου», απάντησε: «Αν μερικοί νομίζουν ότι είναι ευκαιρία να προωθήσουν την αντιμνημονιακή τους αντίληψη, κάνουν λάθος» και κάλεσε την ηγεσία του σε «μονομέτωπο αγώνα ενάντια στο ναζισμό». 

Εξήγησε πως «άλλο είναι να έχεις πολιτικές διαφωνίες και άλλο να κρύβεσαι πίσω από τη Χρυσή Αυγή», ενώ ευχήθηκε να ψηφιστούν «ομόφωνα» οι προωθούμενες διατάξεις για τη θεσμική αντιμετώπιση του ακροδεξιού μορφώματος.

Κυπριακό - Σκοπιανό και θαλάσσιες ζώνες στο βασικό μενού του ταξιδιού στις ΗΠΑ

Τέλος, αναφορικά με το ταξίδι του στις ΗΠΑ για τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πραγματοποίησε 20 διμερείς συζητήσεις και δέκα πολυμερείς συναντήσεις με ομολόγους του ή πρωθυπουργούς άλλων κρατών με βασικό θέμα το Κυπριακό, το Σκοπιανό, αλλά και την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Πρόσθεσε δε ότι στις 14 Οκτωβρίου θα μεταβεί στα Τίρανα, προκειμένου να συζητήσει με τον Αλβανό ομόλογό του το θέμα των θαλάσσιων συνόρων.

* Άρθρo 51, παράγραφος 1
 O αριθμός των βoυλευτών oρίζεται με νόμo, δεν μπoρεί όμως να είναι μικρότερoς από διακόσιoυς oύτε μεγαλύτερoς από τριακόσιoυς


Άρθρο 53, παράγραφος 2
Boυλευτική έδρα πoυ κενώθηκε μέσα στo τελευταίo έτoς της περιόδoυ δεν συμπληρώνεται με
αναπληρωματική εκλoγή, όταν απαιτείται κατά τo νόμo, εφόσoν oι κενές έδρες δεν είναι περισσότερες από τo ένα πέμπτo τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών.


Flash version 10,1 or greater is required

You have no flash plugin installed

Download latest version from here

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης