«Θλιβερό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού», χαρακτηρίζει ο Δένδιας τη Χρυσή Αυγή

«Θλιβερό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού», χαρακτηρίζει ο Δένδιας τη Χρυσή Αυγή

«Έμπρακτη ειρωνεία προς την κοινωνία», χαρακτηρίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης την προγραμματιζόμενη για σήμερα συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

«Θλιβερό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού», χαρακτηρίζει ο Δένδιας τη Χρυσή Αυγή
Ενα «θλιβερό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού» χαρακτηρίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας τη Χρυσή Αυγή, με αφορμή την προαναγγελία του κόμματος του Ν.Μιχαλολιάκου πρωτοβουλίας για διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες στην πλατεία Αττικής.

Σε μια σκληρή δήλωσή του, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι οι «φιλεύσπλαχνοι» νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον «φιλανθρωπικό» τους οίστρο καθώς, όπως αναφέρει, η προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής:
«Η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι «φιλεύσπλαχνοι» νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον «φιλανθρωπικό» τους οίστρο»
Κλείσιμο
.

Αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων

Χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να προχωρήσει στην προγραμματισμένη για σήμερα διανομή τροφίμων στην πλατεία Αττικής καθώς, όπως είπε, είναι από τη μια παράνομη «καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης» και από την άλλη «πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Μετά το «απαγορευτικό» του δημάρχου Αθηναίων, φαίνεται πώς ο Γ.Γ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αποφάσισε να μετατρέψει το συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» σε πολιτική συγκέντρωση, όπου το παρόν θα δώσει ο ίδιος αλλά και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΑ.

Πάντως, η Χρυσή Αυγή υποστήριζε ότι έχει ενημερώσει επισήμως τις αρμόδιες αρχές (τοπικό αστυνομικό τμήμα, αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα υπηρεσίας) αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση: «Είμαστε 100% νόμιμοι και κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει την δραστηριότητά μας». Η ΧΑ προειδοποιεί, επίσης, ότι «όποιος επίορκος υπάλληλος του κράτους επιχειρήσει να περιορίσει τις συνταγματικές μας ελευθερίες θα υποστεί κάθε νόμιμη συνέπεια. Η διανομή τροφίμων της 24ης Ιουλίου στην πλατεία Αττικής θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Διαβάστε το σχετικό εξώδικο που αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επέδωσε στους αρμόδιους φορείς:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Του Πολιτικού Κόμματος με την επωνυμία «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφόρος Μεσογείων αριθ. 131 και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΠΡΟΣ
Τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, που εδρεύει στην Αθήνα, πρώην Σχολή Ευελπίδων.
Τον κ. Διοικητή του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα,  που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μιχαήλ Βόδα, αρ. 85.
Τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, που εδρεύει στην Αθήνα, λεωφόρος Αλεξάνδρας, αρ. 173
Δια της παρούσης σάς γνωστοποιούμε, ότι την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013  και ώρα 18:00 το Κόμμα μας διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση-εκδήλωση στην Πλατεία Αττικής  στην οποία θα παραστούν  βουλευτές, στελέχη και ο Αρχηγός μας.
Κατά την ως άνω συγκέντρωση ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν θα παρακωλύσουμε την εύρυθμη λειτουργία της πόλεως.
Ενόψει λοιπόν της ανωτέρω συγκεντρώσεως, επιθυμούμε να σας επιστήσουμε την προσοχή για την αναγκαιότητα διασφάλισης της τάξης και της ασφάλειας πέριξ του χώρου της εκδηλώσεως, αλλά και της ασφάλειας των πολιτών και μελών μας που θα προσέρχονται και θα αποχωρούν από αυτή, κατά το χρονικό διάστημα της εξέλιξής της.
Επειδή στο παρελθόν και παρά την έγκαιρη γνωστοποίηση των συγκεντρώσεων μας στις αρμόδιες αρχές  γίναμε μάρτυρες προκλήσεων.
Επειδή εφιστούμε την προσοχή των αρχών στην απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκδηλώσεως μας
Επειδή επιθυμούμε να διασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια στον χώρο της συγκεντρώσεως μας
ΚΑΛΟΥΜΕ όλες τις εμπλεκόμενες αρχές να σεβαστούν και να περιφρουρήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μας στην ελεύθερη συνάθροιση (άρθρο 11 Συν), σε αντίθετη περίπτωση ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΡΗΤΑ  ότι θα στραφούμε με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον των οργάνων και των προϊσταμένων της Ελληνικής Αστυνομίας, του δημάρχου Αθηναίων καθώς και κάθε άλλου υπευθύνου που θα θέσει με τις πράξεις ή παραλείψεις του  εν αμφιβόλω το δικαίωμα μας αυτό.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
Να πράξετε τα δέοντα, στα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας σύμφωνα με τα ανωτέρω
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, προς  τον κο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, που εδρεύει στην Αθήνα, πρώην Σχολή Ευελπίδων, προκειμένου να λάβει γνώση και για να επέλθουν  οι έννομες συνέπειες.
Αθήνα,  23 Ιουλίου 2013
Ο Εξωδίκως Δηλών
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος - Γενικός Γραμματεύς Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης