Ενόχληση για το ακροδεξιό φάλτσο Πολύδωρα

Ενόχληση για το ακροδεξιό φάλτσο Πολύδωρα

Εντονα ενοχλημένος ο Σαμαράς από τις δηλώσεις για συνεργασία ΝΔ-Χρυσής Αυγής - Καμία συνεργασία με τους νεοναζί, ξεκαθαρίζει η Συγγρού - «Λάδι στη φωτιά» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ενόχληση για το ακροδεξιό φάλτσο Πολύδωρα
Ακόμη και το ενδεχόμενο της διαγραφής του τέως προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα για τις δηλώσεις τους περί της Χρυσής Αυγής, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Συνεργάτες του υποστήριζαν ότι ο πρωθυπουργός είναι έντονα ενοχλημένος με τον κ. Πολύδωρα, ο οποίος σε δηλώσεις του ζήτησε μέτωπο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις κατά της τρόικας και κάνοντας ειδική αναφορά στην Χρυσή Αυγή, ανέβασε τους υποστηρικτές της στο ένα εκατομμύριο!

Η ενόχληση του πρωθυπουργού, όπως εξηγούσαν συνεργάτες του, προήλθε όχι μόνον από το περιεχόμενο των δηλώσεων του «γαλάζιου» πρώην υπουργού, αλλά και από τη χρονική στιγμή που επέλεξε γι΄ αυτή την παρέμβασή του, η οποία έγινε την επομένη του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο  ο κ. Σαμαράς έκανε προσκλητήριο ενότητας για τη «Νέα Ελλάδα», ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν απευθύνεται στις δυνάμεις των άκρων και ειδικά στους «νεοναζί».

Η πρώτη κίνηση αποδοκιμασίας των λεγομένων του κ. Πολύδωρα έγινε από τη λεωφόρο Συγγρού, με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Άννας Ασημακοπούλου, η οποία χαρακτήρισε «περίεργη» την τοποθέτηση του πρώην υπουργού, καθώς, όπως συμπλήρωσε, «είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί».

Από την πλευρά του, ο κ. Πολύδωρας με νεώτερες δηλώσεις εξήγησε ότι ποτέ δεν αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή. «Όποιος βρει τέτοια δήλωσή μου, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον», είπε σκωπτικά. Επέμεινε, ωστόσο, στην ανάγκη ευρύτερης συνεννόησης όλων των κομμάτων απέναντι στις πιεστικές απαιτήσεις της τρόικας, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει υπαινικτικά την προεκλογική υπόσχεση του κόμματός του για αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.
 
«Εγώ είμαι Κολοκοτρώνης…»
Κλείσιμο
«Εγώ είμαι Κολοκοτρώνης, και αναζητώ συνεννόηση με όλους τους εμπολέμους. Ο κίνδυνος δεν είναι η Χρυσή Αυγή, είναι η τρόικα, είναι ο αργός θάνατος», είπε ο κ. Πολύδωρας και συμπλήρωσε: «Μιλάς με τον εχθρό και δεν θα μιλήσεις με ένα κόμμα με ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους;».

«Ακόμη περιμένω την αναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά με την τρόικα», ανέφερε επίσης και διερωτήθηκε αν «θα μείνει αναπάντητη η συζήτηση για το βιώσιμο χρέος».

Στις αρχικές του δηλώσεις (στον ραδιοσταθμό Real Fm), που προκάλεσαν αντιδράσεις είχε επισημάνει τα εξής: «Μας έπιασε η ευαισθησία για τη Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από ένα εκατομμύριο και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης. Το ξέρουν το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουν ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορίας του συνταγματικού δικαίου;».

Απευθυνόμενος, μάλιστα, σε όσους είναι αντίθετοι με την Χρυσή Αυγή, ο κ. Πολύδωρας είπε: «Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;».
Εξαπολύοντας δε επίθεση στην τρόικα, άφησε αιχμές για τον τρόπο που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας ότι «γίνεται προσπάθεια αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στην διαπραγμάτευση», ενώ για τους εκπροσώπους της τρόικας είπε ότι «παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής».

«Λάδι στην φωτιά» από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Λάδι στην φωτιά» έσπευσε να ρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν άφησε να περάσει ασχολίαστη η τοποθέτηση του κ. Πολύδωρα. «Μία ημέρα μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Πολύδωρας ανέλαβε το έργο της αποσαφήνισης του περιεχομένου της. Φαίνεται πως από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία η “Νέα Ελλάδα” θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής», ανέφερε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου.

«Τελικώς ο κ. Πολύδωρας είναι εκτός γραμμής ή η επίσημη ρητορική και πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ευλόγως οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα;», διερωτώνταν στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης