ΣΥΡΙΖΑ: 203 υποψήφιοι για τις προκριματικές - Οι «αστέρες» και ο γρίφος των αποτελεσμάτων

ΣΥΡΙΖΑ: 203 υποψήφιοι για τις προκριματικές - Οι «αστέρες» και ο γρίφος των αποτελεσμάτων

Από τις προκριματικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή, 14 Απριλίου, θα κατοχυρώσουν την ένταξή τους στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 35 άτομα

siriza
Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά… 203 είναι τελικά οι συμμετέχοντες στη διαγωνιστική διαδικασία των προκριματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να συγκροτηθεί, κατά τη βούληση της κομματικής βάσης, το ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ήδη, στην Κουμουνδούρου οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, όπως διαφάνηκε και από το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, όπου εμφανίστηκε να φορτίζει τάμπλετς, καθώς εκπνέει αύριο, Παρασκευή 5 Απριλίου η προθεσμία που δόθηκε σε όσους επιθυμούν να εγγραφούν στην ψηφιακή πλατφόρμα, για να ψηφίσουν ηλεκτρονικά και από απόσταση στη διαδικασία.



Κλείσιμο
Σημειωτέον ότι οι προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή, 14 Απριλίου και δια ζώσης και ηλεκτρονικά, ενώ δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όχι μόνο τα μέλη, αλλά και οι φίλοι του κόμματος. Ειδικά για τους τελευταίους, αυτοί θα μπορούν να εγγράφονται στους κατά τόπους εκλογικούς καταλόγους, ακόμη και ανήμερα της ψηφοφορίας, ώστε να συμμετάσχουν στην κατάρτιση της ευρωλίστας του κόμματος.

Από τις προκριματικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν ανά γεωγραφική περιφέρεια, θα κατοχυρώσουν την ένταξή τους στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 35 άτομα. Για τις θέσεις που απομένουν από τις 42 προβλεπόμενες, πέντε θέσεις θα καλυφθούν κατόπιν πρότασης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, ενώ δύο θέσεις θα καταλάβουν αυτοδίκαια οι εν ενεργεία Ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Στην περίπτωση των ονομάτων που θα προτείνει για την ευρωλίστα προσωπικά ο κ. Κασσελάκης, πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να «σώζει» μερικά από τα πρόσωπα που δεν θα καταφέρουν να εκλεγούν στην εκλογική περιφέρειά τους στις 14 Απριλίου, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων. Ήδη, άλλωστε, ο ανταγωνισμός μεταξύ των φιναλίστ έχει ανέβει κατακόρυφα, καθώς πλην των επώνυμων κομματικών στελεχών που κατεβαίνουν, όπως οι: Νικόλας Φαραντούρης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Γιώργος Τσίπρας, Δώρα Αυγέρη, Μάριος Κάτσης, Παναγιώτης Κουρουμπλής κά, στην ίδια λίστα με τους υποψήφιους για τις προκριματικές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχουν ενταχθεί οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου και Άννα Βαγενά, η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, αρκετοί δημοσιογράφοι, ανάμεσα στους οποίους ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Δημήτρης Παπανώτας και ο Δημήτρης Πανόπουλος, αλλά και ο μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς, όπως και ο παίκτης σε τηλεοπτικά ριάλιτι, Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Γρίφος τα αποτελέσματα

Η παρουσία πολλών, λαμπερών προσώπων στη λίστα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει εντείνει, την ίδια ώρα, την αγωνία μεταξύ των υποψηφίων αναφορικά με τα αποτελέσματα της διαδικασίας, τα οποία, ωστόσο, δεν θα δημοσιοποιηθούν επισήμως, σύμφωνα με κομματικές πηγές. Και αυτό, γιατί οι εκλογές θα διεξαχθούν ανά γεωγραφική περιφέρεια, οπότε δεν θα είναι συγκρίσιμα τα αποτελέσματά τους ως προς τη σταυροδοσία σε πανελλαδική κλίμακα, ενώ η απόλυτη σειρά κατάταξης θα μπορούσε να εκληφθεί και ως «δεδικασμένο» για τη σταυροδοσία των πολιτών στις 9 Ιουνίου, δημιουργώντας νέες τριβές στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου.

Με αυτό το σκεπτικό, πληροφορίες θέλουν να ανακοινώνονται μετά το κλείσιμο της κάλπης των προκριματικών εκλογών, μόνο τα ονόματα των 35 υποψηφίων που θα εξασφαλίσουν, με βάση τη σταυροδοσία, το εισιτήριο εισόδου τους στο κομματικό ευρωψηφοδέλτιο, για να πετάξει στην συνέχεια μια σανίδα σωτηρίας σε κάποιους από τους επιλαχόντες ο κ. Κασσελάκης, εντάσσοντάς τους στο τελικό ευρωψηφοδέλτιο.

Με την αντίστροφη μέτρηση, πάντως, για την συγκρότηση της ευρωλίστας των κομμάτων να «τρέχει», στην παρουσίαση όλων των υποψηφιοτήτων για το κόμμα του αναμένεται να προχωρήσει στις 18 Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ειδική εκδήλωση, με τον Στέφανο Κασσελάκη να εξηγεί τη φιλοσοφία του ευρωψηφοδελτίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα από τα πρόσωπα που θα έχουν επιλεγεί από τη βάση, για να το εκπροσωπούν.

Ωστόσο, στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δε λείπουν και τα πρώτα σχόλια αναφορικά με το «συνωστισμό» λαμπερών προσώπων στη λίστα των προκριματικών εκλογών, καθώς αρκετά από τα κομματικά στελέχη θεωρούν ότι η συμμετοχή πολλών «αστέρων» στην ευρωλίστα δημιουργεί «υποψηφιότητες δύο ταχυτήτων», όπως τονίζουν, αφήνοντας αρκετά μέτρα πίσω πρόσωπα που έχουν προσφέρει διαχρονικά στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διεκδικούν την… μετακόμισή τους, στις Βρυξέλλες.

Ανακούφιση για τις δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, ικανοποίηση χαρακτηρίζει την ατμόσφαιρα στην Κουμουνδούρου μετά τα τελευταία δημοσκοπικά δεδομένα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δείχνει τάση παγίωσης στη δεύτερη θέση των μετρήσεων, την οποία είχε απωλέσει για μεγάλο διάστημα φέτος, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η ΝΔ προηγείται με 33% και έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με 15%, αφήνοντας τρίτο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 12,5%. Στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίζεται και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης ως προς την καταλληλότητα για Πρωθυπουργός, ενώ το αίτημα του τελευταίου για πρόωρες εκλογές μάλλον απορρίπτεται από την κοινή γνώμη, με δεδομένο ότι συγκέντρωσε ποσοστό 41% ως προς τις αρνητικές γνώμες.

Αφετηρία αντεπίθεσης η Κρήτη

Ευελπιστώντας στην μείωση της διαφοράς του με την ΝΔ, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινά σήμερα τετραήμερη περιοδεία στο νησί της Κρήτης, με στόχο να επισκεφθεί όλους τους νομούς, ευελπιστώντας στην μέγιστη δυνατή απήχησή του σε ένα παραδοσιακό προοδευτικό προπύργιο.

Παράλληλα, ωστόσο, με παρεμβάσεις του αναμένεται να εντείνει την αντιπολιτευτική του τακτική, σχολιάζοντας αργά χθες το βράδυ για τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους πως «δυστυχώς δεν είναι ένα «ανθρώπινο λάθος» ούτε εδώ. Είναι ένα ολόκληρο σύστημα που δουλεύει λάθος».



Ειδήσεις σήμερα:

Μηνύματα συσπείρωσης και θετική ατζέντα ως τις ευρωκάλπες για τη ΝΔ - Συνέδριο «κομματικού πατριωτισμού»

Ερωτικό το κίνητρο πίσω από τα μαχαιρώματα στην Κέρκυρα - Βίντεο από τη στιγμή της συμπλοκής των μαθητών

Στους 25 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος - Πού αναμένονται βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης