Νέα Δημοκρατία: Μπαίνει σε διάταξη εκλογικής μάχης - Μετά το συνέδριο στις αρχές Απριλίου το ευρωψηφοδέλτιο

Νέα Δημοκρατία: Μπαίνει σε διάταξη εκλογικής μάχης - Μετά το συνέδριο στις αρχές Απριλίου το ευρωψηφοδέλτιο

Το μήνυμα από τον «ανασχηματισμό» στις γραμματείες της ΝΔ με αρκετά νέα πρόσωπα αλλά και ανανέωση εμπιστοσύνης σε πρόσωπα που «τράβηξαν κουπί» το προηγούμενο διάστημα

nd-mitsotakis
Σε πλήρεις ρυθμούς αρχίζει να μπαίνει ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει και της εθνικής κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου που είναι πλέον ξεκάθαρα στον ορίζοντα. Μόλις προ ημερών, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την κοπή πίτας της γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ σφύριξε το εναρκτήριο λάκτισμα, με κεντρικό ορόσημο το κομματικό συνέδριο που θα γίνει 5-6-7 Απριλίου στην Αθήνα, ενώ κάλεσε τους νέους φίλους και τα παλιά στελέχη του κόμματος να γίνουν μια γροθιά για να πετύχει η ΝΔ το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ευρωκάλπη.

Ο «ανασχηματισμός» στις γραμματείες της ΝΔ που ανακοινώθηκε χθες με αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά και την ανανέωση εμπιστοσύνης σε πρόσωπα που «τράβηξαν κουπί» όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ένα μήνυμα, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, για την προοδευτική κινητοποίηση του κόμματος. Όπως αναφέρει στο protothema.gr συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, μέχρι τις αρχές Απριλίου θα είναι σε πλήρη εξέλιξη όλες οι διεργασίες και προοδευτικά θα ξεκινήσει το κόμμα να λειτουργεί σε εκλογικό τέμπο, ώστε αμέσως μετά το συνέδριο να μπει σε «φουλ» ρυθμούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, το πολύ ως τα μέσα Απριλίου και πάντως μετά το κομματικό συνέδριο θα ανακοινωθεί και η σύνθεση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου που είναι υπό κατάρτιση.

Ήδη, πάντως, στελέχη που έχουν πάρει επισήμως ή ατύπως το χρίσμα κάνουν περιοδείες ανά τη χώρα και εμφανίσεις σε διαφορετικά σημεία. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, αλλά και νέα πρόσωπα όπως ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς και οι πρώην υπουργοί Εύη Χριστοφιλοπούλου και Βασίλης Κοντοζαμάνης. Συν τω χρόνω θα «κλειδώσουν» και οι υπόλοιπες θέσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι ως τις 29 Απριλίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα δηλώσεων για την επιστολική ψήφο.

Παλιοί και νέοι

Διατρέχοντας, πάντως, κανείς τη λίστα των νέων γραμματέων της ΝΔ, το ενδιαφέρον στοιχείο είναι η συνύπαρξη νέων στελεχών-κάποιοι ήταν γραμματείς και στην προηγούμενη σύνθεση-με παλαιότερους. Ο συνδυασμός αυτός είναι και ο στρατηγικός στόχος για την κομματική λειτουργία, ώστε να αντανακλάται μεν η διεύρυνση της ΝΔ, αλλά να μην αισθάνονται παραγκωνισμένα και τα παραδοσιακά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Υπό αυτό το πρίσμα, ίσως η βασική αλλαγή είναι η τοποθέτηση της βουλευτή Τρικάλων Κατερίνας Παπακώστα στη θέση της γραμματέως Προγράμματος αντί του υφυπουργού Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη που είχε αναλάβει αυτή την προεκλογικά νευραλγική θέση. Στον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ καθήκοντα αναλαμβάνει ο Βασίλης Γακόπουλος, στέλεχος προερχόμενο από την ΟΝΝΕΔ και στενός συνεργάτης του κυβερνητικού εκπροσώπου και μέχρι πρότινος γραμματέα της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη. Από τη νεότερη γενιά των τριαντάρηδων στη ΝΔ, σε θέσεις γραμματέων εντοπίζονται ο Κώστας Μαμουλής, ο Ανδρέας Καρασαρίνης, ο Μένιος Κορομηλάς, ο άλλοτε γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Γιάννης Αναστασόπουλος και ο Χρήστος Σούλης.

Κλείσιμο
Παράλληλα, κρίσιμο ρόλο ιδίως στα οργανωτικά του κόμματος θα έχουν «μπαρουτοκαπνισμένα» στελέχη που είχαν καίριους ρόλους και επί των ημερών του Κώστα Καραμανλή ή του Αντώνη Σαμαρά, όπως ο Μπάμπης Κόκκινος που θα τρέχει τις Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις, αλλά και ο Θύμιος Αλεξανδρής. Σημαντικό ρόλο στην κινητοποίηση πρώην βουλευτών και πολιτευτών του κόμματος θα έχει ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής που γνωρίζει καλά την ανθρωπογεωγραφία μαζί με τον επίσης πρώην βουλευτή Θεόδωρο Σκρέκα, ενώ στην κινητοποίηση παλαιότερων μεσαίων στελεχών θα συνδράμει η δημοσιογράφος Ευτυχία Αδηλίνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Χούτι έθεσαν εκτός λειτουργίας υποβρύχια καλώδια επικοινωνίας που συνδέουν την Ευρώπη με την Ασία

Η «βόμβα» του Γκιουλέκα και η δεύτερη υποψήφια προς αποχώρηση από το Survivor - Δείτε βίντεο

Η Πολίνα Πορίζκοβα πόζαρε με τα εσώρουχά της λίγο μετά το χειρουργείο στα ισχία της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης