Παύλος Μαρινάκης: Ουσιαστική και δίκαιη η πρόταση στους αγρότες για το ρεύμα, περιμένουμε τις αποφάσεις τους

Παύλος Μαρινάκης: Ουσιαστική και δίκαιη η πρόταση στους αγρότες για το ρεύμα, περιμένουμε τις αποφάσεις τους

«Έχουμε πει όμως ότι η ελεύθερη διέλευση των πολιτών είναι απόλυτο καθήκον»

marinakis-pavlos
Για πολιτισμένο διάλογο με ουσία και επιχειρήματα στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους αγρότες την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «ουσιαστική και δίκαιη» την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το ηλεκτρικό ρεύμα. Παράλληλα σημείωσε ότι η κυβέρνηση περιμένει με σεβασμό τις αποφάσεις που θα ληφθούν στα αγροτικά μπλόκα.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαρινάκης ο πρωθυπουργός κατέθεσε στους αγρότες «μια πρόταση συνολική που δεν έχει την λογική του μαξιμαλισμού και του να πάρουμε λεφτά, αλλά είναι η πιο ουσιαστική και δίκαιή πρόταση για το ρεύμα».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz4lrewy5hlt)


Σύμφωνα με τον ίδιο, «έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα. Κατάλαβαν ότι σε επίπεδα φορολόγησης η κυβέρνηση πήγε στα κατώτερα δυνατά επιτρεπόμενα όρια το ΦΠΑ, 6% σε λιπάσματα, ζωοτροφές, 13% από 23% στα μηχανήματα. Δεν επιτρέπεται να πάμε κάτω από αυτό».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz4lel479t1t)


Όσον αφορά, δε, τις επόμενες κινήσεις των αγροτών και στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα επιτρέψει νέα μπλόκα, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει με σεβασμό τις αποφάσεις των αγροτών: «Δεν θα εμπλακούμε σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε πει όμως ότι η ελεύθερη διέλευση των πολιτών είναι απόλυτο καθήκον. Δεν θεωρώ ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο»

Για την εμφάνιση Κασσελάκη στην εκδήλωση για την κεντροαριστερά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την εμφάνιση-έκπληξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην εκδήλωση για την κεντροαριστερά το βράδυ της Τρίτης και αφού επισήμανε ότι πρόκειται για διαδικασίες ενός άλλου πολιτικού χώρου, είπε ότι «τις σεβόμαστε απόλυτα. Σημαντικά τα πρόσωπα αλλά και πολλές φορές το ίδιο σημαντικές είναι και οι ιδέες. Πιο σημαντική είναι η συζήτηση για τις ιδές και τις θέσεις κι αν κάποιές παρωχημένες απόψεις απέτυχαν».

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή το κόμμα που ίδρυσε ο Πέτρος Κόκκαλης ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε ότι «είναι σημαντικό όσοι πιστεύουν ότι έχουν κάτι να πουν να εκφράζονται από ένα σχηματισμό εφόσον δεν εκφράζονται από κάποιον άλλο. Η πολυδιάσπαση είναι κάτι που απασχολεί έναν άλλο πολιτικό χώρο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε, τέλος, για το ενδεχόμενο να υπάρξει επίδομα Πάσχα για τους πιο ευάλωτους και ξεκαθάρισε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αιγύπτιος επιστάτης «δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος»: Οι λογαριασμοί, οι συμμετοχές στα ΔΣ και η οικογένεια Καρνέση

Η δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά: 18 σφαίρες για «προσωπικές διαφορές»

Κλείδωσε η τετράδα του «κόκκινου» τάκου του Survivor, έκπληξη με Δαλάκα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης