Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαρέγκλιτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η αποκατάσταση της Θεσσαλίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαρέγκλιτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η αποκατάσταση της Θεσσαλίας

«Η κυβέρνηση θα είναι εδώ όσο χρειάζεται» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη το πρωί της Παρασκευής στην 110 ΠΜ

mitsotakis_ptisi
Το μήνυμα ότι η αποκατάσταση της Θεσσαλίας και η στήριξη των κατοίκων, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στον κάμπο παραμένουν απαρέγκλιτα προτεραιότητα για την κυβέρνηση έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη που είχε το πρωί της Παρασκευής με δημάρχους και λοινοτάρχες παρακάρλιων περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel».

«Η κυβέρνηση θα είναι εδώ όσο χρειάζεται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.



Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν τα κυριότερα ζητήματα για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην απομάκρυνση των υδάτων και φερτών υλικών αλλά και στον σχεδιασμό για την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία, με βάση τις τεχνικές και επιστημονικές εισηγήσεις. Όσοι πήραν τον λόγο τόνισαν την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη σημασία των συναινέσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

mitsotakis_daniel__2_
mitsotakis_daniel__3_
mitsotakis_daniel__4_
mitsotakis_daniel__5_
mitsotakis_daniel__6_
mitsotakis_daniel__7_
mitsotakis_daniel__8_


Σύμφωνα με το onlarissa.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε στην κλειστή σύσκεψη ότι όλες οι αποφάσεις που αφορούν στην επόμενη μέρα των καταστροφικών πλημμυρών θα ληφθούν μετά από εξαντλητικό διάλογο με την κοινωνία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών αναμένοντας το τελικό πόρισμα για το ζήτημα των υδάτων. Τόνισε πως υπάρχει καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, αλλά και ότι θα στηριχθούν οι ιδιοκτήτες των πλημμυρισμένων χωραφιών που δεν θα καλλιεργηθούν το επόμενο διάστημα. Σημείωσε, δε, ότι τον Φεβρουάριο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για τα παρακάρλια, οπότε και θα ανακοινωθεί.



Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο νυν Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε τις δράσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, για τη στήριξη των καλλιεργητών και των κτηνοτρόφων, με τις προκαταβολές που έχουν πιστωθεί έως τώρα για ζωική και φυτική παραγωγή να ανέρχονται σε 124 εκατομμύρια ευρώ.

«Αποδείξαμε ότι δεν θα ξεχάσουμε τη Θεσσαλία»

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε με ελικόπτερο για την Καρδίτσα σημειώνοντας μετά την άφιξή του ότι «έχουμε αποδείξει ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τη Θεσσαλία. Είμαστε παρόντες και θα είμαστε για πολύ. Ας διαφυλάξουμε την πολύ καλή συνεργασία όλων. Επειδή θα χρειαστεί να κάνουμε θεσμικές παρεμβάσεις θέλω να ζητήσω την στήριξη όλων. Τίποτα δεν θα γίνει χωρίς διαβούλευση».

«Σε επίπεδο κρατικού προϋπολογισμού έχουμε ματώσει για να στηρίξουμε τη Θεσσαλία, αν η οικονομία δεν πήγαινε καλά δεν θα ήμασταν σε θέση να τη στηρίξουμε. Καταλαβαίνω την αβεβαιότητα μακάρι να είχα όλες τις απαντήσεις. Δεσμεύομαι να στηρίξω» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.


Ειδήσεις σήμερα:

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε με φωτοβολίδα - Στη ΜΕΘ μετά από το χειρουργείο

Μπάρμπαρα Στρέιζαντ - Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Αποκαλύψεις για τη σχέση τους 50 χρόνια μετά

Βίντεο: Ο εντυπωσιακός σωματοφύλακας του Ερντογάν που έγινε «σκιά» του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης