Γεραπετρίτης στην Μilliyet: «Στέλνω μήνυμα φιλίας στον γειτονικό τουρκικό λαό»

Γεραπετρίτης στην Μilliyet: «Στέλνω μήνυμα φιλίας στον γειτονικό τουρκικό λαό»

Mε πρωτοσέλιδο τίτλο «Μήνυμα φιλίας στον γειτονικό τουρκικό λαό» η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει μήνυμα του Έλληνα ΥΠΕΞ ενόψει της σημερινής του συνάντησης στην Άγκυρα με τον Χακάν Φιντάν

gerapetritis
Mε πρωτοσέλιδο τίτλο: «Μήνυμα φιλίας στον γειτονικό τουρκικό λαό» η εφημερίδα Μilliyet, δημοσιεύει μήνυμα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη ενόψει της σημερινής του συνάντησης στην Άγκυρα, με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Στο μήνυμά του ο κ.Γεραπετρίτης σημειώνει πως οι δύο χώρες που συγκρούστηκαν πριν από σχεδόν 100 χρόνια, κατέληξαν αμέσως μετά σε συμφιλίωση και τρόπους συνεργασίας. Κάτι που «μπορεί να επαναληφθεί κάτω από καλύτερες συνθήκες σήμερα», όπως λέει, τονίζοντας πως «Μια ατελείωτη συζήτηση δεν μπορεί να είναι επιλογή».

3333


Κλείσιμο
Γράφει συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών: «Η σκέψη που με συνοδεύει σε αυτό το ταξίδι είναι ότι, αν το 1923, την επαύριο ενός σκληρού πολέμου με τεράστιες απώλειες και για τις δύο πλευρές, η Ελλάδα και η Τουρκία μπόρεσαν να βρουν την οδό του συμβιβασμού και κατόρθωσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, τότε και εμείς, υπό ασυγκρίτως καλύτερες συνθήκες, οφείλουμε να βαδίσουμε με ειλικρίνεια και εντιμότητα το δρόμο της ειρηνικής συνεργασίας και να επιδιώξουμε τη συνεννόηση, τηρώντας τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Η ατέρμονη αντιπαράθεση δεν μπορεί να είναι επιλογή», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ.Γεραπετρίτης, σημειώνοντας πως η σημερινή επίσκεψή του στην Άγκυρα πραγματοποιείται μετά τη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου «αποφάσισαν να εντείνουν τις προσπάθειες για την ενίσχυση του κλίματος αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών μας».

milliyet_2

Ο υπουργός Εξωτερικών, που ήδη βρίσκεται στην Τουρκία, τονίζει επίσης πως η συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του «αποτελεί προετοιμασία για τη συνάντηση των δύο ηγετών στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, καθώς και για το Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. στη Θεσσαλονίκη στο τέλος του χρόνου».



Ειδήσεις σήμερα:

Άγρια επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης: Άνδρας χτυπάει επανειλημμένα με μπαστούνι 60χρονη γυναίκα - Δείτε βίντεο


Πάνω από Μαγνησία και Σποράδες η κακοκαιρία «Daniel» - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκαν Ποντένσε και Γιόβετις, «μπήκαν» και στην ευρωπαϊκή λίστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης