Τουρκία: Τη Ρωσία θα επισκεφτεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν

Τουρκία: Τη Ρωσία θα επισκεφτεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν

Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, στη σύναψη της οποίας το περασμένο καλοκαίρι είχε βοηθήσει η Άγκυρα

hakan_fidan
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν θα επισκεφθεί τη Ρωσία, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστή την ημερομηνία της επίσκεψης ούτε άλλες λεπτομέρειες.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει προσκαλέσει το Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να επισκεφθεί αυτό το μήνα την Τουρκία, όμως το Κρεμλίνο δεν έχει επιβεβαιώσει πως ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη. Μάλιστα, όλα δείχνουν πως αυτή η επίσκεψη δεν θα πραγματοποιηθεί μέσα στον τρέχοντα μήνα, καθώς σε δηλώσεις του ο Ερντογάν εκφράζει την «ελπίδα να συναντηθεί με τον Πούτιν μέσα στον Σεπτέμβριο».

Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να επιστρέψει στη συμφωνία, στη σύναψη της οποίας το περασμένο καλοκαίρι είχε βοηθήσει η Άγκυρα και η οποία επιτρέπει τις αποστολές σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα. Η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία τον περασμένο μήνα, διαμαρτυρόμενη ότι δεν μπορούσε να εξαγάγει τα δικά της σιτηρά και λιπάσματα, παρά τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί βάσει της συμφωνίας.


Ειδήσεις σήμερα

Πληροφορίες για την Περιφέρεια Αττικής: Οι πρώτες υποψηφιότητες του Νίκου Χαρδαλιά

Η αποθεωτική υποδοχή του Τεντόγλου στο ξενοδοχείο και η μπύρα με την Ντρισμπιώτη - Δείτε βίντεο

Μυστήριο με τις «επισκευές» που ανέφερε η αεροσυνοδός του Πριγκόζιν - Υπήρξε παραβίαση ασφαλείας στο Embraer;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης