Κυριάκος Μητσοτάκης από Τήνο: Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον

Κυριάκος Μητσοτάκης από Τήνο: Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον

«Η χώρα έχει ξεπεράσει την 10ετη κρίση και έχει κάθε δικαιώμα να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη ελπίδα» - Ο πρωθυπουργός ακολούθησε τη λιτανεία της ιερής εικόνας και τίμησε τους νεκρούς του καταδρομικού «Έλλη»

mitsotakis-tinos_mak
Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση των εορτασμών για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

«Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια ημέρα ταυτισμένη με την αισιοδοξία και ελπίδα και έχουμε κάθε λόγο ως Ελληνίδες και Έλληνες να είμαστε αισιοδοξοι για το μέλλον» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε η χώρα έχει ξεπεράσει μια υπερδεκατή κρίση και έχει κάθε δικαιώμά να αττενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και ελπίδα, λέξεις που είναι ταυτισμένες με τη μεγάλη σημερινή γιορτή».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cut0njtu1xbt)


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις «σε αυτές και αυτούς που φροντίζουν να είμαστε όλοι ασφαλείς και έδωσαν τη ζωή τους στην άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα» τονίζοντας ότι «γνωρίζουν πάντα η πολιτεία θα βρίσκεται κοντά τους και θα τους στηρίζει».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ήθελα ειδικά σήμερα να βρεθώ στην Τήνο 200 χρόνια μετά την εύρεση της θαυματουργής εικόνας» ενώ ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του ευχήθηκε «σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες όπως στη σύζυγό μου που γιορτάζει και αυτή, χρόνια πολλά.  Χρόνια πολλά σε κάθε Έλληνα όπο και αν βρίσκεται. Σήμερα γιορτάζει όλος ο Ελληνισμός και όλη η Ορθοδοξία».

Στη λιτανεία της ιερής εικόνας

Κλείσιμο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε την λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας μαζί με τους μητροπολίτες Σύρου - Τήνου Δορώθεο, Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο, Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο.

Στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρίστανται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταντίνο Φλώρο ενώ μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκεται και η κόρη του Δάφνη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cusz81ou5o81)

O πρωθυπουργός παρέλαβε, μάλιστα, από τον μητροπολίτη Σύρου - Τήνου Δωρόθεο την θαυματουργή εικόνα και τη μετέφερε μέχρι την έξοδο του ναού.

Δειτε φωτογραφίες από τους εορτασμούς στην Τήνο

mitsotakis-tinos_mak
mitsotakis-tinos_3
tinos_in__2_
tinos_in__3_
tinos_in__4_
tinos_in__6_
tinos_in__5_
mitsotakis-tinos_4
mitsotakis-tinos_2
mitsotakis-tinos_1


Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε με ένα στεφάνι τους νεκρούς από τον τορπιλισμό του καταδρομικού «Έλλη» του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο βυθίστηκε από ιταλική τορπίλη πριν από 83 χρόνια, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο της βύθισης της «Έλλης», περίπου 550 μέτρα από τον μεσημβρινό λιμενοβραχίονα της Τήνου, με την πυραυλάκατο «Ξένος» συνοδεία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuswogefl90p)

Μετά το μνημόσυνο για τους νεκρούς της «Έλλης» ο πρωθυπουργός επέστρεψε στο λιμάνι της Τήνου όπου έγινε δεκτός με θερμή υποδοχή από πολίτες κάθε ηλικίας που είχαν συγκεντρωθεί εκεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην αρνείται κάθε αίτημα για μια φωτογραφία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cusxhaev4da9)


Ειδήσεις σήμερα:

Η δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) στο Πωγώνι Ιωαννίνων το 1947 και η στρατολογία νέων από τα χωριά της περιοχής

Προκαλεί ξανά ο Κροάτης πρόεδρος - «Τους μοίρασαν στις φυλακές για να τους δείρουν και να τους βιάσουν»

Τα 21 λεπτά του τρόμου που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη από Κροάτες χούλιγκανς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης