Αποτελέσματα εκλογών 2023: Θρίλερ για τρεις έδρες σε Α΄ Αθήνας, Β΄ Πειραιά και A΄ Θεσσαλονίκης

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Θρίλερ για τρεις έδρες σε Α΄ Αθήνας, Β΄ Πειραιά και A΄ Θεσσαλονίκης

Ενώ για την τρίτη έδρα στην Εύβοια που κερδίζει η Νέα Δημοκρατία αναμένεται η παραίτηση του Σπύρου Πνευματικού

ekloges-kalpi-psifodeltio
Στο νήμα θα κριθεί η «ιδιοκτησία» τουλάχιστον τριών βουλευτικών εδρών καθώς η καταμέτρηση για τα αποτελέσματα των εκλογών σε Α΄ Αθήνας, Β΄ Πειραιά και A΄ Θεσσαλονίκης εξελίσσεται σε θρίλερ.

Στην Α΄ Αθήνας με την ενσωμάτωση να φτάνει στο 99,89% και να απομένει η καταμέτρηση σε ένα εκλογικό τμήμα η Νέα Δημοκρατία χάνει μια επιπλέον έδρα που πάει στη ΝΙΚΗ. Εάν η εικόνα παραμείνει εως το τέλος τότε εκτός από την κυρία Φωτεινή Πιπιλή μένει εκτός Βουλής και ο κ. Αγγελος Συρίγος. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες η κατάσταση είναι εξαιρετικά οριακή καθώς αρκούν 10 με 15 ψηφοδέλτια για να την ανατρέψουν και να ξαναβάλουν στο κοινοβούλιο τον κ. Συρίγο.

Ο κ. Συρίγος σε δηλώσεις του στον Αντ1 είπε ότι «για 10 ψήφους φεύγει η έδρα και πάει στον Δυτικό Τομέα. Τα μικρά κόμματα παίρνουν έδρα εκεί που έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων όχι το μεγαλύτερο ποσοστό τους» τονίζοντας ότι «είναι φυσιολογικό οι μεγάλες, οι πολυεδρικές περιφέρειες, να είναι αυτές όπου τα μικρά κόμματα έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων». «Τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή. Εχω δουλειά να κάνω, δόξα τω Θεώ», είπε χαριτολογώντας.

Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στην Β΄ Πειραιά. Με την ενσωμάτωση στο 99,8% και με την καταμέτρηση να εξελίσσεται σε ένα τελευταίο εκλογικό τμήμα η ΝΔ αποσπά τρεις έδρες αλλά ελάχιστα ψηφοδέλτια μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση υπερ του 4ου στην λίστα Γιάννη Τραγάκη.

Στην A’ Θεσσαλονίκης ο όγδοος στην λίστα της ΝΔ Διαμαντής Γκολιδάκης είδε να ξαναμπαίνει στη Βουλή τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ωστόσο απομένει η ενσωμάτωση των ψήφων σε δύο εκλογικά τμήματα για να «κλειδώσει» οριστικά την επανεκλογή του.

Από την άλλη πλευρά στην Εύβοια με πλήρη καταμέτρηση η ΝΔ κατάφερε να αποσπάσει και την τρίτη έδρα. Τυπικά η έδρα πηγαίνει στον Σπύρο Πνευματικό ο οποίος ωστόσο έχει δηλώσει ότι θα την παραδώσει στο κόμμα λόγω του σάλου που προκάλεσαν οι αναφορές του για την διαλογή ασθενών με αποτέλεσμα στη Βουλή να βρεθεί η κυρία Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

Ειδήσεις σήμερα:

Όλοι οι άνθρωποι του Μητσοτάκη: Το νέο Μαξίμου, οι υπουργοί και οι υφυπουργοί

Οι καραμπόλες της νέας Βουλής: Στον ΣΥΡΙΖΑ οι μεγαλύτερες απώλειες, τα ονόματα που μένουν εκτός

«Σπαρτιάτες»: Πώς ο «Δούρειος Ίππος» του Κασιδιάρη βρέθηκε στη Βουλή

----------------


Εκλογές 2023
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης