Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Ηττήθηκαν για τα γνωστά τους ψέματα και παραμύθια

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Ηττήθηκαν για τα γνωστά τους ψέματα και παραμύθια

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο Ηράκλειο - Η αναφορά του στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τη γαλάζια Κρήτη

mitsotakis-m3
«Στις εκλογές νίκησαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα δυνατή και ενωμένη και ηττήθηκαν αυτοί που την βλέπουν σκοτεινή και διχασμένη» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του, στο Ηράκλειο της Κρήτης, τελευταίο σταθμό της πρώτης ημέρας της διήμερης περιοδεία του στο νησί.

«Νίκησαν αυτοί που σας μίλησαν την γλώσσα της αλήθειας. Αυτοί που δεν κρύφτηκαν στις δυσκολίες, αυτοί που σας μίλησαν τεκμηριωμένα. Αυτοί που σας παρουσίασαν ένα πρόγραμμα συγκροτημένο για την επόμενη ημέρα της χώρας. Και ηττήθηκαν αυτοί που επανήλθαν στα γνωστά τους ψέματα και στα παραμύθια τα οποία δοκιμάσαμε, τα απορρίψαμε και τα ξαναπορρίψαμε. Και τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει υποστεί κόμμα της αντιπολίτευσης τέτοια ήττα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά ακόμα και τώρα, μετά τις εκλογές δεν έμαθαν απολύτως τίποτα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και για την επιλογή της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι «σήμερα, αν δεν είχαμε την απλή αναλογική, η ΝΔ θα ήταν κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία». «Στόχος στις 25 Ιουνίου είναι όχι μόνο να φτάσουμε αυτό το ποσοστό, αλλά να το ξεπεράσουμε» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.


Παρακολουθήστε την ομιλία του

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο

Ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της ΝΔ επειδή όπως είπε έκαναν το Ηράκλειο και ολόκληρη την Κρήτη γαλάζια.

«Ποιος θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε το Ηράκλειο με 13 μονάδες και τον τόπο μου τα Χανιά με 21 μονάδες διαφορά» είπε και πρόσθεσε ότι «είναι σίγουρος ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από εκεί πάνω που βρίσκεται σήμερα θα χαμογελά»

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πάντως ότι ο ίδιος ανέμενε αυτή τη διαφορά. «Κάποιοι μπορεί να αιφνιδιάστηκαν αλλά εγώ έβλεπα στα μάτια των ανθρώπων την στήριξή τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

5902941__1_


Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης στην ομιλία του:

«Η Ελλάδα έγινε και θα παραμείνει μπλε και στις εκλογές του Ιουνίου. Η ΝΔ ήταν πρώτη στις λαϊκές συνοικίες και στους νέους.

Η νίκη μας όμως είναι ημιτελής. Θα ολοκλκηρωθεί στις 25 Ιουνίου. Τότε θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας.

Στην χώρα μας δεν υπάρχει άλλη πρόταση εξουσίας. Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διακυβέρνησης. Πρέπει λοιπόν το βράδυ των εκλογών να έχουμε γεμίσει τις κάλπες με ψηφοδέλτια της ΝΔ. 



«Επιμένω στην ανάγκη για ισχυρή κυβέρνηση. Είδατε για παράδειγμα τι έγινε με την κυβερνοεπίθεση που δεχθήκαμε στις εξετάσεις. Οι απειλές είναι πολλές και είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σταθερό και στιβαρό χέρι στο τιμόνι της χώρας ...» 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Στην επόμενη Βουλή μπορεί να έχουμε πάνω από 5 κόμματα και να ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας, είπε. Πρέπει να έρθουν και καινούριοi να μας ψηφίσουν γιατί στην χώρα δεν υπάρχει άλλη δύναμη προοπτικής.

5902935__1_


Στις εκλογές αυτές τόνισε δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση αλλά για κυβέρνηση και ζήτησε από όλα τα στελέχη και τους βουλευτές να δώσουν τη μάχη απαλλαγμένοι από το άγχος του σταυρού για να έχει η χώρα στις 25 Ιουνίου ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ.

«Χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση που θα σαρώσει όλα τα εμπόδια και έχει πρόγραμμα που στρέφει κυρίως την προσοχή του στους πιο αδύναμους. Εμείς είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη που στέκεται δίπλα στους αδύναμους και είμαστε οι συνεχιστές της φιλελεύθερης προοδευτικής παρακαταθήκης της Κρήτης και του Ελευθερίου Βενιζέλου και όχι κάποιοι που την εκμεταλλεύτηκαν για πολλές δεκαετίες. Είμαστε πλέον έτοιμοι την επόμενη των εκλογών να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε προς όφελος όλων σας».

5902935__1_


Αναφέρθηκε επίσης και στην Τουρκία λέγοντας: «Κάλεσα πριν από λίγο τον Τούρκο Πρόεδρο τον συνεχάρη για την επανεκλογή του και του είπα ότι προσβλέπω και προσδοκώ για μια νέα περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις γιατί η χώρα μας πάντα είναι διατεθειμένη να τείνει χείρα φιλίας χωρίς όμως ποτέ να υπονομεύσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Υπάρχουν θέματα τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να συζητήσω με την Τουρκία, είναι εκτός ατζέντας. Μόνο εγώ ξέρω πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστώ με την Τουρκία με μια χώρα που έχει αναθεωρητική ατζέντα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως στις 25 Ιουνίου πάμε να πανηγυρίσουμε για ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα. «Νωρίς νωρίς στις κάλπες. Η νεολαία πρώτα να ψηφίσει και μετά να πάει για μπάνιο» είπε χαρακτηριστικά.

5902935__1_

5903027
5903028

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Σητεία: Η χώρα χρειάζεται πάνω από όλα σταθερή κυβέρνηση

Εκλογές 2023: Άρχισαν τις φορομπηχτικές δηλώσεις και στο ΠΑΣΟΚ μετά τον ΣΥΡΙΖΑ

Τράπεζα Θεμάτων: Πώς χτύπησαν οι χάκερς τις ενδοσχολικές εξετάσεις - Κανένα πρόβλημα με τις Πανελλαδικές

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης