Εκλογές 2023 -Σκέρτσος για περίθαλψη των ελεύθερων επαγγελματιών: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει μία ρύθμιση που έχει υπερψηφίσει;

Εκλογές 2023 -Σκέρτσος για περίθαλψη των ελεύθερων επαγγελματιών: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει μία ρύθμιση που έχει υπερψηφίσει;

«Η ρύθμιση του άρθρου 76 του νομου 4915/2022 είναι καλή ή κακή για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Και γιατί αφού την υπερψήφισε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, την καταγγέλλει σήμερα;» διερωτάται ο εκπρόσωπος της ΝΔ

akis_skertsos
Απάντηση στον επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος δήλωσε ότι ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες «κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» έδωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

«Στον κ. Τεμπονέρα θυμίζουμε, ότι το κόμμα του υπερψήφισε στις 22/3/2022 την ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών, την οποία σήμερα καταγγέλλει. Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ευνοϊκή ρύθμιση που ψηφίστηκε εκτάκτως το 2022 και υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι απαντούσε με τρίμηνη παράταση ρύθμισης και μειωμένη καταβολή εισφορών σε ένα δίκαιο αίτημα των Ελ. Επαγγελματιών. Η ίδια ακριβώς ρύθμιση ανανεώθηκε και φέτος» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σκέρτσος. 

«Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση και όσα παγίως ισχύουν, όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μέσω της πρόβλεψης για κάλυψη των ανασφάλιστων με πρόσβαση στο ΕΣΥ, στη συνταγογράφηση από δημόσιες δομές και υπό όρους στη συνταγογράφηση από ιδιώτες. Δεν έχουν πρόσβαση μόνο σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές με τις οποίες συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ. Και ρωτούμε: Ποια είναι τελικά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ;» συμπληρώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ. 

Ολόκληρη η δήλωση του Άκη Σκέρτσου: 

«Καινούριο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν» - Απάντηση στον υποκριτικό θόρυβο του ΣΥΡΙΖΑ για την υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων Ελ. Επαγγελματιών

Ο εργατολόγος κ. Δ. Τεμπονέρας,

ως μέλος της περίφημης νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έκρυψε άρον-άρον τους «παλιούς» για να φέρει μπροστά τους δήθεν «καινούριους», μπήκε με φόρα στον νέο του ρόλο.

Δυστυχώς, όμως, αντί να ενισχύσει την αξιοπιστία του κόμματός του, την καταβαραθρώνει περαιτέρω, κάνοντας αυτό που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον: να αλλάζει θέσεις, να λέει ψέματα και να κοροϊδεύει τους πολίτες.

Στον κ. Τεμπονέρα θυμίζουμε, λοιπόν, ότι το κόμμα του υπερψήφισε στις 22/3/2022 την ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών, την οποία σήμερα καταγγέλλει.

Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ευνοϊκή ρύθμιση που ψηφίστηκε εκτάκτως το 2022 και υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι απαντούσε με τρίμηνη παράταση ρύθμισης και μειωμένη καταβολή εισφορών σε ένα δίκαιο αίτημα των Ελ. Επαγγελματιών. Η ίδια ακριβώς ρύθμιση ανανεώθηκε και φέτος.

Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση και όσα παγίως ισχύουν, όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μέσω της πρόβλεψης για κάλυψη των ανασφάλιστων με πρόσβαση στο ΕΣΥ, στη συνταγογράφηση από δημόσιες δομές και υπό όρους στη συνταγογράφηση από ιδιώτες. Δεν έχουν πρόσβαση μόνο σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές με τις οποίες συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ.

Και ρωτούμε: Ποια είναι τελικά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Η ρύθμιση του άρθρου 76 του νομου 4915/2022 είναι καλή ή κακή για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Και γιατί αφού την υπερψήφισε τότε, την καταγγέλλει σήμερα;

Θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου. Όμως αποδεικνύεται ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο.

Υ.Γ. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε και αντίγραφο των ψήφων της ΚΟ ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ενημερωθεί ο κ. Τεμπονέρας».

Δείτε εδώ  τα πρακτικά της Βουλής στις 22 Μαρτίου του 2022

Οι δηλώσεις Τεμπονέρα 

«Από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Ιουνίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω λήξης της προθεσμίας ρύθμισης ή εξόφλησης των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ», υπογραμμίζει σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του ο Διονύσης Τεμπονέρας, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μετά την κινητή και ακίνητη περιουσία των μικρομεσαίων, η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο ακόμα και την περίθαλψή τους επιδεικνύοντας μέγιστη αναλγησία», τονίζει και καταλήγει: «Εδώ και μήνες είχαμε προειδοποιήσει ότι επαγγελματίες και αγρότες πρέπει να πάρουν ανάσα, με μια νέα ρύθμιση οφειλών, με κούρεμα βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής, λύση που θα απαντούσε και στο θέμα της περίθαλψής τους. Εδώ και τώρα καλούμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει λύση και να προστατεύσει όπως οφείλει το δημόσιο αγαθό της υγείας των πολιτών».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Πώς βάφτηκε γαλάζια η Κρήτη - Η περιοδεία Μητσοτάκη και οι στόχοι για τη νέα κάλπη

Πύργος: «Πήγα να της φτιάξω γάλα και μέχρι να γυρίσω είχε εξαφανιστεί» λέει η μητέρα του δίχρονου που βρέθηκε νεκρό

Θεσσαλονίκη: Θετικά μηνύματα για την υγεία της εθελόντριας ερπετολόγου - Πώς σώθηκε

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης