Αλέξης Γεωργούλης: Όταν πρωταγωνιστούσε σε καμπάνια κατά της βίας... σε βάρος των γυναικών

Αλέξης Γεωργούλης: Όταν πρωταγωνιστούσε σε καμπάνια κατά της βίας... σε βάρος των γυναικών

Η καμπάνια έγινε τον Νοέμβριο του 2020, τη χρονιά δηλαδή που η Ελένη Χρονοπούλου κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Τι δήλωνε για το ελληνικό MeToo και τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο εργασίας

georgoulis_fb_xr
Κρατώντας πλακάτ με σύνθημα «Μίλα! Είμαστε δίπλα σου», ο Αλέξης Γεωργούλης πρωταγωνιστεί, τον Νοέμβριο του 2020, σε καμπάνια κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας των γυναικών.

Πρόκειται για την ίδια χρονιά που η Ελένη Χρονοπούλου, δικηγόρος, νομική σύμβουλος της Κομισιόν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κατήγειλε τον ευρωβουλευτή για ξυλοδαρμό και βιασμό.

Το post του Αλέξη Γεωργούλη είχε γίνει ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών και ο ηθοποιός είχε στείλει το δικό του μήνυμα.

Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων,...

Posted by Alexis Georgoulis MEP on Wednesday, November 25, 2020


Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κοινοποιήσει μία φωτογραφία του και είχε γράψει το παρακάτω μήνυμα:

«Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου.

Ο όρος "βία κατά των γυναικών" περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή.

Γνωρίζετε ότι …
1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού
40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας
500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.

25 Νοεμβρίου Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών».

Οταν μιλούσε για το ελληνικό MeToo

Κλείσιμο
Ένα χρόνο μετά την παραπάνω ανάρτηση, ο Αλέξης Γεωργούλης, που τέθηκε, χθες, εκτός ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωκοινοβουλευτικής του ομάδας, μίλησε για το ελληνικό #MeToo, τη σεξουαλική κακοποίηση και την κακοποιητική συμπεριφορά σε χώρους δουλειάς.

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2021, ο ηθοποιός, είχε μιλήσει στην εκπομπή του MEGA, «Πάμε Δανάη», αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως «οι καταγγελίες και το #MeToo υπήρχαν σαν γεγονότα και παλιότερα, τώρα όμως βρήκαν ένα τρόπο να βγουν προς τα έξω ώστε να αντιδράσει η κοινωνία».




«Δεν έχω βιώσει κάποια κακοποιητική συμπεριφορά στο θέατρο. Είναι θέμα εξουσίας. Δεν παίζει ρόλο το αν είσαι ωραίο παιδί ή όχι. Αρνήθηκα προτάσεις. Πιστεύω ότι πλέον θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Ελπίζω να μη σταματήσει όλο αυτό», είχε πει τότε.

Είχε προσθέσει μάλιστα: «Πρότεινα στο Ευρωκοινοβούλιο να υπάρχει ένα πρωτόκολλο για το πώς ένας σκηνοθέτης, ένας καθηγητής, ή ένας προπονητής πρέπει να διδάσκουν. Δεν είναι μόνο οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, υπάρχουν και άλλες».

Μιλώντας στον Alpha τον Οκτώβριο το 2022, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε δηλώσει: «Αυτό που θα ήθελα στα δύο χρόνια που υπολείπονται, κάποια συγκεκριμένα πράγματα να μπορέσω να τα ολοκληρώσω. Παράδειγμα την κακοποίηση στους χώρους Πολιτισμού. Ζήτησα από την επιτροπή cult να μαζέψουμε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, να κάνουμε μία συζήτηση και να μιλήσουμε πάνω στο θέμα αυτό».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crzmzqsqvoq9)


«Δεν έχω υπάρξει παρών σε κάποιο τέτοιο περιστατικό. Έτσι όπως ξέρω τον χώρο, κάποιος μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη στο όνομα της καλής επίδοσης», είχε πει.

Ειδήσεις σήμερα:

Το παρασκήνιο της εξόδου Γεωργούλη μετά την καταγγελία Χρονοπούλου για βαριά κακοποίηση


Η μάχη της γκρίζας ζώνης: Σίγουρη η πρωτιά της ΝΔ, έχει δρόμο η αυτοδυναμία, βήμα σημειωτόν ο ΣΥΡΙΖΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας ήξερε και κάλυπτε τον Γεωργούλη, δεν είμαστε χαζοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης