ΗΠΑ: «Δεν έχει αλλάξει η θέση μας για το Αιγαίο, δεν υποστηρίζουμε Ελλάδα ή Τουρκία»

ΗΠΑ: «Δεν έχει αλλάξει η θέση μας για το Αιγαίο, δεν υποστηρίζουμε Ελλάδα ή Τουρκία»

Ο Τζέφρι Φλέικ απάντησε σε ερώτημα σχετικά με τη θέση των ΗΠΑ στα τεκταινόμενα στο Αιγαίο - «Η αμυντική μας συνεργασία με την Ελλάδα ενισχύει την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ» υποστήριξε μεταξύ άλλων

Jeff_Flake1
Δεν έχει αλλάξει η στάση των ΗΠΑ αναφορικά με την ασφάλεια στο Αιγαίο, ενώ η χώρα δεν παίρνει θέση υπέρ της Ελλάδας ή της Τουρκίας, τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, Τζέφρι Φλέικ.

«Η συνεργασία μας για την ασφάλεια με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα, δεν βασίζεται στο να παίρνουμε θέση ή να αποσταθεροποιούμε έναν από τους εταίρους», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζέφρι Φλέικ έχει ως εξής:

«Πρόσφατα, μου τέθηκε το ερώτημα αν έχει αλλάξει η θέση των ΗΠΑ για την ασφάλεια στο Αιγαίο. Η απάντησή μου σε αυτή την ερώτηση είναι "Όχι". Η συνεργασία μας για την ασφάλεια με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα, δεν βασίζεται στο να πάρουμε θέση ή να αποσταθεροποιήσουμε έναν από τους εταίρους. Επί του παρόντος, οι κοινές μας προσπάθειες επικεντρώνονται στον τερματισμό του βάναυσου και παράλογου πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Τουρκία συνεχίζει να παρέχει πολύτιμη υποστήριξη, ιδίως με την ανάδειξη της επισιτιστικής ασφάλειας σε υψηλότερο σημείο και την εγκαθίδρυση διαλόγου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Η αμυντική μας συνεργασία με την Ελλάδα ενισχύει την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας την Ουκρανία και τους συμμάχους μας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ο πρωταρχικός στόχος που μοιραζόμαστε με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα, είναι η διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας σε όλη την περιοχή».


Ειδήσεις σήμερα:

Το Nammos τρέχει... στο Κατάρ για να προλάβει το Μουντιάλ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Γιατί κατέρρευσε σε οκτώ μήνες ο «κόκκινος στρατός»

Τζέιμς Κόρντεν: Σάλος με τη συμπεριφορά του παρουσιαστή - «Εφαγε πόρτα» από τον ιδιοκτήτη του Balthazar
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης