Πλεύρης: Κάνουμε ότι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από την Novartis

Πλεύρης: Κάνουμε ότι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από την Novartis

Τη διαφοροποίηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου στην υπόθεση Novartis από τη θέση του ίδιου του κόμματός του, σχολίασε ο Θάνος Πλεύρης -  «Αυτή είναι η λογική στάση αν μιλάμε για διάκριση εξουσιών» ανέφερε ο  υπουργός Υγείας

plevris_vouli
Την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου για την υπόθεση Novartis, με την οποία εκφράζει τη διαφοροποίησή του από τη θέση του κόμματός του, σχολίασε ο Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε στη Βουλή πως το κόμμα του οφείλει να αποδεχθεί τις δικαστικές αποφάσεις που θέτουν στο αρχείο τις υποθέσεις των πολιτικών προσώπων που στοχοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Η τοποθέτηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η λογική στάση αν μιλάμε για διάκριση εξουσιών. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ έγινε έρευνα, κατέληξαν σε συμπεράσματα και στήθηκαν οι 10 κάλπες. Στις 10 κάλπες ψηφίσατε και στείλατε ανθρώπους να εξεταστούν. Και τώρα που αρχειοθετούνται οι υποθέσεις βγαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν νομικές παρατηρήσεις. Σας τιμά αυτή η συμπεριφορά; Προστατεύετε την Δημοκρατία με αυτό τον τρόπο; Θέλετε να αναλάβετε ρόλο εισαγγελέα;» σχολίασε ο κ. Πλεύρης.

«Ακουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις του κ. Παπαδόπουλου. Τι έχετε να πείτε στους συναδέλφους σας κ. Παπαδόπουλε που κάνουν όσα και εσείς καταγγέλλετε;» συνέχισε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου το Ελληνικό Δημόσιο να αποζημιωθεί από την Novartis. «Υπάρχει πρόταση από το ΝΣΚ. Θα υπάρξουν και επαφές στις ΗΠΑ στη βάση της απόφασης του Νιού Τζέρσεϊ. Θα κάνουμε ότι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ επι 5 χρόνια. Θα διεκδικήσουμε τα χρήματα στη βάση του σκανδάλου που είναι σκάνδαλο συνταγογράφησης με χρηματισμό ιατρών και όχι υπόθεση στοχοποίησης 10 πολιτικών προσώπων τα οποία ούτως ή άλλως δικαιώθηκαν».

Ειδήσεις σήμερα:

Η επίθεση των 11 στον Άλκη και τη παρέα του ήταν τέλεια προσχεδιασμένη - Ενδεχόμενο εγκληματικής οργάνωσης, λέει ο Κούγιας

Βολές και fake news Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας

Νίκος Κάτσικας: Θύμα δολοφονίας ο Έλληνας δημοσιογράφος στην Αίγυπτο – Έχει συλληφθεί ύποπτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης