Διαφοροποίηση Παπαδόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να δεχθούμε τις δικαστικές αποφάσεις αρχειοθέτησης για τη Novartis

Διαφοροποίηση Παπαδόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να δεχθούμε τις δικαστικές αποφάσεις αρχειοθέτησης για τη Novartis

«Η Δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της» στην υπόθεση της σκευωρίας Novartis δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Η εξεταστική επιτροπή που συγκροτήσαμε δεν εντόπισε καν ενδείξεις  για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα

sakis_papadopoulos
Σε καθαρή διαφοροποίηση από την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για την σκευωρία Novartis προχώρησε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σάκης Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας στην Βουλή πως το κόμμα του οφείλει να αποδεχθεί τις δικαστικές αποφάσεις που θέτουν στο αρχείο τις υποθέσεις των πολιτικών προσώπων που στοχοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Ως μέλος της επιτροπής της Βουλής που ερεύνησε ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων χρωστάω μια απάντηση. Δηλώνω ότι το πόρισμα της δικαιοσύνης (αρχειοθετήσεις) για τις υποθέσεις που αφορούν τον ποινικό χαρακτήρα ευθυνών πρώην υπουργών είμαστε αναγκασμένοι να το αποδεχθούμε γιατί παρά τις αμφισβητήσεις δεν μπορούμε να το αρνηθούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος διαφωνώντας ανοικτά με την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αμφισβητήσει την απόφαση αρχειοθέτησης του φακέλου που αφορά τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Η επιτροπή δεν εντόπισε ποινικές ευθύνες για τα 10 πολιτικά πρόσωπα

Ο κ. Παπαδόπουλος αποκάλυψε παράλληλα πως η εξεταστική επιτροπή που ερεύνησε υποθέσεις του τομέα Υγείας δεν εντόπισε ποινικές ευθύνες για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που τελικά στοχοποιήθηκαν και παραπέμφθηκαν από το τον «μηχανισμό Ρασπούτιν»

«Η επιτροπή είχε καταλήξει ότι για όλες τις περιπτώσεις που εξετάσαμε μόνο για τρία πρόσωπα πρέπει να ερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών. Για Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη και Λοβέρδο. Εύχομαι και στον Αν. Λοβέρδο να αθωωθεί για το ποινικό μέρος της υπερκοστολόγησης των φαρμάκων της Novartis. Εμείς στο πόρισμα που καταθέσαμε δεν βρήκαμε ενοχοποιητικά στοιχεί ούτε για τον Βενιζέλο, ούτε για τον Κουτρουμάνη, ούτε για τον Στουρνάρα. Ούτε βέβαια για τους Πικραμμένο, Σαμαρά, Λυκουρέντζο και Σαλμά. Θελήσαμε την περαιτέρω διερεύνηση και η εισαγγελία καταπολέμησης της διαφθοράς έκανε άριστη δουλειά και τώρα έβαλε την υπόθεση στο αρχείο». Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η κοινή άποψη όλων των κομμάτων περι παγκοσμίου σκανδάλου Novartis πρέπει να αξιοποιηθεί προκειμένου η κυβέρνηση να απαιτήσει αποζημίωση από την εταιρία.




Ειδήσεις σήμερα:

Ο «διάλογος αλά ρωσικά» του Πούτιν με τον Μακρόν - «Όχι» σε πόλεμο, αλλά δεν υποχωρούν από τις θέσεις τους


Κόντρα Πλεύρη - Ξανθού για την περίθαλψη των ανασφάλιστων


Κατηγορούμενη η Ελένη Τουλουπάκη για τη σκευωρία Novartis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης