Παναγιωτόπουλος στη Βουλή για νέες φρεγάτες: «Δεν θα σπεκουλάρετε, έχουμε πολλές προτάσεις, λίγο θα περιμένετε ακόμα»

Παναγιωτόπουλος στη Βουλή για νέες φρεγάτες: «Δεν θα σπεκουλάρετε, έχουμε πολλές προτάσεις, λίγο θα περιμένετε ακόμα»

Επικρίσεις από βουλευτές ότι η απόφαση για τις τέσσερις νέες φρεγάτες έχει καθυστερήσει - Ισχυρισμός βουλευτή ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει στην αμερικανική πρόταση προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού Άμυνας: «Θα περιμένετε, δεν θα προεξοφλείτε τίποτα και δεν θα σπεκουλάρετε. Έχουμε πολλές και ανανεούμενες προτάσεις»

NAVAL_NEW_2
Στην τελική φάση εισέρχεται η συζήτηση για την επιλογή των φρεγατών που θα ενισχύσουν το Πολεμικό Ναυτικό ενώ όπως αποκάλυψε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπάρχουν «πολλές και ανανεούμενες προτάσεις».

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επανέλαβε πως η τελική απόφαση για την σημαντική προμήθεια θα ληφθεί με μόνο κριτήριο το συμφέρον του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα περί καθυστερήσεων, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως «δεν δέχεται κριτική από εκείνους που δεν αγόρασαν ούτε βίδα για τα εξοπλιστικά».

«Ως προς τα εξοπλιστικά δεν θα δεχθούμε κριτική από αυτούς που δεν αγόρασαν ούτε βίδα. Η απόφαση για τις φρεγάτες έχει αργήσει δεκαετίες. Είναι μια δύσκολη απόφαση και δεν χάθηκε ο κόσμος να πάρουμε λίγες ημέρες ακόμα για να κάνουμε τη σωστή επιλογή με μόνο κριτήριο το συμφέρον και τις ανάγκες του Πολεμικού μας Ναυτικού. Λίγο θα περιμένετε ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέραν αυτών απαντώντας στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αντώνη Μυλωνάκη ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταλήξει στην αμερικανική πρόταση είπε: «Θα περιμένετε, δεν θα προεξοφλείτε τίποτα και δεν θα σπεκουλάρετε. Έχουμε πολλές και ανανεούμενες προτάσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεμβολίαστοι στο δημόσιο: 300 ευρώ πρόστιμο αν δεν κάνουν τεστ

Έγκλημα στην Ρόδο: Συγκλονιστική μαρτυρία από πρώην σύντροφο του 40χρονου - Ξύλο, κάμερες και παρακολουθήσεις

«Πονοκέφαλος» για τον Τζο Μπάιντεν: E-mails «καίνε» τον γιο του, Χάντερ - Οι προμήθειες εκατομμυρίων που ζητούσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης