ΚΙΝΑΛ: Σε Βρυξέλλες και Βερολίνο με τους ευρωσοσιαλιστές η Γεννηματά

ΚΙΝΑΛ: Σε Βρυξέλλες και Βερολίνο με τους ευρωσοσιαλιστές η Γεννηματά

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα υπογραμμίσει την ανάγκη ενός νέου Ελσίνκι με τη Τουρκία 

φωφη_γεννηματα
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διεκδικεί το Κίνημα Αλλαγής και προσωπικά η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, θα ενισχύσει η συμμετοχή της την Πέμπτη 24 Ιουνίου στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στις Βρυξέλλες.

Την επόμενη ημέρα, η κ. Γεννηματά θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για τη συνάντηση των ηγετών του PES. Το Κίνημα Αλλαγής, συμμετέχει σε όλες τις συναντήσεις ως ενεργό κομμάτι της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής οικογένειας. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά έχει έρθει ακόμα πιο κοντά με την ηγεσία των PES. Άλλωστε, πρόσφατα η ίδια είχε στείλει επιστολή ενημερώνοντας τους Ευρωπαΐους συντρόφους της για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο εκφράζοντας τη δυσφορία της. Άμεση ήταν η απάντηση τους, στηρίζοντας τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά, ταξιδεύει με συγκεκριμένη ατζέντα. Μπορεί η συζήτηση στις 24 Ιουνίου, να επικεντρωθεί σε θέματα πανδημίας, ωστόσο η ίδια θα φέρει στο τραπέζι και τη σχέση της Ε.Ε. με τη Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε τονίσει και σε πρόσφατη συνέντευξη της, θα υπογραμμίσει την ανάγκη να υπάρξει ένα «νέο Ελσίνκι» με την Άγκυρα. Επιπλέον, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, θα παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματος της για την αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το προσφυγικό.

Στις 25 Ιουνίου στο Βερολίνο, με τους ηγέτες των PES, η συζήτηση θα έχει ιδεολογικό υπόβαθρο, όπως επισημαίνουν συνεργάτες της κ. Γεννηματά στο protothema.gr. Θα συζητηθούν θέματα όπως, η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, η ενίσχυση των μικρομεσαίων αλλά και η αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Επιπλέον, το Κίνημα Αλλαγής, θα παρουσιάσει το «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο».

Την ίδια ώρα, στη Τρικούπη συνεχίζονται οι επαφές με στελέχη ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών το φθινόπωρο. Όπως εξηγούν πηγές, η πρόεδρος του κόμματος επιθυμεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους για την ώρα. Πάντως, δεν αποκλείεται η φετινή 3η Σεπτεμβρίου να είναι το φόντο του μανιφέστου της Φώφης Γεννηματά ενόψει των εκλογών.


Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Όταν ο πιλότος κατέθετε στους αστυνομικούς για την «χαρούμενη οικογένειά του» με την Καρολάιν

Survivor: Ο Κόρο έβγαλε στον… τάκο τον Σάκη - Δείτε βίντεο

Δωδεκάνησα: Ισχυρός σεισμός 5,5 Ρίχτερ κοντά στην Τήλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης