Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Βλάση

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Βλάση

Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη  για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Χαλκηδόνας

patriarxis
Ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις θρησκευτικές και εκκλησιαστικές υποθέσεις, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη. Αφορμή της επίσκεψής του αποτέλεσε η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Χαλκηδόνας κ. Εμμανουήλ αλλά και η πατριαρχική και συνοδική λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Αξιοποιώντας την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη ακολούθησε ένα πρόγραμμα συναντήσεων με το ΣΥΡΚΙ (Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων), με 'έλληνες ακαδημαϊκούς, επιστήμονες κι επιχειρηματίες, με τους διευθυντές και τους ιδρυτές των ομογενειακών σχολείων καθώς και με εκπροσώπους του Τύπου και τους έλληνες ανταποκριτές.

c280b090-5244-444f-a0f7-8da44a01df7f


Κατά την παραμονή του στην Πόλη επισκέφτηκε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Ορφανοτροφείο Πριγκήπου στέλνοντας το δικό του μήνυμα: «Η επαναλειτουργία της Σχολής αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο του Οικουμενικού Πατριαρχείου όσο και της Ελλάδας, καθώς αποτελεί φάρο και μνημείο πολιτισμού και ιστορίας». Ο επίσκοπος Αραβυσσού κ. Κασσιανός ξενάγησε τον κ. Βλάση στις εγκαταστάσεις της Σχολής, αλλά και στη βιβλιοθήκη, που φιλοξενεί μια πολύ πλούσια συλλογή. Ακολούθησε συνάντηση με τον μητροπολίτη Πριγκηποννήσων Δημήτριο, ενώ στη συνεχεία, παραβρέθηκε στην τελετή ενθρόνισης του  μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, προεξάρχοντος του κ. Βαρθολομαίου, στον ιστορικό καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος.

Ακολούθησαν κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και φυσικά με την Ατον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. «Κάθε συνάντηση μαζί του αποτελεί ευλογία, τιμή κι έμπνευση. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνεχίζει να αποτελεί φάρο για ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο, θεματοφύλακα της πίστης μας και πηγή φώτισης για κάθε χριστιανό» δήλωσε ο κ. Βλάσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ως το βράδυ οι επιτάξεις στα χέρια των ιδιωτών γιατρών - Πώς θα γίνει η διαδικασία

ΟΑΕΔ - Google : Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την κατάρτιση 3.000 ανέργων

«Αποτελεσματικά τα εμβόλια Pfizer - AstraZeneca σε δυο μεταλλάξεις» λέει νέα μελέτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης