Νικολόπουλος για κόμμα Τράγκα: «Είναι για όσους διψούν για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία»

Νικολόπουλος για κόμμα Τράγκα: «Είναι για όσους διψούν για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία»

Τι λέει στο protothema.gr

nikosnikolopoulos
Το γεγονός ότι ο Γιώργος Τράγκας βγαίνει μπροστά στην πολιτική σκηνή δεν ήταν κάτι άγνωστο σε εκείνους που γνωρίζουν καλά τον δημοσιογράφο. Ήταν κάτι που ο Γιώργος Τράγκας επεξεργαζόταν αρκετούς μήνες, βλέποντας τη δυναμική που έχει ο ίδιος δημιουργήσει μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές και την αρθρογραφία.

Συμπαραστάτη βρήκε από την πρώτη στιγμή τον πρώην βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος θα σταθεί δίπλα στο κόμμα των «Ελεύθερων Ανθρώπων» όπως θα λέγεται, το πολιτικό κίνημα του Γιώργου Τράγκα. «Το κίνημά Ελευθέρων Ανθρώπων είναι λαογέννητο και ανοικτό προς όλους ανεξάρτητα τι ψήφιζαν μέχρι χθες και που διψούν για ελευθερία δημοκρατία δικαιοσύνη ανεξαρτησία» θα πει ο Νίκος Νικολόπουλος στο protothema.gr λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πολιτικού φορέα από τον Γιώργο Τράγκα στην ραδιοφωνική του εκπομπή.

«Εκείνο που χαρακτηρίζει τον Γιώργο Τράγκα και εμένα είναι η καθαρότητα των απόψεων που διατυπώνουμε στο δημόσιο λόγο μας και η συνεπής στάση μας σε σχέση με αυτές. Αμφιβάλλει έστω και ένας Έλληνας πολίτης για την αιρετική - κριτική, προς όλους τους πολιτικούς, συμπεριφορά του Γιώργου Τράγκα και του Νίκου Νικολόπουλου που είχε και έχει τεράστιο κόστος; Όλοι δεν ακούνε επί μακρόν την ασυμβίβαστη φωνή μας για τα κοινωνικά και λαϊκά ζητήματα και πρωτίστως τα πατριωτικά καυτά ζητήματα; Ε λοιπόν και τώρα πιστεύουμε ότι εκφράζουμε την μεγάλη μερίδα των Ελλήνων φτωχοποιημενων πατριωτών που είναι προσανατολισμένοι στην υπέρβαση των πολιτικών συμβολισμών και όλων των «στεγανών» του παρελθόντος που παγίδευσαν την προοπτική της χώρας και την οδήγησαν σε αδιέξοδα» θα τονίσει.

Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε δυο λόγια για την πολιτική του σταδιοδρομία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στα κοντά περίπου τριάντα χρόνια κοινοβουλευτικού βίου προσωπικά απέδειξα ότι εκτός από το να συγκρούομαι κατάφερα και να συνεργάζομαι με πρόσωπα και κόμματα αντίθετα με το δικό του. Σας θυμίζω ότι συμμετείχα στη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ανέλαβα υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων . Επίσης ότι συνυπήρξα κυβερνητικά ως Προέδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Η σύμφωνη γνώμη μου για αυτές τις συμπράξεις διατηρήθηκε όσο πίστευα ότι ο πατριωτικός μου προσανατολισμός και οι κοινωνικές μου ευαισθησίες συνυπήρχαν με ένα μεγάλο τμήμα των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ της ΔΗΜΑΡ και, αυτονόητα με των ΟΜΟΙΔΕΑΤΩΝ μου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που άλλωστε είχαν εμπεδώσει τον πατριωτισμό με τον ίδιο τρόπο που και εγώ γαλουχήθηκα. Όταν δεν συνέτρεχαν αυτές οι προϋποθέσεις παραιτήθηκα από την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου καθώς επίσης και αποχώρησα από την κυβερνητική πλειοψηφία της συγκυβέρνησης Τσίπρα Καμμένου. Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος με ομόφωνη απόφαση της κεντρικής επιτροπής αποφάσισε να συμμετάσχει από την πρώτη στιγμή με όλα τα στελέχη του και τους υποψήφιους βουλευτές των προηγούμενων εκλογών στη δημιουργία ενός νέου παλλαϊκού ρεύματος ανατροπής του ζόφου και όσων ζούμε και το οποίο θα φέρει στην επιφάνεια ελεύθερους ανθρώπους».

Στόχος του νέου κόμματος του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος από το ραδιόφωνο απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να ενταχθούν στο Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων και να γραφτούν μέλη, σε όλη τη χώρα, ζητώντας τους να δραστηριοποιηθούν πολιτικά, είναι να υφαρπάξει την ψήφο απογοητευμένων ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που ενώ στις εκλογές του 2015 είχαν ψηφίσει μικρά κόμματα και στις τελευταίες εκλογές επέστρεψαν στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και ψηφοφόρους που είχαν φύγει από το ΠΑΣΟΚ και είχαν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο πολιτικός αγώνας θα δοθεί σε όλα τα πεδία για την ευημερία όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των αδύναμων. Το κίνημά μας μοιάζει με ένα φαρδύ σεντόνι που είναι ικανό να σκεπάσει όλους όσους νοιώθουμε πρώτα Έλληνες και που πάνω από όλα βάζουμε την Ελλάδα. Πάντως οι «Ελεύθεροι Άνθρωποι» με επικεφαλής τον Γιώργο ΤΡΑΓΚΑ πάμε να καλύψουμε ένα ευρύτατο φάσμα, από τη λαϊκή δεξιά του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος και την Καραμαλικη κεντροδεξιά, μέχρι την αριστερά του Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ»

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ενδιαφέρον για να γραφτούν μέλη στο κόμμα του Γιώργου Τράγκα έχουν δηλώσει πάνω από 2000 άτομα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ράπερ Lamaniff - Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε υποστηρίζει: «Τον επηρέασαν αρνητικά τα ερωτικά βίντεο»

«Καμπανάκι» από Θωμαΐδη: Έως 90.000 φορείς «δείχνουν» τα λύματα της Αττικής

The Times: Ο Μπόρις Τζόνσον βλέπει τα «διαβατήρια εμβολιασμού» ως οδό προς την ελευθερία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης