Κορωνοϊός - «Καμπανάκι» από Θωμαΐδη: Έως 90.000 φορείς «δείχνουν» τα λύματα της Αττικής
Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών εκτιμά ότι θα υπάρξει αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία μετά την εφαρμογή του lockdown, πρωτού ξεκινήσει η πτώση
Σε αυξημένα επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο των λυμάτων στην Αττική και η σημαντική μείωσή του αναμένεται δέκα ημέρες μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με τονΝίκο Θωμαΐδη καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξήγησε ότι με βάση το μοντέλο υπολογισμού των φορέων του κορωνοϊού που έχει αρκετές αβεβαιότητες, οι φορείς (συμπτωματικοί και ασυμπτωματικοί) υπολογίζονται μεταξύ 80.000 και 90.000 στην Αττική.
Ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι αναμένει αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία μετά την εφαρμογή του lockdown, κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων μέσα στο επόμενο 15νθήμερο. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η πτώση των δεικτών που στην αρχή θα είναι σημαντική και στη συνέχεια βασανιστικά αργή.
Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown πέραν της 28η Φεβρουαρίου τόνισε ότι η προηγούμενη εμπειρία έδειξε ότι χρειάστηκαν πέντε εβδομάδες.
Από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έως τα ομαδικά αθλήματα και τις δράσεις ευεξίας, η αθλητική κοινότητα της Motor Oil μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων της και στηρίζοντας παράλληλα έναν σημαντικό σκοπό
Ο επίλογος του φετινού Plastic Free Greece γράφτηκε δυναμικά το τριήμερο 23 - 25 Σεπτεμβρίου με τέσσερις καθαρισμούς στο 3ο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που το ανακούφισαν σημαντική από την ανθρωπογενή ρύπανση.