Γεννηματά: Να δοθεί οικονομική ενίσχυση στους 85.000 εποχικούς εργαζόμενους

Γεννηματά: Να δοθεί οικονομική ενίσχυση στους 85.000 εποχικούς εργαζόμενους

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, ήταν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέχρι και τον Οκτώβριο αναφέρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

gennimata
Την άμεση ενίσχυση των 85.000 εποχικών εργαζόμενων ζητάει σε παρέμβαση της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Σε δήλωση της, σημειώνει πως «όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, ήταν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534€) μέχρι και τον Οκτώβριο. Με απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Οικονομικών η ρύθμιση διεκόπη και με εγκύκλιο του ΟΑΕΔ παραπέμπονται στο Ταμείο Ανεργίας των εποχικών (400€ τον μήνα για τρεις μήνες)».

Προσθέτει μάλιστα πως, «αυτό σημαίνει ότι πέρα από την μείωση της οικονομικής βοήθειας (από 534€ στα 400€) οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο, αφού αυτή την εποχή ο ΟΑΕΔ χρειάζεται 40-60 ημέρες για να αρχίσει να πληρώνει».

Υπογραμμίζει πως η άμεση ενίσχυση τους για τον Δεκέμβριο είναι μονόδρομος ενώ καλεί προσωπικά τον πρωθυπουργό να δώσει άμεσα μια λύση.

Ολόκληρη η δήλωση της κ.Γεννηματά:

«Τα προβλήματα από την πανδημία είναι εδώ. Και της υγείας και της οικονομίας.

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας, την αγωνία μου για τους 85.000 εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, ήταν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534€) μέχρι και τον Οκτώβριο. Με απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Οικονομικών η ρύθμιση διεκόπη και με εγκύκλιο του ΟΑΕΔ παραπέμπονται στο Ταμείο Ανεργίας των εποχικών (400€ τον μήνα για τρεις μήνες).

Αυτό σημαίνει ότι πέρα από την μείωση της οικονομικής βοήθειας (από 534€ στα 400€) οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο, αφού αυτή την εποχή ο ΟΑΕΔ χρειάζεται 40-60 ημέρες για να αρχίσει να πληρώνει.

Μιλάμε για 85.000 ανθρώπους και τις οικογένειες τους, που όσοι από αυτούς δούλεψαν φέτος στον τουρισμό, απασχολήθηκαν το πολύ για δύο μήνες.

Χωρίς εισόδημα, χωρίς προοπτική για το άμεσο μέλλον, με το άγχος να κυριαρχεί στη ζωή τους οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα μπορέσουν να κάνουν φέτος Χριστούγεννα.

Η άμεση ενίσχυση από το κράτος για τον μήνα Δεκέμβριο είναι μονόδρομος.

Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να δώσει λύση τώρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Brexit: Φον ντερ Λάιεν και Τζόνσον αποφασίζουν σήμερα αν θα συνεχισθούν οι συνομιλίες

Click away: Πρεμιέρα σήμερα για το λιανεμπόριο - Ανησυχούν οι επιστήμονες για αύξηση των κρουσμάτων

«Βελτιωμένη πρόταση» από την κυβέρνηση περιμένει η Εκκλησία για Χριστούγεννα και Φώτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης