Κικίλιας για την εκστρατεία εμβολιασμού: Η μεγαλύτερη υγειονομική προσπάθεια στην ιστορία της χώρας

Κικίλιας για την εκστρατεία εμβολιασμού: Η μεγαλύτερη υγειονομική προσπάθεια στην ιστορία της χώρας

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε  τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το κυβερνητικό σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

kikilias_12
Για την εθνική εκστρατεία εμβολιασμών ενημέρωσε σήμερα τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, ο υπεύθυνος Υγείας-Πρόνοιας του ΚΚΕ Γιώργος Νάνος, η βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Μαρία Αθανασίου και ο εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25 Δημήτρης Λιάπης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ενημέρωση των κομμάτων από το Υπουργείο Υγείας για την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού. Μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ένα τεράστιο υγειονομικό εγχείρημα, το μεγαλύτερο που έχει οργανώσει ποτέ η χώρα.



Η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Αφορά τους υγειονομικούς μας, τους Ιατρικούς Συλλόγους που πρέπει να συμμετέχουν, τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, τα επιστημονικά και επαγγελματικά Επιμελητήρια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού, την Εκκλησία, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, τις ελληνικές επιχειρήσεις με τους εργαζομένους τους, τα συνδικαλιστικά όργανα, τους κοινωνικούς εταίρους, όλες τις οργανώσεις.

Είναι μια τεράστια εθνική προσπάθεια, στην οποία θα συμβάλλουν, πρώτα και πάνω απ’ όλους, σύσσωμα τα κόμματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, τη μείζονα αντιπολίτευση και τα κόμματα της ελάσσονας αντιπολίτευσης.

Στην προσπάθεια αυτή που γίνεται με εγκυρότητα, με επιστημονικά στοιχεία, τεκμηρίωση, διαφάνεια, με λογοδοσία και συνεχή ενημέρωση της κοινωνίας, υπάρχει στα βασικά μια σύγκλιση και μια συμφωνία, στο να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας – στις μεγάλες πόλεις, στα μικρά χωριά, στα νησιά, σε όλη την Ελλάδα – για τα επιστημονικά δεδομένα της ανοσίας, του εμβολιασμού και για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν τα εμβόλια έτσι ώστε να κινητοποιήσουμε όλη τη χώρα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το πολύ μεγάλο εγχείρημα.

Ένα εγχείρημα το οποίο δεν είναι κυβερνητικό, ούτε κομματικό. Είναι ένα εθνικό εγχείρημα και μας αφορά όλους.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους που αποδέχτηκαν ότι μπορούμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε αυτή την προσπάθεια».

Ειδήσεις σήμερα: 

Στέλιος Πέτσας: Ενδεχομένως να αργήσει και άλλο η άρση των περιοριστικών μέτρων

Να μην κάνουν το εμβόλιο όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες, λένε οι Βρετανοί

«Ράπισμα» των ΗΠΑ στην Τουρκία: Πέρασε το νομοσχέδιο με τις κυρώσεις για τους S-400 – Απειλή για βέτο από Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης