Lockdown - Παπαθανάσης: Πιθανόν μεθαύριο οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο - Πότε ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα

Lockdown - Παπαθανάσης: Πιθανόν μεθαύριο οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο - Πότε ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα

Δύσκολη εξίσωση το «click away» για τα μικρά καταστήματα, σύμφωνα με τον Νίκο Παπαθανάση

lianemporio-450
Έκκληση για ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και αποφυγή συγχρωτισμού απηύθυνε για μια ακόμη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, υπογράμμισε ότι η λύση του «click away» είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί για μικράαπό τον κυβερντητικό εκπρόσωπο πιθανότατα μεθαύριο.

Όσον αφορά την εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης έβαλε «φρένο» σε οποιοδήποτε σενάριο ανοίγματος, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων. «Αργεί πολύ ακόμα το άνοιγμα της εστίασης. Φυσικά θα γίνει πολύ πριν το Πάσχα, αλλά ακόμα είμαστε πολύ μακριά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.

Τέλος, αναφορικά με τον ενδεχόμενο να μπει κόφτης στα SMS, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τέτοια σκέψη δεν υπάρχει στην κυβέρνηση.

Πέτσας: Τι είπε για το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,  μιλώντας στον ΣΚΑΪ  έκανε λόγο για πολύ δύσκολη εξίσωση, σημειώνοντας ότι «έχουμε μια πτώση των δεικτών για εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε ΜΕΘ και σε κρούσματα, αλλά όχι ακόμα ικανοποιητική. Μας απασχολεί, όμως, και η κινητικότητα που είναι αυξημένη κατά 20-25% σε σχέση με το πρώτο lockdown».

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι «έτσι όπως βλέπουμε τα στοιχεία, υπάρχει μια αργή βελτίωση που μας έχει φέρει μπροστά σε μια καθυστέρηση στην άρση των περιοριστικών μέτρων. Ενδεχομένως αργήσει και άλλο η άρση των περιοριστικών μέτρων. Το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας θα γίνει με πολλή προσοχή. Όποια βήματα κάνουμε θα είναι σταδιακά».


Ειδήσεις σήμερα

Πώς θα κάνουμε το εμβόλιο στην Ελλάδα - Όλο το σχέδιο

«Μαύρος» Δεκέμβριος με 788 θανάτους - Γιατί αργούν τα αποτελέσματα του lockdown

Βρετανία: Η ψυχασθενής του Queen's Park από την Αλβανία - Ανακοινώθηκε η ποινή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης