ΕΕ: Ύποπτο εδώ και καιρό το τουρκικό πλοίο «Roseline A» για μεταφορά όπλων στην Λιβύη

ΕΕ: Ύποπτο εδώ και καιρό το τουρκικό πλοίο «Roseline A» για μεταφορά όπλων στην Λιβύη

Η επιθεώρηση του τουρκικού πλοίου από το πλήρωμα της γερμανικής φρεγάτας «Αμβούργο» ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή και διακόπηκε έπειτα από διαμαρτυρία της τουρκικής κυβέρνησης

roseline_a_ship_tourkiko34234
Ύποπτο «εδώ και καιρό» για μεταφορά όπλων στην Λιβύη ήταν το τουρκικών συμφερόντων πλοίο που επιχείρησαν να ελέγξουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της αποστολής «IRINI» και εμποδίστηκαν από την 'Αγκυρα, αναφέρεται σε μυστικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Σύμφωνα με το Πρακτορείο, για το εμπορικό πλοίο «Roseline A» υπήρχαν από καιρό υποψίες ότι χρησιμοποιείται για παράνομες παραδόσεις όπλων στην Λιβύη και είχε συνταχθεί ακόμη και ειδική έκθεση από εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ σε θέματα εμπάργκο όπλων. Η έκθεση βασίστηκε στα αποτελέσματα έρευνας, αναφέρουν κύκλοι της ΕΕ.

Η επιθεώρηση του τουρκικού πλοίου από το πλήρωμα της γερμανικής φρεγάτας «Αμβούργο» ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή και διακόπηκε έπειτα από διαμαρτυρία της τουρκικής κυβέρνησης, ως κράτους σημαίας του πλοίου. Η Τουρκία αξιολόγησε τον έλεγχο ως παράνομο και κατηγόρησε την Γερμανία για μη εξουσιοδοτημένη χρήση βίας. Από την πλευρά τόσο της γερμανικής κυβέρνησης όσο και της διοίκησης της επιχείρησης επισημάνθηκε ότι οι γερμανοί στρατιώτες ενήργησαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βρείτε ποιοι «είδαν» το ΑΦΜ σας

Δημόπουλος: «Όταν εγκριθούν τα εμβόλια δεν θα χρειάζεται δισταγμός για το αν θα τα κάνουμε»

Θρήνος στο τελευταίο αντίο: Δίπλα στους γονείς του αναπαύεται ο Μαραντόνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης