Γενί Σαφάκ: «Μονταρισμένη η φωτογραφία της ΕΡΤ με το Ορούτς Ρέις»

Γενί Σαφάκ: «Μονταρισμένη η φωτογραφία της ΕΡΤ με το Ορούτς Ρέις»

Θορυβημένη η Άκυρα από την κινητοποίηση του ελληνικού στόλου

tourkia1
Το φωτογραφικό ντοκουμέντο που παρουσίασε την Τρίτη η ΕΡΤ, και δείχνει ελληνική φρεγάτα ν’ παρακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το τουρκικό ερευνητικό Ορούτς Ρέϊς, ενόχλησε την Άγκυρα που διέρρευσε πληροφορίες στον φιλοκυβερνητικό τύπο για ελληνικό… «φωτομοντάζ».

«Ελληνικό κρατικό κανάλι έκανε είδηση: «Διώξαμε το Ορούτς Ρέις» με μονταρισμένη φωτογραφία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Γενί Σαφάκ, που έκανε λόγο για «σκάνδαλο», παρουσιάζοντας μάλιστα και τη γνήσια φωτογραφία, που όπως ισχυρίζεται έτυχε «επεξεργασίας» από την ΕΡΤ.

«Σκάνδαλο σε είδηση που πρόβαλε το ελληνικό κρατικό κανάλι ΕΡΤ. Στην είδηση αναφερόταν πως ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο «απομάκρυνε» από την περιοχή το πλοίο σεισμικών ερευνών Ορούτς Ρέις το οποίο συνεχίζει τις δραστηριότητες του στα ανοιχτά του Καστελόριζου, επειδή «παραβίασε την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Μάλιστα στην είδηση χρησιμοποιήθηκε ως τεκμήριο η φωτογραφία. Αλλά όταν αργότερα αποκαλύφθηκε πως στην φωτογραφία έχει γίνει μοντάζ, έγινε αντιληπτό πως η είδηση είναι ψευδής» αναφέρει μεταξύ άλλων η Γενί Σαφάκ, παρουσιάζοντας τη φωτογραφία που δημοσιοποίησε η ΕΡΤ και μια του Ορούτς Ρέϊς, που ισχυρίζεται έγινε μοντάζ από το ελληνικό κρατικό κανάλι.

Πάντως η κινητοποίηση του ελληνικού στόλου στο Καστελόριζο, είναι φανερό πως έχει εκνευρίσει τους Τούρκους επιτελείς. Τα στελέχη των ενόπλων Δυνάμεων εξοπλισμένα με τα διδάγματα των δύο προηγούμενων κρίσεων εκτελούν συντονισμένα επιχείρηση προάσπισης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ετοιμότητας στην Άγκυρα.


tourikia2
tourkia1
tourkia4
toyrkia3

Ειδήσεις σήμερα

Βροχές και καταιγίδες σήμερα σε Κυκλάδες και Κρήτη

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση πυραύλων και οπλικών συστημάτων στην Ταϊβάν

Πανδημία-Μεξικό: 522 θάνατοι και 6.845 κρούσματα σε 24 ώρες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης