Πέτσας: «Αδιάβαστος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσκεψη των χωρών του Νότου»

Πέτσας: «Αδιάβαστος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσκεψη των χωρών του Νότου»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου, σχετικά με τη σύγκληση της διάσκεψης των χωρών του Νότου

petsas
Στη δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να είχε ζητήσει εδώ και καιρό τη σύγκληση της διάσκεψης των χωρών του Νότου, την οποιά προανήγγειλε ο Εμανουέλ Μακρόν, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως η σύνοδος είχε προγραμματιστεί για τις 2 Ιουλίου 2020 στην Κορσική, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά, ανέφερε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πάλι δεύτερος και πιάνεται και αδιάβαστος.

Η αλήθεια είναι ότι η «Σύνοδος των Χωρών του Νότου» (Med 7) είχε προγραμματιστεί για τις 2 Ιουλίου 2020 στην Κορσική. Η Ελλάδα μάλιστα, σε συνεννόηση με την Προεδρεύουσα για φέτος Γαλλία, είχε αναλάβει την προετοιμασία της Συνόδου, με προεδρεύοντα στη σχετική προπαρασκευαστική σύσκεψη των Υπουργών στις 4 Ιουνίου 2020, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Μ. Βαρβιτσιώτη. Λόγω του κορωνοϊού, η προγραμματισμένη Σύνοδος στην Κορσική, αναβλήθηκε.

Στη διμερή συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, αποφασίστηκε η αναβληθείσα Σύνοδος να πραγματοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και εκκρεμεί να οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία.

Κατά τα λοιπά, ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κατρούγκαλο που χαιρετίζουν την ανακοίνωση του Γάλλου Προέδρου η οποία ήρθε κατόπιν συνεννόησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και για το (έστω όψιμο) ενδιαφέρον τους. Η κυβέρνηση θα συνεχίζει να παίζει ενεργό ρόλο σε όλα τα επίπεδα για να προάγει τα εθνικά συμφέροντα και να πρωταγωνιστεί στην αναβάθμιση θετικών πρωτοβουλιών».

Ειδήσεις σήμερα

Δεύτερη νύχτα αγωνίας: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κορινθία

Δάκρυα για το Μάτι: Μνημείο για τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς - Επιμνημόσυνη δέηση στο Λιμανάκι

Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών - Οι γονείς μου ήταν παράνομοι, φοβόμουν ότι θα απελαθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης