LIVE

Κορωνοϊός

Μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά στο Facebook: Δεν θα δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους-μέλους της ΕΕ

macron_main1

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας «προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους» εκφράζει με την ανάρτησή του ο Γάλλος πρόεδρος - Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανησυχούμε για τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες 

Σαφές μήνυμα αλληλεγγύης της Γαλλίας «προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους» στέλνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με ανάρτησή του στο Facebook, η οποία μάλιστα είναι γραμμένη στα ελληνικά.

 Ο Μακρόν καθιστά σαφές ότι «δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ» , ενώ τονίζει ότι «η  Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της» και υπογραμμίζει: «Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων.» 

O Γάλλος πρόεδρος υπενθυμίζει ότι στην προσεχή σύνοδο της EuroMed 7 θα  εξεταστούν τα  ζητήματα ασφάλειας στη Μεσόγειο και κάνει αναφορά στο θέμα της Λιβύης, για το οποίο τονίζει ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων».

Συγκεκριμένα, ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρει:

«Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ασφάλειας στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια διάσκεψη των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Μεσόγειο, τα ενεργειακά θέματα και τα ζητήματα ασφάλειας είναι θεμελιώδους σημασίας. Μετατρέπονται σε αντικείμενο διαμάχης από δυνάμεις που αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο και απέναντι στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί ακόμη ελάχιστη επιρροή. Η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της.

Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων. Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ.

Στη Λιβύη, δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων. Η επιχείρηση Irini αποτελεί μια από τις απαντήσεις της Ευρώπης. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω.»

Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ασφάλειας στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια...

Δημοσιεύτηκε από Emmanuel Macron στις Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020
Υπενθυμίζεται ότι ότι ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα στο Ελιζέ τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη. «Θα ήταν σημαντικό λάθος για την Ευρωπαϊκή Ενωση να αφήσει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων, κυρίως της Τουρκίας», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν πριν τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι κάτι τέτοιο «δεν είναι επιλογή για την Ευρώπη και δεν είναι κάτι που η Γαλλία θα αφήσει να γίνει».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι εκείνοι που παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να υφίστανται κυρώσεις.

Όπως σημείωσε ο κ.Μακρόν «γνωρίζετε πως μπορείτε να υπολογίζετε στη στήριξη της Γαλλίας πάνω σε αυτό το θέμα. Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει την κυριαρχία της με μεγάλη αποφασιστικότητα».

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα στο ζήτημα της παραβίασης των κυριαρχιών τους από την Τουρκία, κατά τις δηλώσεις που έκανε υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Παρίσι. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε στις δικές του δηλώσεις πριν από τη συνάντηση τον ηγετικό ρόλο του ιδίου του Εμανουέλ Μακρόν αλλά και της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ΕΕ, τονίζοντας πως η Γαλλία αναδεικνύεται ως μια χώρα σταθερότητας και ασφάλειας τόσο στην Μεσόγειο όσο και στην ΕΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

NYT: Η Αγία Σοφία πολιτικό εργαλείο στα χέρια ενός αυταρχικού ηγέτη

Ηχηρό μήνυμα Μακρόν: Όσοι παραβιάζουν τις θαλάσσιες ζώνες πρέπει να υφίστανται κυρώσεις

Πάιατ: Το Καστελόριζο έχει την ίδια υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα ΑΟΖ όπως κάθε περιοχή στην ηπειρωτική χώρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (75)

elena

ΜΠΟΥΡΔΕΣ Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΧΑΣΑΜΕ ΧΑΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ . ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΠΝΟΣ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Θα νικήσουμε

Ιστορική Στιγμή!

Georgio

Θέλει σύνεση και ρέγουλα. Ο Μακρόν, με τη ξεκάθαρη στάση του, επηρεάζει και άλλους τριγύρω. Είναι υψίστου σημειωλογικής σημασίας το ότι το μήνυμα γράφτηκε στην ελληνική. Έχουμε όμως αργήσει στην ομόφωνη κατάρτιση σοβαρών οικονομικών κυρώσεων μέσω Ε.Ε. με βάση κόκκινες γραμμές, αλλά δεν είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη. Θέλει επιμονή και υπομονή γι αυτό το σκοπό. Δε πρέπει να κάνουμε το λάθος που επιθυμούν οι βρομότουρκοι, δηλαδή της επιθετικής στρατιωτικής επέμβασης, ειδικά με κάποιες βόλτες για έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή, εάν καταφέρουμε πρώτα να πετύχουμε και εφαρμοστούν οικονομικές κυρώσεις. Μ' αυτό η Τουρκία θα καταστραφεί χωρίς να ανοίξει Ελληνικό ρουθούνι. Σε περίπτωση μη συμφωνίας ή εφαρμογής της, πρέπει να διαμηνυθεί σε όλους τους εταίρους ότι με μία αδιάλλακτη και εχθρική Τουρκία, θα είναι μονόδρομος η στρατιωτική επέμβαση. Θέμα διαμοιρασμού και υποχωρήσεων θα πρέπει να είναι εκτός τραπεζιού. Όσον αφορά τις Γαλλικές φρεγάτες και μάλιστα τροποποιημένες, το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά αφορά το χρόνο παράδοσης, ενώ οι στιγμές είναι ήδη κρίσιμες. Σαφώς και πρέπει να κρατάμε αυτό το δίαυλο ανοιχτό, καθώς οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Νικος

Vive la France!

γιατι ??

γιατι η φιλη Γαλλια δεν μας δίνει 2-3 φρεγατες με χρηματοπιστωτικη διευκολυνση σε βαθος χρονου ??

Γιατι

Δεν τις ζητήσαμε

Νίκος

Έχουμε μάθει στην ζητιανιά. Να κόψουμε το λαιμό μας να αποκτήσουμε μόνοι μας να αγοράσουμε

...

Γαλλια - Ελλαδα - Κυπρος - Ισραηλ. Πρεπει να εμπεδωθει εμπρακτως αυτη η συμμαχια, και να γινει ο κυριος αξονας της εξωτερικης μας πολιτικης. Το ΝΑΤΟ ειναι κλινικα νεκρο, ο νεος Γκωλισμος ειναι το μελλον

Ελενα

Στην Κύπρο υπάρχουν Γαλλικες φρεγάτες... Έχουν κυκλοφορήσει και οι αντίστοιχες φωτογραφίες από τα επίσημα όργανα του Γαλλικού στρατού και στα κυπριακα Μ. Μ. Ε. Στην Ελλάδα δεν έχει προβληθεί αυτό...

...

Γι αυτό κιοτεψε ο μογγολος. Θα του ρθουμε από παντού.

ιολόγος

Ελλάς Γαλλία συμμαχία

ΓΙΑΝΝΗΣ

Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΚΡΟΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΠΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΗΣ...!

..

Nαι με το φεισμπουκ.. Πολύ έμπρακτο.

NEW DEAL

Σαν να χώνει πολύ τη μύτη του ο Μακρόν Εμάς μας ρώτησε αν θέλουμε να μας υποστηρίζει, αφού εμείς μπορεί να μην θέλουμε ή να θέλουμε αλλά να μην μπορούμε, να μην μας αφήνουν τα αφεντικά μας οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι. Τα αφεντικά μας μπορεί να κανονίσουν να πάρουμε κάτι, κι εμείς και οι Τούρκοι

Αγύριγο κεφάλι

Εσένα, ΠΟΙΟΣ σε ρώτησε τι θέλεις;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης