ΣΥΡΙΖΑ: Καλά ξεμπερδέματα με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών

filis-keramews

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει την Νίκη Κεραμέως ότι δεν έδωσε καμία απάντηση στα ερωτήματα του Νίκου Φίλη

Για «παραπλάνηση, συσκότιση και κατασυκοφάντησης των πολιτικών της αντιπάλων, αλλά ακόμη και δημόσιων τεχνολογικών φορέων» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επικρίνοντάς της ότι δεν έδωσε καμία απάντηση στα ερωτήματα του Νίκου Φίλη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η υπουργός «δεν τόλμησε να καταθέσει στην εθνική αντιπροσωπεία, ούτε ένα έγγραφο από τα πολλά που της ζητά επίμονα εδώ και ενάμιση μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει για την υπουργό ότι «αναφορικά δε με τα στοιχεία που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Φίλης, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της για "πρωτοφανές φιάσκο" και για στοιχεία που ανάρτησαν οικειοθελώς σε blog οι εκπαιδευτικοί, δίνοντας, μολαταύτα, παρόμοια στοιχεία με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενό τους.

Επιβεβαιώνοντας, έτσι, την αυθεντικότητά τους. Βέβαια, αποκρύπτει ότι στα αρχεία υπάρχουν τα ονοματεπώνυμα εκατοντάδων εκπαιδευτικών καθώς και άλλα στοιχεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας κι όχι μόνο στατιστικά. Πράγματι, λοιπόν, υπάρχει μεγάλο φιάσκο, δηλαδή, «στραπάτσο» και αφορά την ίδια και την ανικανότητά της να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα. Συμφωνεί με την ανάρτησή τους στο διαδίκτυο; Αν, όχι, ποια μέτρα και ποιες οδηγίες είχε προνοήσει για να αποφευχθεί η διαρροή προσωπικών δεδομένων;. Αν, ναι, γιατί αποφεύγει να το αναφέρει στην ανακοίνωσή της;»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει τις απόψεις του κόμματος και τα υπόλοιπα, εξίσου σοβαρά και σημαντικά ζητήματα, που συζητήθηκαν στη Βουλή, σημειώνοντας ότι οφείλονται κάποιες απαντήσεις:

1. Η υπουργός ισχυρίστηκε ότι αποδέχθηκε τη δωρεά της Cisco, επειδή το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μπορούσε να καλύψει μόνο 500 θέσεις σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Ουδέν ανακριβέστερο. Οι δημόσιες πλατφόρμες e- me και e- class (με συνέργειες του ΙΤΥΕ Διόφαντος, του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, των δημόσιων αποθετηρίων, του ΕΚΠΑ και του ΕΤΥΔΕ) κάλυψαν την λεγόμενη ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, εξυπηρετώντας 1.400.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ανέβασαν πάνω από 600.000 μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό.

Την ίδια ώρα η πολυδιαφημισμένη πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης της Cisco, διένειμε περίπου 130000 accounts στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στη συνέχεια, έφτιαχναν τις ψηφιακές τους τάξεις, χωρίς, όμως την προστατευτική ασπίδα της «αυθεντικοποίησης» όλων των συμμετεχόντων, που διασφαλίζουν οι δημόσιες πλατφόρμες. Αποθέωση λοιπόν, της ιδιωτικής εταιρίας από την υπουργό, που ανέλαβε το 20% της όλης διαδικασίας, υποβάθμιση και κατασυκοφάντηση του δημόσιου τομέα, που ανέλαβε το 80% και αν ενισχύονταν, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε σε σύντομο διάστημα να αναλάβει εξ ολοκλήρου και τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

2. Είπε η υπουργός: «Δεν αφήσαμε ούτε μία ημέρα το Υπουργείο χωρίς Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (ΥΠΔ)». Μεγάλο ψέμα!

Η αλήθεια είναι ότι η παλιά Υπεύθυνη που είχε οριστεί επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου είχε παραιτηθεί και δεν ασκούσε τα καθήκοντά της ως ΥΠΔ, μέρες πριν αναλάβει η κυρία Κεραμέως στο Υπουργείο. Ήταν και είναι αναπληρώτρια τμηματάρχης Αυτοτελούς Τμήματος του υπουργείου.

Η υπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση της προηγούμενης ΥΠΔ στις 7/5/2020, 11 ολόκληρους μήνες από τότε που υποβλήθηκε! Και την ίδια μέρα τοποθέτησε μετακλητή συνεργάτιδά της κι όχι στέλεχος του υπουργείου, στη θέση της ΥΠΔ Ταυτόχρονα, έφερε την τροπολογία για τις κάμερες στη Βουλή, χωρίς μελέτη αντικτύπου, χωρίς τίποτα.

Και τόλμησε μετά από αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση, να ρωτήσει τι έκανε ο Φίλης το 2016 και αν όρισε Υπεύθυνο, λέγοντας, ταυτόχρονα, η ίδια «παρ` ό, τι δεν είχε υποχρέωση», γιατί, τότε δεν ίσχυε ο GDPR. Αυτοδιάψευση.

3. Ούτε σήμερα έγινε σαφές πότε σκοπεύει, να απαντήσει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που ήδη οι ελεγκτές της με έγγραφό τους θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα στο Υπουργείο Παιδείας;

4. Σήμερα η υπουργός απέφυγε και πάλι να παρουσιάσει την εκτίμηση Αντικτύπου. Γιατί άραγε; Τι έχει να κρύψει; Ποιος την συνέταξε; Με βάση ποια μεθοδολογία; Γιατί απέφυγε τη διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και των γονέων, παραβιάζοντας την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία;

5. Σήμερα η κυρία Κεραμέως μας είπε επίσης, ότι οι κάμερες στις αίθουσες δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, αλλά, είναι μέτρο εφαρμόζεται σε μια ακόμη χώρα της Ε.Ε., την Ολλανδία, για λίγα παιδιά ΑΜΕΑ. Μας αποστόμωσε! Στον υπόλοιπο πλανήτη και μάλιστα στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. γιατί δεν υπάρχουν κάμερες στις αίθουσες και ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος; Σε αυτό σιώπησε».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «η υπουργός Παιδείας, δείχνει την γενικότερη ανεπάρκειά της, αλλά και την ανικανότητά της να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατ. ανήλικων παιδιών και δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών κι από πάνω παριστάνει ότι δεν τρέχει τίποτα! Όμως, αυτό που "τρέχει" είναι πολύ σοβαρό και θα το διαπιστώσει σύντομα. Ευχόμαστε, καλά ξεμπερδέματα στην κυρία Κεραμέως».

Ειδήσεις σήμερα:

Η Εθνοφρουρά έστειλε 500 στρατιώτες στη Μινεάπολη για την αποκατάσταση της τάξης

Το χαρτί της πτώχευσης παίζει η Lufthansa: Απορρίπτει την κρατική οικονομική στήριξη

Μέσα Μεταφοράς: Μειώνονται από τη Δευτέρα οι τιμές σε εισιτήρια και κάρτες - Δείτε τι θα ισχύσει

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Ποιος

Σας πιστεύει ρε απατεώνες;Η μόνη περίπτωση να πιστέψει κανείς εσάς είναι να βεβαιωθεί και από οποιαδήποτε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης.Με τον Τσίπρα δεν επιβεβαιώνεται τίποτε απολύτως.

Γιώργος

Κάθε μέρα - κάθε λεπτό ο Σύριζα αυτοξευτελίζεται. Δείχνει στην κοινωνία τι καθυστερημένες απόψεις έχει για όλα τα θέματα. Ευτυχώς μας βοήθησε ο θεός της Ελλάδας και τους ξεφορτωθήκαμε για πάντα. Με τέτοιες απόψεις και τέτοιον αρχηγό , ούτε στην δεύτερη παρουσία θα ξαναδούν κυβέρνηση.

Νιάου

Φίλη Προδότη, Γουρούνι, Βγάλε το Σκασμό...

?????????

Ποιά προσωπικά δεδομένα καλέ??? έδειξαν οι κάμερες κανέναν ξεβράκωτο???????

Ε ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ !! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ! ΟΥΣΤ

ΝΙΚΟΣ

Αυτοί οι νεάντερνταλ του σύριζα καμία σχέση δεν έχουν με σύγχρονες μορφές διδασκαλίας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ελέγχουν τους συνδικαλιστές των δασκάλων για να υποκινούν απεργίες για ψύλλου πήδημα. Ποιός χέστηκε για τα προσωπικά δεδομένα του δάσκαλου ; Τον πληρώνει ο λαός για να διδάσκει τα παιδιά του και έχει κάθε δικαίωμα να ξέρει για το ποιόν του. Γι αυτό δεν θέλουν και την αξιολόγηση στα σχολεία. Για να μην αποκαλυφθούν οι άχρηστοι και οι κηφήνες που υπάρχουν και σε αυτόν τον κλάδο.

Οι Φίληδες μπέρδεψαν την ασύγχρονη με τη σύγχρονη εκπαίδευση!

Επίσης,μπέρδεψαν τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεδομένα μαθητών με τον αριθμό μαθητών που συμμετέχουν σε μία τάξη!Νόμισαν ότι είναι το ίδιο!Και,τέλος,μπέρδεψαν τη ΔΙΑΡΡΟΗ προσωπικών δεδομένων καθηγητών με την ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ καταχώρηση στοιχείων τους! Ρεζίλι των σκυλιών!Αντιπολίτευση-πλημμύρα! Έγιναν πελάτες της Κεραμέως! Της Κεραμέως ρε!

Θάνος

Να βρεθεί ένας ΖΑΙΟς που να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος και τι στον κόσμο.μιλαμε για τους υπερφασιστες.ανεβαστε και τίποτα ,μην κόβετε τα πάντα

Εκπαιδευτικός

1) Είμαι Καθηγητής Πληροφορικής με 20χρονη παρουσία σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Είμαι σε θέση να γνωρίζω την κατάσταση από πρώτο χέρι. Αυτά που γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοησίες και γελοιότητες. Κανένα προσωπικό δεομένο μαθητών ή καθηγητών δεν διέρευσε. Αν εσύ γονιέ ήθελες να τραβήξεις φωτογραφία ή video τον καθηγητή την ώρα του online μαθήματος θα μπορούσες να το κάνεις. Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι! Αν βέβαια ο καθηγητής είχε την κάμερα ανοικτή, γιατί οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είτε έδειχναν κάποιον ασπροπίνακα με μαρκαδόρο ή έκαναν share την οθόνη τους. Οσον αφορά τους μαθητές, αυτοί είχαν κλειστές τις κάμερες σε ποσοστό 100%. 2) Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) κατηγορηματικά σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να αντέξει την σύγγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπλέξει τα μπούτια του (είναι φανερό ότι δεν γνωρίζει) και ανακατεύει τις υπηρεσίες e-class και e-me της ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ εκπαίδευσης του ΠΣΔ (που σερνόντουσαν κυριολεκτικά), με την πλατφόρμα της CISCO Webex που είναι για την σύγχρονη εκπαίδευση και υποστήριζε καθημερινά σχεδόν 1.000.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς!!!!!! Ρωτήστε έναν οποιοδήποτε Καθηγητή Πληροφορικής (και όχι μόνο) να σας το επιβεβαιώσει. Τόση άγνοια από ένα κόμμα που ήταν κυβέρνηση πριν 1 χρόνο δεν το περίμενα.

Για να γράφεις

Τόσες ανακρίβειες, όχι μόνο εκπαιδευτικός δεν είσαι, αλλά ούτε έξω από σχολείο δεν έχεις περάσει.

Βρε συριζαιοι

Κάνατε την πατάτα, τί επιμένετε και αυτοεξευτελιζεστε;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης