Ο Πολάκης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε «ριφιφί» σε θυρίδες τον Αύγουστο του 2015

Ο Πολάκης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε «ριφιφί» σε θυρίδες τον Αύγουστο του 2015

Νέες απίστευτες αποκαλύψεις για το εφιαλτικό α’ εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Παύλος Πολάκης – Στόχος του κυβερνητικού «ριφιφί» ήταν να αντληθούν καταθέσεις και τιμαλφή για να αντιμετωπίσουν το κόστος της… περήφανης διαπραγμάτευσης

polakis_proan
«Ντου» στις τραπεζικές θυρίδες ετοίμαζε σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 κατά το εφιαλτικό πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής της.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας αποκάλυψε δίχως περιστροφές πως τον Αύγουστο του 2015 είχε σχεδιαστεί κυβερνητικό «ριφιφί» στις τραπεζικές θυρίδες ιδιωτών προκειμένου να αντληθούν καταθέσεις και τιμαλφή και να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες της «περήφανης διαπραγμάτευσης» των Τσίπρα – Βαρουφάκη.

Η παραδοχή έγινε κατά την συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής την περασμένη Πέμπτη όταν ο κ. Πολάκης απαντούσε στις ερωτήσεις του κ. Θάνου Πλεύρη αναφορικά με τους λόγους που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάλογος που διημείφθη έχει ως εξής:

Π. Πολάκης: Εδώ χρεοκοπούσε η χώρα, το πρόβλημα ήταν να βγει το δελτίο τιμών;

Θ. Πλεύρης: Ναι, γιατί πολλοί δεν ήθελαν να βγει δελτίο τιμών.

Π. Πολάκης: Και πάρα πολλά άλλα πράγματα δεν μπορούσαν να γίνουν, κύριε Πλεύρη, εκείνη την περίοδο, έτσι; Για παράδειγμα, τον Αύγουστο δεν έγινε το άνοιγμα των θυρίδων, γιατί υπήρξαν ένα μπλοκ, γι’ αυτό δεν έγινε τότε. Και εκεί υπήρχαν κρυμμένα δισεκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται πως το plan b της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περιελάμβανε έφοδο στο νομισματοκοπείο «ριφιφί» σε τραπεζικές θυρίδες και δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

Μάλιστα το ζήτημα των θυρίδων επανήλθε και το 2018 από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου. «Υπάρχουν γύρω στις 230.000 θυρίδες όπου εκεί βρίσκεται ένας πλούτος που έχει τη δυνατότητα και μπορεί να βοηθήσει και γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί. Οι συναλλαγές δεν πρέπει να γίνονται κανονικά; Όταν έχεις μια οικονομία που μπορεί να σταθεί στα πόδια τα δικά μας, δεν πρέπει να γίνουν κινήσεις που να εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες; Όλα αυτά γίνονται για το καλό του ελληνικού λαού» είπε τότε ο κ. Αποστόλου για να προσθέσει: «Αντιλαμβάνομαι την συμπαράστασή σας στους έχοντες θυρίδες αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε και μια ολόκληρη ελληνική κοινωνία που πρέπει να τύχει της ανάλογης συμπαράστασης, αλλά επαναλαμβάνω ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο».

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκ στο Παγκράτι: Κρίσιμες ώρες για τον 30χρονο τεχνικό ασανσέρ

Εισόδημα από ακίνητα και από AirBNB: Πώς θα φορολογηθεί φέτος - Υπολογίστε το φόρο

Γερμανία: Συμφωνία €9 δισ. με τη Lufthansa – Έτοιμη για «σκληρή μάχη» με την Κομισιόν η Μέρκελ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης