Γερμανία: Συμφωνία €9 δισ. με τη Lufthansa – Έτοιμη για «σκληρή μάχη» με την Κομισιόν η Μέρκελ

Γερμανία: Συμφωνία €9 δισ. με τη Lufthansa – Έτοιμη για «σκληρή μάχη» με την Κομισιόν η Μέρκελ

Επί της αρχής συμφωνία της Γερμανικής κυβέρνησης με τον αερομεταφορέα για τη διάσωσή του – Τα «αγκάθια» της Κομισιόν – Το κράτος θα έχει ποσοστό 20% και δεν θα μπορεί να θέσει βέτο σε αποφάσεις της διοίκησης

lufthansa_aaaaaa
Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοντάφτει πλέον η συμφωνία της Γερμανίας με την εταιρεία Lufthansa για πακέτο στήριξης 9 δισεκατομμυρίων ευρώ στον αερομεταφορέα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν «επί της αρχής» για το τελικό σχέδιο, το οποίο έχει εγκριθεί από το κρατικό Ταμείο για την Σταθεροποίηση της Οικονομίας (WSF) όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο του αερομεταφορέα.

Η Μέρκελ ετοιμάζεται για «σκληρή μάχη»

Σύμφωνα με το περιοδικό, το «ναι» της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν πρέπει να θεωρείται ως τυπική διαδικασία, καθώς οι Βρυξέλλες έχουν διατυπώσει σοβαρές απαιτήσεις.

Βασικό «αγκάθι» είναι τα δικαιώματα απογείωσης και προσγείωσης (σλοτς) στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου. Η Κομισιόν ζητά να αφαιρεθούν από τη Lufthansa και να δοθούν σε άλλες εταιρίες, ως «αποζημίωση» για την κρατική βοήθεια που λαμβάνει η γερμανική εταιρία.

«Θα είναι μια σκληρή μάχη», φέρεται να δήλωσε σχετικά η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αποφασισμένη να στηρίξει την Lufthansa.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Το τελικό πακέτο βοήθειας ανέρχεται σύμφωνα με το δημοσίευμα σε 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Το κράτος, ως αντάλλαγμα, αποκτά μερίδιο 20%, ποσοστό κάτω από την μειοψηφία αρνησικυρίας, με την οποία θα μπορούσε να θέσει βέτο σε αποφάσεις της διοίκησης.

Επίσης, το Βερολίνο δείχνει ότι υποχώρησε και στο θέμα του περιορισμού των εσωτερικών πτήσεων, όταν υπάρχει καλή σιδηροδρομική σύνδεση, όπως προβλέπεται από το «πράσινο» πακέτο της γερμανικής κυβέρνησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κάτω από 100 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού για ένατη διαδοχική ημέρα στην Ισπανία

Μόρια: Εντοπίστηκε και συνελήφθη η 23χρονη Αφγανή που μαχαίρωσε και σκότωσε συνομήλικη ομοεθνή της

Αεροσκάφος με δύο μόνο επιβάτες αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης