Μαριάννα Λαλαούνη: Η Ελληνίδα που στέλνει στίχους στον Seal

Μαριάννα Λαλαούνη: Η Ελληνίδα που στέλνει στίχους στον Seal

Η 30χρονη σχεδιάστρια που γράφει και ποιήματα έγινε φίλη με τον διάσημο σταρ στο Λος Άντζελες που ενθουσιάστηκε με τα γραπτά της και ζήτησε να του γράψει στίχους

model_ar
Όταν ήταν μικρή η Μαριάννα Λαλαούνη χωνόταν μέσα στα υφάσματα στην μπουτίκ του παππού της Τάκη Μαλτέζου, και ενίοτε είχε και άποψη, την οποία εξέφραζε στις κυρίες που έμπαιναν για να ψωνίσουν.
Τότε εισέπραττε χαμόγελα και χάδια χωρίς να φαντάζεται ότι μεγαλώνοντας θα κατέληγε να είναι πάλι μέσα σε τόπια, που διαλέγει μόνη της απο υφασματάδες στο Κέντρο της Αθήνας, από τους οποίος ψώνιζε ο παππούς της.
Τον θυμάται με πολύ τρυφερότητα, αφού τον έχασε φέτος το καλοακαίρι και είναι πολύ περήφανη γι' αυτόν.

«Έχει αφήσει ένα πολύ μεγάλο όνομα στην αγορά και όσοι τον ήξεραν μου μιλούν γι' αυτόν με τα καλύτερα λόγια. Ήταν βλέπεις από τους άνδρες παλαιάς κοπής που δεν υπάρχουν πια».


marianna2


Σήμερα, έχοντας μόλις μπει στην τρίτη δεκαετία της ζωής της δεν είναι μονο μια πολύ καλή σχεδιάστρια-οι στολές προσωπικού που δημιουργεί έφτασαν από το Kensho της Μυκόνου στο Nammos του Ντουμπάι-αλλά και ένα κορίτσι που οι ρίμες της γόητευσαν τον Seal.

Η Μαριάννα τον γνώρισε μέσω ενός κοινού Έλληνα φίλου όταν ταξίδεψε πριν λίγους μήνες στο Λος Άντζελες για να αναλάβει να σχεδιάσει τις στολές του προσωπικού για ένα πολύ μεγάλο ξενοδοχείο.
Πέρασε μια ολόκληρη μέρα μαζί με τον διάσημο τραγουδιστή, ο οποίος διάβασε κάποια ποιήματά της μεταφρασμένα στα αγγλικά και ενθουσιάστηκε.

«Δεν το περίμενα για να πω την αλήθεια. Πήγαμε στο σπίτι του μια μεγάλη παρέα και κάτσαμε σχεδόν όλη μέρα. Μιλήσαμε πολύ ώρα για διάφορα πράγματα και μου ζήτησε να δει κάποια ποιήματα. Του άρεσαν πολύ και μου είπε να του στέλνω ότι γράφω για να μελοποιήσει κάποιο που θα του αρέσει πολύ».

Έκτοτε ο τραγουδιστής και η Ελληνίδα φίλη του μιλάνε αρκετά συχνά στο τηλέφωνο και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τον ξαναδεί, όταν ταξιδέψει πάλι στην Πόλη των Αγγέλων.

Μέχρι τότε δουλεύει τα νέα της πρότζεκτ, έχοντας στήσει εδώ και τρία χρόνια την δική της εταιρία, αφού πρώτα δούλεψε στην τηλεόραση και σε μεγάλες εταιρίες.

Χωμένη στα υφάσματα

Στα μέσα της δεκαετίας του '90 η Μαριάννα Λαλαούνη ήταν ένα εξάχρονο ζωηρό κορίτσι που μεγαλώνοντας ήθελε κατά χρονικές περιόδους να γίνει πολλά πράγματα.

Η πρώτη επιλογή ήταν αρχαιολόγος, ακολούθησε η ζωγραφική και τελευταία ήρθε η μόδα, η οποία τελικά την κέρδισε, αφού όσο μεγάλωνε τόσο λάτρευε το επάγγελμα του παππού.

Ο τελευταίος σχεδίαζε και έραβε ρούχα από τα μέσα της δεκαετίας του '50 ενώ αργότερα άνοιξε δύο εμβληματικές μπουτίκ κάτω από την επωνυμία ELLE, μία στην Ερμού και μία στην Σταδίου.

Αμφότερες έγραψαν την δίκη τους ιστορία στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας.

«Στις εκπτώσεις έκλειναν τις πόρτες γιατί δεν χωρούσαν άλλες κυρίες να μπουν. Τις άνοιγαν όταν έβγαιναν αυτές που είχαν ψωνίσει και οι ουρές ήταν ατέλειωτες» μου λέει. «Εγώ πήγαινα τα Σβαβατοκύριακα και χωνόμουν μέσα στα υφάσματα, ανακατευόμουν με τις πωλήσεις και είχα και άποψη τρομάρα μου».


marianna3


Μεγαλώνοντας οι σπουδές της στο σχέδιο μόδας αποδείχτηκαν ο μόνος δρόμος για το κορίτσι που είχε μεγαλώσει μέσα σε ένα χώρο όπου όλα «μύριζαν» σχέδιο, ύφασμα και δημιουργία ρούχων.
Από τα είκοσι και μετά άρχισε να δουλεύει στην αρχή ως βοηθός φωτογράφου, αργότερα σαν στυλίστρια στην τηλεόραση και κατόπιν ως σχεδιάστρια σε γνωστές εταιρίες όπως η Τοι & Moi και η Aesthet.

Γνώρισε από πρώτο χέρι τι θα πει πίεση, καταπίεση, ακυρώσεις, στρες και άγχος μέσα από εμπειρείες που την έκαναν ακόμη πιο δυνατή.

Το να κάνει κάτι διαφορετικό στον χώρο προέκυψε όταν σε κάποια ταξίδια στο Μιλάνο και στο Παρίσι παρατήρησε πόσο καλοντυμένο ήταν το προσωπικό στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια, στα καφέ και στα μπιστρό του Σεν Ζερμέν.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα η Μαριάννα Λαλαούνη αποφάσισε το 2017 να ανοίξει την δική της εταιρία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο και δεν το μετάνοιωσε παρά τις όποιες αρχικές δυσκολίες.

Στην αρχή δεν είχε κανένα πελάτη, ούτε κάποιο εναλλακτικό σχέδιο αν η εξέλιξη του εγχειρήματος δεν ήταν θετική, είχε όμως επιμονή, όραμα και την δημιουργική φλόγα που έκαιγε μέσα της.


«Ξεκίνησα από το Beluga στον Πειραιά και μετά ακολούθησαν ξενοδοχεία όπως το Kensho στην Μύκονο και το ΟΜΜΑ στην Σαντορίνη. Τώρα ετοιμάζω τις στολές για το Nammos στο Ντουμπάι και αυτές για ένα μεγάλο ξανοδοχείο στο Λος Άντζελες, το οποίο δεν μπορώ να αναφέρω μέχρι να παραδοθούν».

Ακούγοντας την διαπιστώνεις ότι αυτή η κοπέλα είναι παθιασμένη με αυτό που κάνει σχεδιάζοντας στολές εργασίας ή γράφοντας ποιήματα που γοητεύουν τον Seal όταν τα διαβάζει, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.


marianna7
marianna6
marianna4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης