Σάλος στη Βρετανία: Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ταξιδεύουν πάλι με ιδιωτικό τζετ

Σάλος στη Βρετανία: Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ταξιδεύουν πάλι με ιδιωτικό τζετ

Το διάσημο ζευγάρι κατηγορείται για περιβαλλοντική υποκρισία καθώς έχει κάνει τέσσερις πτήσεις με ιδιωτικό αεροπλάνο σε μόλις 11 μέρες – Ο Έλτον Τζον υποστηρίζει ότι πλήρωσε τις πτήσεις και το αντιστάθμισμα στο αποτύπωμα άνθρακα

21382301
Στο στόχαστρο συνεχίζουν να βρίσκονται οι Σάσεξ, ξεσηκώνοντας όχι μόνον όσους τους κατηγορούν για χλιδάτη ζωή αλλά και τους ακτιβιστές του περιβάλλοντος.

Αφορμή ήταν το ταξίδι τους με ιδιωτικό τζετ, το τέταρτο μέσα σε 11 μόλις μέρες, που άναψε «φωτιές», καθώς ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κατηγορούνται για περιβαλλοντική υποκρισία.

Ο τελευταίος τους προορισμός ήταν το σπίτι του διάσημου τραγουδιστή Έλτον Τζον, στη Νίκαια, όπου έσπευσε να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά». Ο τραγουδιστής υποστήριξε ότι όχι μόνον πλήρωσε τα έξοδα του ταξιδιού, αλλά, στηρίζοντας τη δέσμευση του πρίγκιπα Χάρι για το περιβάλλον «διασφαλίσαμε ότι η πτήση τους θα είχε ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, κάνοντας την απαραίτητη συνεισφορά» σε σχετική οργάνωση.

Ο Έλτον Τζον υποστηρίζει ότι όσα γράφτηκαν για την επίσκεψη των Σάσεξ στο σπίτι του στη Νίκαια ήταν κακόβουλα και διαστρεβλωμένα.

«Η μητέρα του πρίγκιπα Χάρι, η Νταϊάνα ήταν από τους αγαπημένους μου φίλους. Αισθάνομαι μια βαθιά αίσθηση υποχρέωσης να προστατεύσω τον Χάρι και την οικογένειά του από την περιττή παρέμβαση του Τύπου, που συνέβαλε στον πρόωρο θάνατο της Νταϊάνα».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Έλτον Τζον, που δημοσίευσε το σχόλιο μέσω Instagram, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν μια ταραχώδη χρονιά, κατά την οποία συνέχισαν να εργάζονται σκληρά και να είναι αφοσιωμένοι στη φιλανθρωπία. «Ο Ντέιβιντ κι εγώ θέλαμε η νεαρή οικογένεια να έχει ιδιωτικές διακοπές μέσα στην ασφάλεια και την ηρεμία του σπιτιού μας. Για να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο της πολύ απαραίτητης προστασίας, τους προσφέραμε μια ιδιωτική αεροπορική πτήση» διευκρινίζει, εξηγώντας ότι έγινε δωρεά για το αντιστάθμισμα στο αποτύπωμα άνθρακα.

Μάλιστα, ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για αδυσώπητες και αναληθείς δολοφονίες χαρακτήρα των Σάσεξ, που κατασκευάζονται πλέον καθημερινά.

Πάντως η παρέμβασή του δεν φαίνεται να πτοεί τους επικριτές του ζευγαριού, που σημειώνουν ότι η πτήση από τη Νίκαια είχε αυξημένες εκπομπές κατά επτά φορές σε σχέση με αυτές μιας εμπορικής πτήσεις. Την ίδια ώρα, ειδικοί στο ζήτημα των βρετανικών ανακτόρων υποστηρίζουν ότι οι Βρετανοί δεν θέλουν να παίρνουν διαλέξεις για την κλιματική αλλαγή από όσους οι πράξεις δεν συμβαδίζουν με τα λόγια τους».


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

I am deeply distressed by today’s distorted and malicious account in the press surrounding the Duke and Duchess of Sussex’s private stay at my home in Nice last week. Prince Harry’s Mother, Diana Princess Of Wales was one of my dearest friends. I feel a profound sense of obligation to protect Harry and his family from the unnecessary press intrusion that contributed to Diana’s untimely death. After a hectic year continuing their hard work and dedication to charity, David and I wanted the young family to have a private holiday inside the safety and tranquility of our home. To maintain a high level of much-needed protection, we provided them with a private jet flight. To support Prince Harry’s commitment to the environment, we ensured their flight was carbon neutral, by making the appropriate contribution to Carbon Footprint™ I highly respect and applaud both Harry and Meghan’s commitment to charity and I’m calling on the press to cease these relentless and untrue assassinations on their character that are spuriously crafted on an almost daily basis.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elton John (@eltonjohn) στις



Οι διακοπές που τους βγήκαν «ξινές»

Οι διακοπές των Σάσεξ φαίνεται ότι δεν αρέσουν στον βρετανικό Τύπο. Το ταξίδι τους στη Νίκαια, όπου διέμειναν στο παλάτι του Έλτον Τζον, αξίας 15 εκατομμυρίων στερλίνων, έγινε λίγες ημέρες αφότου το ζευγάρι επέστρεψε από την Ίμπιζα, όπου έμειναν έξι νύχτες, για τα γενέθλια της Μέγκαν Μαρκλ. Και εκεί, η πτήση έγινε με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Κι ενώ στη Νίκαια πηγαίνουν καθημερινά πάνω από 20 προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις, που το κόστος του ταξιδιού ξεκινά από 100 στερλίνες, οι Σάσεξ επέλεξαν ένα 12θέσιο Τσέσνα, που θα μπορούσε να κοστίσει πάνω από 20.000 στερλίνες για ενοικίαση.

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι παρά τις επικρίσεις, ο Χάρι και η Μέγκαν δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται, ούτε να θέλουν να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης